TAR
15:46, 02 wrz 2025

Ja wlasnie znalazlam martwa wiewiorke na ogrodzie. Wyglada na otruta. Sasiedzi wokol tez wykladaja trutki na slimaki i na myszy. Wiewiorka jak to ruda lata po ogrodach pewnie dorwala i wrocila do siebie. Miala zaraz za ogrodzeniem przy bajorku dziuple. Az sie poryczalam z tej niemocy i glupoty ludzkiej. Miesiac temu mialam pokot pszczol. Ktos zrobil dzien wczesniej oprysk i po nocy pszczoly padle lezaly. A jest kawalek dalej gniazdo dzikich lesnych.
A mi sie az slabo robi jak to widze.
Wiesz, gdzie jest najwiecej zatrutych jezy? Na dzialkach ROD. I masz racje tam sypia trutke na spodeczki i didatkowo rozsypuja w krzakach. Dlatego koty tez choruja i inne przychodzace na jedzenie.
Ale i w ogrodach tez sypia na potege.
Ja przyznaje, ze kupilam ten srodek niby nie trujacy ale nie mialam odwagi sypac i slimaki recznie zbieram nadal.
Mysliwego tez bym pogonila i jeszcze psami poszczula. Niech sobie te kukurydze sam zezre.
A mi sie az slabo robi jak to widze.
Wiesz, gdzie jest najwiecej zatrutych jezy? Na dzialkach ROD. I masz racje tam sypia trutke na spodeczki i didatkowo rozsypuja w krzakach. Dlatego koty tez choruja i inne przychodzace na jedzenie.
Ale i w ogrodach tez sypia na potege.
Ja przyznaje, ze kupilam ten srodek niby nie trujacy ale nie mialam odwagi sypac i slimaki recznie zbieram nadal.
Mysliwego tez bym pogonila i jeszcze psami poszczula. Niech sobie te kukurydze sam zezre.