Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

kasiek 22:17, 22 wrz 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sytuacja powodzian jest mi tak bliska bo sama kilkakrotnie już byłam zalewana choć nie na taką skalę jak Oni. Ale wiem co czują i wiem z czym się mierzą i wiem jakie to trudne.

Hmmm, może faktycznie wylewa się z Ciebie teraz smutek, żal i strach ostatnich lat kiedy Cię zalewało... Powodzie na świecie są dla Ciebie katalizatorem własnych przeżyć, to tak jak ja mam z karetką, ile razy słyszę sygnał mam łzy w oczach...
Higiena psychiczna to podstawa, jeżeli łzy pomagają Ci się uwolnić od emocji to ich nie powstrzymuj, są terapeutyczne.
Tak często w życiu człowiek musi podnosić się się z kolan, że może nie zauważyć kiedy przyjdzie czas, że stawy nie będą współpracować i musi pozostać na klęczkach, dopóki ktoś nie pomoże mu się ponieść lub nie znajdzie laski.
Życzę Ci siły i wytrwałości, człowiek może wiele znieść gdy nie jest sam. Licz sobie w myślach wszystkie dobre wiadomości, możliwości , nadzieje i pamiętaj to stare powiedzenie - ,,Gdy Bóg drzwi zamyka, to otwiera okno"...
sylwia_slomc... 22:34, 22 wrz 2024

kasiek napisał(a)

Hmmm, może faktycznie wylewa się z Ciebie teraz smutek, żal i strach ostatnich lat kiedy Cię zalewało... Powodzie na świecie są dla Ciebie katalizatorem własnych przeżyć, to tak jak ja mam z karetką, ile razy słyszę sygnał mam łzy w oczach...
Higiena psychiczna to podstawa, jeżeli łzy pomagają Ci się uwolnić od emocji to ich nie powstrzymuj, są terapeutyczne.
Tak często w życiu człowiek musi podnosić się się z kolan, że może nie zauważyć kiedy przyjdzie czas, że stawy nie będą współpracować i musi pozostać na klęczkach, dopóki ktoś nie pomoże mu się ponieść lub nie znajdzie laski.
Życzę Ci siły i wytrwałości, człowiek może wiele znieść gdy nie jest sam. Licz sobie w myślach wszystkie dobre wiadomości, możliwości , nadzieje i pamiętaj to stare powiedzenie - ,,Gdy Bóg drzwi zamyka, to otwiera okno"...

Może Kasiu. Albo mam w sobie za dużo empatii. Tego powiedzenia nie znałam, a bardzo dobre jest.
anpi 23:20, 22 wrz 2024

Sylwia, myślami jestem z Wami i nie wiem co powiedzieć pocieszającego, bo też płaczka jestem, ale mnie zawsze trzyma wiara i nadzieja. I chociaż daleko jestem od miejsc dotkniętych powodzią, w dodatku u nas nadal zbyt sucho, to bardzo przygnębiające są dla mnie te ostatnie tam wydarzenia i bardzo współczuję tym którzy muszą mierzyć się tym co zesłał im los. I to nie chodzi przecież tylko o straty materialne, wiele straconych, czy zniszczonych jest rzeczy, miejsc... z którymi byli związani sentymentalnie, tego nie zwrócą żadne pieniądze czy jakakolwiek pomoc( które są oczywiście jak najbardziej wskazne!)Ale wszystkim dotkniętym tą powodzią życzę wiele siły i wsparcia duchowego.
Juzia 08:32, 23 wrz 2024

Juzia nigdy nie miałam korony, życie mnie zawsze zmuszało do bycia silną.... w środku czasem jestem słaba.

Każdy jest w środku słaby.

Jak nie masz korony to ja Ci kiedyś przywiozę
Agatorek 08:55, 23 wrz 2024

Mam super przyjaciół i znajomych wokół siebie. Dziś cała ekipa przyjechała podtrzymać mnie na duchu. Niespodziankę miałam bardzo miłą.

Sylwia, było mi niezmiernie miło dołączyć do tej ekipy i poznać Ciebie i Twojego Męża ❤️. Jesteś cudowną kobietą, silną i wszystko możesz zwyciężyć.

I niniejszym obiecuję (albo ostrzegam, jak wolisz ), że w przyszłym sezonie na pewno znów Cię odwiedzę . Stworzyłaś cudowny ogród, widać już go z daleka. To miejsce jest po prostu magiczne ❤️
Agatorek 08:56, 23 wrz 2024

A teraz oczywiście fotki ❤️

Agatorek 08:57, 23 wrz 2024

Agatorek 08:58, 23 wrz 2024

Agatorek 08:59, 23 wrz 2024

Agatorek 09:00, 23 wrz 2024