Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Juzia 22:16, 01 wrz 2024

Czyli tamy i zapory jednak dużo dają Fajnie.

To ja czekam na foty remontowe! Lubię
sylwia_slomc... 22:26, 01 wrz 2024

Basieksp napisał(a)
Też od razu, te drzwi rzuciły mi się w oczy drzwi, pasy i suknie

Zdjęcia nie oddają ich urody bo przez szybę i do tego telefonem.
sylwia_slomc... 22:27, 01 wrz 2024

Juzia napisał(a)
Czyli tamy i zapory jednak dużo dają Fajnie.

To ja czekam na foty remontowe! Lubię

Juzia pewnie za tydzień, bo jeszcze w najbliższym mam mocno roboczo i rodzinnie znowu
anpi 23:35, 01 wrz 2024

Piękna wystawa, suknie i bizuteria i te obrazy kamienic, takie trójwymiarowe...!
U nas w okolicy tez coraz więcej nawłoci. Wcześniej w sasiadującym z nami ugorem ich nie było, a teraz są i u mnie pojawiaja się już siewki
Juzia 07:10, 02 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia pewnie za tydzień, bo jeszcze w najbliższym mam mocno roboczo i rodzinnie znowu

Spokojnie... nie uciekam
Kordina 11:46, 02 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
...
I wszystko szyte ręcznie bo przecież maszyn do szycia nie było ...

Sylwio zauważ, że to samo szycie to pikuś, natomiast te wzór, haft, trzeba mieć naprawdę na wysokim poziomie GEOMETRIĘ, żeby ogarnąć te romby i je rozmieścić doskonale i ten długi nazwijmy żabot, kwadraciki zwężające się ku gorze. Mówię to jako niedzielna krawcowa
I jeszcze ten okrągły kołnierz , trzeba obliczyć promień podzielić na obwód, żeby wszsytko było jednakowej szerokości, no szok po prostu!
Ja uwielbiam stare budowle i zamki i wytwory ludzkich rąk
Makao 11:52, 02 wrz 2024

Ciekawy wypad do muzeum. Chwila oddech
Ale rodzinnie też widzę ciekawie.

My z mężem upatrzyliśmy sobie w Decathlonie łuk ze strzałami i tarczą. No powiem że fajnie byłoby sobie z takiego postrzelać.
sylwia_slomc... 20:40, 02 wrz 2024

anpi napisał(a)
Piękna wystawa, suknie i bizuteria i te obrazy kamienic, takie trójwymiarowe...!
U nas w okolicy tez coraz więcej nawłoci. Wcześniej w sasiadującym z nami ugorem ich nie było, a teraz są i u mnie pojawiaja się już siewki

Przy tych obrazach bardzo długo stałam i podziwiałam cieniowania i grę światła. Miały taką głębię i tyle wymiarów, że aż trudne do uwierzenia. Podziwiając biżuterie doszłam do wniosku, że przy obecnej technologii wszystko co robią ze złota przy tamtej wygląda i biednie i jak tandeta. Kunsztu obecnie zero
Z nawłocią zagłada. Ja mam wrażenie, że ona się pojawiła jak rolnicy zostawili pola odłogiem bo do ugorowanych Unia dopłacała więcej niż do uprawianych. Chyba z 5 lat tak było. Teraz się mści nawłocią
sylwia_slomc... 20:40, 02 wrz 2024

Juzia napisał(a)

Spokojnie... nie uciekam

Kamień z serca ufff
sylwia_slomc... 20:45, 02 wrz 2024

Kordina napisał(a)

Sylwio zauważ, że to samo szycie to pikuś, natomiast te wzór, haft, trzeba mieć naprawdę na wysokim poziomie GEOMETRIĘ, żeby ogarnąć te romby i je rozmieścić doskonale i ten długi nazwijmy żabot, kwadraciki zwężające się ku gorze. Mówię to jako niedzielna krawcowa
I jeszcze ten okrągły kołnierz , trzeba obliczyć promień podzielić na obwód, żeby wszsytko było jednakowej szerokości, no szok po prostu!
Ja uwielbiam stare budowle i zamki i wytwory ludzkich rąk

Podziwiałam w niej wszystko, była odszyta perfekcyjnie i precyzyjnie, ale to suknia samej królowej nie mogło być inaczej Kolorystyka też piękna, a teraz się sądzi, że srebro ze złotym nie pasuje. W tej sukni pasuje wszystko. Na zdjęciu nie widać jeszcze misternych hawtów wokół tych złotych guziczków.