Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

AniazUroczyska 23:42, 01 maj 2019

No, uwinęliście się z robotą, szacun!
Podczytuję i tak sobie myślę ,że temat został ruszony i prędzej czy później , ale chyba coś wreszcie wyjdzie dobrego z tą studnią głębinową. U nas to była pierwsza inwestycja. Fakt, ze jest to cholernie drogie! Nie powiem dokładnie , bo musiałabym sprawdzić w rachunkach, a nie ma mnie w domu, ale na pewno coś około 10 tysięcy a nawet trochę więcej! Oczywiście zależy to jeszcze od renomy studniarza, rejonu, głębokości studni, jakości użytych materiałów itp. Drogo , wiadomo że są zawsze różne inne, ważniejsze rzeczy, ale u Was budowa tej studni też chyba kiedyś stanie się priorytetem Oby jak najprędzej, czego Ci z serca życzę!
sylwia_slomc... 00:00, 02 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ale szybka rodzina. Bardzo ladnie.

Dzięki, ale to jeszcze nie efekt końcowy
sylwia_slomc... 00:01, 02 maj 2019

Magara napisał(a)
znaczy przepis jest prosty = targi, szkółki, sklepy ogrodnicze - obkupić się za wszystkie czasy, wydać zaskórniaki gromadzone zimą, a za każdą wydaną złotówkę przybywa uncja powera a za każdą godzinę spędzoną na forum i pobieranie nauk od innych - takoż uncja
a jak małżonek będzie nosił zdobycze do samochodu, a potem dołki kopał - to i jemu powera do prac ogrodowych przybędzie
Sylwia, osobiście uwielbiam proste recepty
szczęśliwie w moim najbliższym mieście w sobotę rynek ogrodniczy - aż się boję myśleć z jaką siłą się rzucimy w poniedziałek do łopat i wideł

No tak to u nas mniej więcej w przybliżeniu działa
sylwia_slomc... 00:06, 02 maj 2019

AniazUroczyska napisał(a)
No, uwinęliście się z robotą, szacun!
Podczytuję i tak sobie myślę ,że temat został ruszony i prędzej czy później , ale chyba coś wreszcie wyjdzie dobrego z tą studnią głębinową. U nas to była pierwsza inwestycja. Fakt, ze jest to cholernie drogie! Nie powiem dokładnie , bo musiałabym sprawdzić w rachunkach, a nie ma mnie w domu, ale na pewno coś około 10 tysięcy a nawet trochę więcej! Oczywiście zależy to jeszcze od renomy studniarza, rejonu, głębokości studni, jakości użytych materiałów itp. Drogo , wiadomo że są zawsze różne inne, ważniejsze rzeczy, ale u Was budowa tej studni też chyba kiedyś stanie się priorytetem Oby jak najprędzej, czego Ci z serca życzę!

Priorytetem Aniu u nas będzie generalny remont domu i spełnienie naszych marzeń by tam zamieszkać, koszt o jakim piszesz jest na ta chwilę za duży, sporo w tej kwocie do domu można kupić. A my tam po remoncie wszystko kupić musimy. Mam nadzieję jakos jednak podołamy wszystkim wyzwaniom podlewaniu też
Na chwile obecna plan jest taki by założyc rynny na chatce( mamy rynny z odzysku) i zbiornik na deszczówkę....to będzie tańsze rozwiązanie i na razie chyba będzie musiało wystarczyć
Urszulla 00:06, 02 maj 2019

Oczko na dobranoc prawie skończone
AnnaCh 01:05, 02 maj 2019

Sylwia, rzadko piszę, ale czytam forum na bierząco U Ciebie ciężko za Wami nadążyć
Oczko fajnie wyszło, nawet bardzo fajnie
Katkak 04:40, 02 maj 2019

Ja pierniczę, nowe oczko już na finiszu??? Niemożliwi jesteście
mirkaka 05:25, 02 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Priorytetem Aniu u nas będzie generalny remont domu i spełnienie naszych marzeń by tam zamieszkać, koszt o jakim piszesz jest na ta chwilę za duży, sporo w tej kwocie do domu można kupić. A my tam po remoncie wszystko kupić musimy. Mam nadzieję jakos jednak podołamy wszystkim wyzwaniom podlewaniu też
Na chwile obecna plan jest taki by założyc rynny na chatce( mamy rynny z odzysku) i zbiornik na deszczówkę....to będzie tańsze rozwiązanie i na razie chyba będzie musiało wystarczyć

Sylwia, to Wy tam nie mieszkacie? Dojeżdżacie ?
Ja mam rynny na mojej drewutni, wielkość chyba Twojej chatki i zbiorniki dwa po każdej stronie, takie wielkie beczki niebieskie. Bardzo się przydają, łatwo wiadro włożyć i zaczerpnąć wody. Zbiorniki na deszczówkę kupowane w centrach ogrodniczych nie wytrzymywały zimy, nie opróżniałam ich i zawsze pękały
sylwia_slomc... 08:59, 02 maj 2019

Urszulla napisał(a)
Oczko na dobranoc prawie skończone

W nocy popadało to wody trochę z nieba dolało
sylwia_slomc... 09:02, 02 maj 2019

AnnaCh napisał(a)
Sylwia, rzadko piszę, ale czytam forum na bierząco U Ciebie ciężko za Wami nadążyć
Oczko fajnie wyszło, nawet bardzo fajnie

Dzięki Aniu Ja też podglądam kilkadziesiąt wątków i przez to nie wszezie zagladając zostawiam wpis bo czasu za mało, nawet kiedys myslałam ograniczyć, ale z żadnym nie umiem sie rozstać wszystkie mnie pociągaja, każdy na swój sposób ładny i ciekawy to co sobie przyjemności będę ograniczać