Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:51, 26 sty 2024

ewsyg napisał(a)
Piękne wspomnienia

To był pracowity sezon i mimo, że podlewania nie mieliśmy prawie wcale to przez te stałe opady nie było możliwości wielu prac w ogrodzie wykonać. Stale się szarpaliśmy z pogodą. Ale widoki miło się wspomina.
Urszulla 13:53, 27 sty 2024

Liczę na to, że jak zima przyszła normalnie to i wiosna od marca zawita a nie od maja Teraz na dniach muszę zrobić poprawki w cięciu zeszłorocznym drzew bo zapowiadają ocieplenie, a potem kupić nowy nóż do kantów i łopatę bo wszystko w zeszłym sezonie się popsuło
Twoje zeszłoroczne tulipany były fantastyczne

sylwia_slomc... 21:24, 27 sty 2024

Urszulla napisał(a)
Liczę na to, że jak zima przyszła normalnie to i wiosna od marca zawita a nie od maja Teraz na dniach muszę zrobić poprawki w cięciu zeszłorocznym drzew bo zapowiadają ocieplenie, a potem kupić nowy nóż do kantów i łopatę bo wszystko w zeszłym sezonie się popsuło
Twoje zeszłoroczne tulipany były fantastyczne

Ja się wczoraj zorientowałam, że przecież pasowałoby obornika granulowanego kupić. Przeglądam neta ceny mnie załamują prawie. Znowu rośliny dostaną symbolicznie nawozu bo jakbym chciała wszystkim dać solidnie jeść to bym poszła z torbami Kompost w tym sezonie pójdzie do warzywnika, a przecież reszta też chce papu...
Ula ciekawe ile z tych tulipanów po takiej mokrej zimie się ostało. Wprawdzie dosadziłam 4 kg tych kupionych przez rodziców, ale zabij mnie nie pamiętam gdzie je poupychałam...
Alija 21:40, 27 sty 2024

Sylwia, piękne wspominki z ubiegłego sezonu, niedługo zacznie się następny. U mnie w ogrodzie strasznie mokro, bez gumowców ani rusz.. W piątek mieliśmy dwóch panów od drzew, idealnie wstrzelili się w okno pogodowe (ani nie wiało,
ani nie lało), którzy popodcinali nam kilka drzew. Teraz mamy całe sterty gałęzi do posprzątania.
sylwia_slomc... 21:48, 27 sty 2024

Alija napisał(a)
Sylwia, piękne wspominki z ubiegłego sezonu, niedługo zacznie się następny. U mnie w ogrodzie strasznie mokro, bez gumowców ani rusz.. W piątek mieliśmy dwóch panów od drzew, idealnie wstrzelili się w okno pogodowe (ani nie wiało,
ani nie lało), którzy popodcinali nam kilka drzew. Teraz mamy całe sterty gałęzi do posprzątania.

Ja się wczoraj wieczorem nastawiałam na porządki ogrodowe dzisiaj bo tak fajnie wiać przestało, a tu od rana co trochę to deszcz i zawierucha od nowa i tyle z mojego nastawiania
Raz, ze chciałoby się już to co można poogarniać żeby potem było mniej roboty, a dwa, że np cięcie drzew i krzewów to już za moment mus zacząć. Tylko jak przy takiej pogodzie to nie wiem. Zapowiada się kolejny sezon podobny pogodowo do poprzedniego, albo nawet jeszcze bardziej nieobliczalny bo dopiero co dwa wulkany wybuchły o posłały masy popiołów w atmosferę więc będzie się miała na czym woda skraplać, a jak się skropli to spadnie tyle, że nie wiadomo w jakiej części globu... ale na pewno będzie to miało ogromne znaczenie dla pogody w tym sezonie.
sylwia_slomc... 21:54, 27 sty 2024

Dla zainteresowanych: w Biedrze widziałam ciemierniki, całkiem nie małe po 11 zeta.
Rojodziejowa 22:00, 27 sty 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dla zainteresowanych: w Biedrze widziałam ciemierniki, całkiem nie małe po 11 zeta.

To chyba musi być drugi rzut. Muszę się wybrać. Teraz to bym je wszędzie wciskała
sylwia_slomc... 22:02, 27 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)

To chyba musi być drugi rzut. Muszę się wybrać. Teraz to bym je wszędzie wciskała

Przyjedziesz to się podzielę Tylko upomnieć się musisz bo zapomnę
Darecka 08:13, 28 sty 2024

Cudowna końcówka podsumowania minionego roku, masz niezwykły dar komponowania przestrzeni, wszystko u Ciebie ładnie "płynie", tchnie harmonią i zachwyca barwami oraz fakturami ❤️
Anda 08:56, 28 sty 2024

Z roku na rok piękniejszy wasz ogród
A co u waszych ptaków? Chyba przeoczyłam fotki…
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies