Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:53, 01 cze 2025

hankaandrus_44 napisał(a)
Sylwio, pięknie Wasz ogród przywitał czerwcowy czas. Zdrowia życzę, żeby ogarnąć codzienność i mieć jeszcze 5 minut na relaks.

Nie próbuję odgadywać roślin, ani ich nazw, po prostu siedzę i się wgapiam! Dziękuję za piękne widoki!

Hanuś staramy się te chwile wytchnienia łapać, choć ich tak mało ostatnio. Tydzień temu odwiedziłam Ogród Madzi, Abiko, Kapaiasa( dzięki Madzi i Agusi)i zaliczyłam zakupy u Pudełko w Pisarzowicach. Tak się ładuję do dalszej roboty
sylwia_slomc... 22:55, 01 cze 2025

Miskantowo napisał(a)
O matko, jak tu pięknie ❤️❤️❤️
To akurat moja łąka czyli dziko
sylwia_slomc... 22:57, 01 cze 2025

MagdaLenka napisał(a)
Sylwia, tapeta w wiatrołapie jest boska! Romantyczna, w stylu Laury Ashley. Idealnie pasuje do Waszego domu, ale też i ogrodu.

Zazdroszczę Wam bardzo siły i determinacji (chyba jak większość odwiedzających). Tyle zrobić w ogrodzie w tak krótkim czasie, to dla mnie niewykonalne.

No niestety przez cały tydzień mały palec u prawej dłoni po tej robocie miałam spuchnięty i ręce drętwiały. Coś za coś jak zawsze...
Polon 09:52, 02 cze 2025

Dobre duszyczki ogrodowiskowe podpowiadają, że nasz miechunkę, więc przychodzę z pytaniem. Dostałam, a że podobno się rozłazi, mam wątpliwości, czy sadzić do ziemi. Jak to u Ciebie wygląda?
sylwia_slomc... 11:17, 02 cze 2025

Polon napisał(a)
Dobre duszyczki ogrodowiskowe podpowiadają, że nasz miechunkę, więc przychodzę z pytaniem. Dostałam, a że podobno się rozłazi, mam wątpliwości, czy sadzić do ziemi. Jak to u Ciebie wygląda?

Miałam miechunkę przez kilka sezonów, rozłazi się, ale nie głęboko i nie na wielkie odległości od matki, u mnie to było tak max 15-20 cm jedno od drugiego się pokazywało, ale u mnie rosła w cieniu i przy opasce budynku. Od czasów jednej z powodzi chyba wyginęła całkiem bo już w zeszłym roku nie było jej. W sezonie są zielone łodygi i liście. Łodygi pokładające się częściowo, ale może z braku światła lub taka odmiana, tego nie wiem. Kwitnienie niepozorne, ale lampiony jesienią gdy liście opadną robią robotę kolorystyczną.
Juzia 12:07, 02 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wszystko piękne, ale dzisiaj to mi wpadło w oko!!!
Achhh!
sylwia_slomc... 12:42, 02 cze 2025

Juzia napisał(a)

Wszystko piękne, ale dzisiaj to mi wpadło w oko!!!
Achhh!

Jak nie zgraduje to się teraz łąka z kwitnieniami rozkręca.
antracyt 12:48, 02 cze 2025

Juzia, mi też
Makao 13:44, 02 cze 2025

Łąka na razie w przewadze zielonego koloru (naturalistyczna polna łąka) ale łubin i jego wielkie kwiatostany widać z daleka. Pięknie to wygląda. I te iryski super wyglądają na tle tej zieleni. Fajnie fajnie
Kordina 18:13, 02 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mieszkaniec ogrodu, na kompostowniku się opalał, długość około metra, ale mniejsze też są

Wąż z wężem się zbratał nastrosz lipowiec cudna ciemka, też miałam gdzieś jej zdjęcie, u mnie bardzo rzadka.
Tapeta też mi się podoba bardzo, fajnie byłoby pomalować boazerię na zieleń butelkową lub oliwkę