To był pracowity sezon i mimo, że podlewania nie mieliśmy prawie wcale to przez te stałe opady nie było możliwości wielu prac w ogrodzie wykonać. Stale się szarpaliśmy z pogodą. Ale widoki miło się wspomina.
Liczę na to, że jak zima przyszła normalnie to i wiosna od marca zawita a nie od maja Teraz na dniach muszę zrobić poprawki w cięciu zeszłorocznym drzew bo zapowiadają ocieplenie, a potem kupić nowy nóż do kantów i łopatę bo wszystko w zeszłym sezonie się popsuło
Twoje zeszłoroczne tulipany były fantastyczne
Ja się wczoraj zorientowałam, że przecież pasowałoby obornika granulowanego kupić. Przeglądam neta ceny mnie załamują prawie. Znowu rośliny dostaną symbolicznie nawozu bo jakbym chciała wszystkim dać solidnie jeść to bym poszła z torbami Kompost w tym sezonie pójdzie do warzywnika, a przecież reszta też chce papu...
Ula ciekawe ile z tych tulipanów po takiej mokrej zimie się ostało. Wprawdzie dosadziłam 4 kg tych kupionych przez rodziców, ale zabij mnie nie pamiętam gdzie je poupychałam...
Sylwia, piękne wspominki z ubiegłego sezonu, niedługo zacznie się następny. U mnie w ogrodzie strasznie mokro, bez gumowców ani rusz.. W piątek mieliśmy dwóch panów od drzew, idealnie wstrzelili się w okno pogodowe (ani nie wiało,
ani nie lało), którzy popodcinali nam kilka drzew. Teraz mamy całe sterty gałęzi do posprzątania.
Ja się wczoraj wieczorem nastawiałam na porządki ogrodowe dzisiaj bo tak fajnie wiać przestało, a tu od rana co trochę to deszcz i zawierucha od nowa i tyle z mojego nastawiania
Raz, ze chciałoby się już to co można poogarniać żeby potem było mniej roboty, a dwa, że np cięcie drzew i krzewów to już za moment mus zacząć. Tylko jak przy takiej pogodzie to nie wiem. Zapowiada się kolejny sezon podobny pogodowo do poprzedniego, albo nawet jeszcze bardziej nieobliczalny bo dopiero co dwa wulkany wybuchły o posłały masy popiołów w atmosferę więc będzie się miała na czym woda skraplać, a jak się skropli to spadnie tyle, że nie wiadomo w jakiej części globu... ale na pewno będzie to miało ogromne znaczenie dla pogody w tym sezonie.
Cudowna końcówka podsumowania minionego roku, masz niezwykły dar komponowania przestrzeni, wszystko u Ciebie ładnie "płynie", tchnie harmonią i zachwyca barwami oraz fakturami ❤️