Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Joku 17:10, 14 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wspaniały rozweselacz nam zafundowałaś na zimowy dzień. Oglądając obrazki z twojego ogrodu zazdroszczę przestrzeni, miejsca na sadzenie różności ale jak sobie pomyślę ile to roboty ....

Zacytowałam to zdjęcie z powodu róży która bardzo mi się podoba. Chyba już ciebie pytałam co to za jedna ale zapomniałam. Przypomnisz? Jak długo u ciebie rośnie?
Urszulla 18:15, 14 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nowe rabatki to raczej z musu teraz już powstają. Bo nowe rośliny gdzieś trzeba posadzić, a na starych rabatach miejsca już brak Choć nie planuję więcej na dużym ogrodzie to często życie zmusza nas do weryfikowania planów. W podwórku szczególnie części przy domu czeka nas totalna rewolucja z rabatami, ale chyba jeszcze nie w tym sezonie.

Super że zajęłaś się podsumowaniem roku. Duży ogród dojrzewa, podobał mi się ten dereń...Ile ma lat?
Ciekawi mnie pomysł na zmiany podwórkowe uchylisz nam plany...to nic że odłożone, u mnie odłożone szybko się realizowały
MagdaLenka 18:28, 14 sty 2024

Sylwia, Wasza pracowitość jest niespotykana. Nie wyobrażam sobie obrobić taki areał. Ja nie dałabym rady, moje 26 arów mnie przerasta. Należą Wam się oklaski za stworzenie tak pięknego miejsca.
Anda 18:42, 14 sty 2024

Sylwia, Ty jak już wrzucisz fotki to powalasz na kolana Cudnie, bujno, pachnąco... No bardzo lubię, bardzo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 19:25, 14 sty 2024

eda napisał(a)

Tak dobrze mówisz ... ja musiałam dużo roślin zabrać z pod domu i część nie przetrwała wiadomo zmiany budowlane też trochę kreują ogród z przymusu ...Jeju no to szykuje się totalna zmiana .

W podwórku tak
sylwia_slomc... 19:26, 14 sty 2024

Joku napisał(a)

Wspaniały rozweselacz nam zafundowałaś na zimowy dzień. Oglądając obrazki z twojego ogrodu zazdroszczę przestrzeni, miejsca na sadzenie różności ale jak sobie pomyślę ile to roboty ....

Zacytowałam to zdjęcie z powodu róży która bardzo mi się podoba. Chyba już ciebie pytałam co to za jedna ale zapomniałam. Przypomnisz? Jak długo u ciebie rośnie?

Parenian blue U mnie jakieś 4 lata z małej sadzonki.
sylwia_slomc... 19:30, 14 sty 2024

Urszulla napisał(a)

Super że zajęłaś się podsumowaniem roku. Duży ogród dojrzewa, podobał mi się ten dereń...Ile ma lat?
Ciekawi mnie pomysł na zmiany podwórkowe uchylisz nam plany...to nic że odłożone, u mnie odłożone szybko się realizowały

Ula Kousa rośnie u nas od 2015 roku chyba.
Do likwidacji beda rabaty wokół domu trzeba będzie te rośliny wysadzić i to na długi okres czasu więc raczej nie w doniczki bo nie będzie czasu na podlewanie takich ilości donic. Plan jest zrobić jedną wielką rabatę po drugiej stronie chodnika w kierunku kojca, do likwidacji placyk z meblami, meble i tak już się rozsypały.
To będzie orka na ugorze bo w tej części podwórka zakopane pełno szkła blachy, puszek i dachówek, będą wykopki.
sylwia_slomc... 19:31, 14 sty 2024

MagdaLenka napisał(a)
Sylwia, Wasza pracowitość jest niespotykana. Nie wyobrażam sobie obrobić taki areał. Ja nie dałabym rady, moje 26 arów mnie przerasta. Należą Wam się oklaski za stworzenie tak pięknego miejsca.

Dziękuję, u nas samo podwórko to 11 arów
sylwia_slomc... 19:32, 14 sty 2024

Anda napisał(a)
Sylwia, Ty jak już wrzucisz fotki to powalasz na kolana Cudnie, bujno, pachnąco... No bardzo lubię, bardzo

Dzięki Ewo To Twoje kolory zachęciły mnie w tym sezonie do podsumowania, cos się nie mogłam zmobilizować
Joku 20:30, 14 sty 2024

Dziękuję za nazwę róży. Ile ona teraz ma wzrostu? Wygląda mi na olbrzymkę.