Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 10:46, 01 wrz 2024

Ten deszcz to pechowo Was nawiedził przed zakończeniem prac. U mnie susza jak narazie do 10 września.
Juzia 13:21, 01 wrz 2024

Daj znaka.
Monia81 14:11, 01 wrz 2024

Napisz jak tam, tama dała radę?, odeskowanie też?, u nas wczoraj tak te chmury się kłębiły, siwe takie i poszły, tak myślałam, że gdzieś dało czadu, tylko nie wiedziałam, że u Was. Mam nadzieję, że wszystko wytrzymało.
sylwia_slomc... 21:01, 01 wrz 2024

antracyt napisał(a)
Mam nadzieję, że tym razem dużych strat po deszczach nie będzie.

Na razie woda spłynęła i jest trochę mułu między zaporą, a deskowaniem podwórka. Za zaporę dostało się dziurami kretów i nornic. Uparły się kopać pod zaporami bo tam ziemia najdłużej trzyma wilgoć więc da się ryć jak wszędzie wyschnięte na kamień. Na to niestety nie mam pomysłu.
sylwia_slomc... 21:03, 01 wrz 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Znam ten ból, mamy za miedzą łąkę nawłociową. Mąż za zgodą sąsiada zagospodarował 2 metry. Było przeorane, trawa zasiana i koszona jest wtedy kiedy nasz trawnik. Trochę to pomaga bo jest taka strefa buforowa, ale nadal znajdujemy u nas wiele sztuk.

U nas jak drugi sąsiad raz zaorał to pole nawłociowe żeby się do niego nie siało to wylądowali w sądzie cywilnym. Zamiast podziękować za uprawienie ugoru to jeszcze się sądzili
sylwia_slomc... 21:04, 01 wrz 2024

Urszulla napisał(a)
Ten deszcz to pechowo Was nawiedził przed zakończeniem prac. U mnie susza jak narazie do 10 września.

No pechowo, o kilka dni za wcześnie
sylwia_slomc... 21:06, 01 wrz 2024

Juzia napisał(a)
Daj znaka.

Juzia żyjemy Dziś w ogrodzie był tylko Emuś. Ja idę jutro to zobaczę w realu. Podwórko ponoć bez szkód. Choć tyle na razie. Mam zdjęcia z samej powodzi, ale na razie w aparacie, pokażę kiedyś jak je zgram. I dużooooo remontowych też
sylwia_slomc... 21:06, 01 wrz 2024

Monia81 napisał(a)
Napisz jak tam, tama dała radę?, odeskowanie też?, u nas wczoraj tak te chmury się kłębiły, siwe takie i poszły, tak myślałam, że gdzieś dało czadu, tylko nie wiedziałam, że u Was. Mam nadzieję, że wszystko wytrzymało.

Monia to u nas jeszcze gradu nie było. Podobno koło Wieliczki strzaskało gradem wszystko.
sylwia_slomc... 21:08, 01 wrz 2024

Dziś dla odreagowania i nabrania sił pojechaliśmy do Muzeum Narodowego na Gruzińską wystawę "Złote Runo" Było pięknie zdjęć mam sporo. zaraza pokażę. Potem był pyszny obiadek u przyszłych teściów syna i świetna zabawa rzutkami. Nie wiedziałam, ze mam takie oko. Grałam może drugi raz w życiu
Wszystkich nie pokażę bo to forum ogrodnicze, ale najładniejsze moim zdaniem dla tych co chcieliby zobaczyć, a mają za daleko. Robią wrażenie eksponaty sprzed tyłu tysiącleci p.n.e tak misternie wykonane i z taką precyzją bez użycia technologii

sylwia_slomc... 21:19, 01 wrz 2024