Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Eupraksja 22:34, 19 gru 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Konie końmi, ale jako ogrodniczkę najbardziej mnie zachwycają takie

A poza tym oglądałam z sentymentem, bo chodziłam do liceum im. Chełmońskiego i reprodukcje liczne wisiały w naszej szkole, więc to taki przeskok mocny do tamtych czasów, dziękuję Ci za tę podróż w czasie
Rumianka 10:39, 31 gru 2025

Sylwia, szczęścia, zdrowia i samych najwspanialszych przeżyć w Nowym Roku, Pozdrawiam
vita 11:14, 31 gru 2025

Sylwia Wszelkiej pomyślności na Nowy Rok, gorące, z serca Dziękuję Ci też, że pomimo tylu trudności życiowych jesteś tu z nami i zawsze wspierasz innych Przysłowie mówi, że dobro wysyłane innym wraca dobrem
Ulina 11:28, 31 gru 2025

Rzeczywiście przez wiele lat byłaś tu codziennie. Przyzwyczaiłam się zaglądać na relacje każdego dnia. Musiałam zaakceptować fakt że jesteś rzadziej

Życzę Wam realizacji planów, małymi krokami do celu też można dojść pomyślnych wiatrów w nowym roku.
sylwia_slomc... 12:15, 31 gru 2025

Dziękuję Kochane.
Wam również życzę aby ten Nadchodzący Rok przyniósł wytchnienie od obowiązków i trudów życia codziennego. By gościło w nim wiele radości, miłości, czułości i spokojnych dni. Spełnienia planów i marzeń ogrodowo roślinnych, oraz wielu przyjemnych dni i cudownych niespodzianek.

W tym roku mało mnie było na forum bo o był trudny życiowo, zdrowotnie i ogrodowo rok. Ale jak tak sobie policzyłam od pierwszej powodzi w 2019 właśnie mija 7 lat więc teraz czekam na te 7 tłustych

Przed samymi świętami mój brat ponownie w zagrożeniu życia wylądował w szpitalu( szczęściem obyło się bez operacji)ale cośmy znów przeżyli to nasze. Kolejny pogrzeb szykuje nam się jeszcze chyba w tym tygodniu bo zmarł wujek Ema. Oby to był ostatni pogrzeb na długie lata bo już ich tym roku nie sposób policzyć nawet. Ale mieliśmy też w grudniu chrzciny u chrześnicy Ema i 50 rocznicę ślubu moich rodziców. Jednym słowem ciągle dużo się działo i czasu było mało. Na Sylwestra mieliśmy iść do dobrych znajomych, ale odwołałam bo przez ten Halny fatalnie się czuję...
W domu z remontem udało się mocno w tym roku podgonić, ale tylko na tym polu szło w miarę dobrze na resztę czasu brakowało stale
A jeszcze zwiedziłam kilka muzeów i na kilku koncertach byliśmy. Takie momenty radości w tym trudnym roku też się zdarzały.
Fotek mam niewiele i nadal nie zgrane. ale pokażę może już nie za długo Przynajmniej u siebie starałam się bywać. A Wszystkich zaglądających przepraszam za swoją nieobecność do wielu zaglądałam nic nie pisząc bo zwyczajnie brakowało czasu i sił. Staram się poprawić w tej kwestii.
hankaandrus_44 12:32, 31 gru 2025

Sylwio, nie musisz się tłumaczyć, każdy miał jakieś zawirowania, jakieś przeszkody, czyli wzloty i upadki. Miałaś czas na bycie z rodziną, na koncertach się wyżywałaś razem z muzykami, byłaś w górach, lub tuż koło nich. Było niezapomnianie. A tu, oczywiście czekaliśmy, ale rozumiemy perypetie zdrowotne, i stara zasada, że w życiu musi być równowaga chyba działa. Wszystkiego pomyślnego w Nowym roku.
Joku 15:52, 31 gru 2025

Sylwia, z całego serca życzę co najmniej 7 lat tłustych, jak to fajnie ujęłaś.
violka171 21:53, 03 sty 2026

Witaj.
Najlepszosci w Nowym Roku ,
sylwia_slomc... 23:16, 03 sty 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Sylwio, nie musisz się tłumaczyć, każdy miał jakieś zawirowania, jakieś przeszkody, czyli wzloty i upadki. Miałaś czas na bycie z rodziną, na koncertach się wyżywałaś razem z muzykami, byłaś w górach, lub tuż koło nich. Było niezapomnianie. A tu, oczywiście czekaliśmy, ale rozumiemy perypetie zdrowotne, i stara zasada, że w życiu musi być równowaga chyba działa. Wszystkiego pomyślnego w Nowym roku.

Dzięki HanuśI wzajemnie dobrego czasu.
sylwia_slomc... 23:17, 03 sty 2026

Joku napisał(a)
Sylwia, z całego serca życzę co najmniej 7 lat tłustych, jak to fajnie ujęłaś.

Oby się spełniło Dziękuję Jolu Tobie też samych tłustych lat