Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:24, 02 lip 2019

Doranma napisał(a)
U mnie patagonska też się nie wysiewa - za mokro. W domu też ciężko, najlepiej wschodzi gdy ją wysieję na parapecie pod koniec lutego, ale nie przykrywam warstwą ziemi. A potem siewki też nie zawsze chcą rosnąć. Tak ją lubię, a taka kapryśna ...

Dziękuję za odpowiedź u mnie ☺

No włąśnie kapryśna to dobre określenie
sylwia_slomc... 22:26, 02 lip 2019

Kindzia napisał(a)
U nas padało troszkę, za mało oczywiście, ale lepszy rydz, niż nic...szkoda, że do Was nie doszło, nawet te troszeczkę. Ciepło jeszcze, bo 30 stuknęła, ale powietrze jednak lepsze niż wczoraj. Byle do jutra...
Też się martwię, że deszczu nie widać w prognozach
Twój ogród wygląda bardzo dobrze, suszy nie widać!

pewnie, ze lepszy rydz, ale co począć jak nawet tego rydza na horyzoncie brak
Dobrze, ze u Ciebie był zawsze to lżej
Fotki z przed ostatniej patelni wtedy jeszcze źle nie było.
sylwia_slomc... 22:28, 02 lip 2019

Gosialuk napisał(a)
Sylwia łączę się w bólu. U mnie też masakra, a roślin mam dużo mniej niż ty. Wczoraj obserwowaliśmy wieczorem burzę, ale do nas nie doszła.

Gosiu wczoraj burze były i wicher a deszczu prawie u nikogo
Dzisiaj 6 godzin podlewałam, a i tak podlane może jedna piąta tego co w kolejce czeka
sylwia_slomc... 22:29, 02 lip 2019

Magleska napisał(a)
U mnie tez susza - wczoraj tak wiało i wyginało drzewkami ,że myślałam ,ze wszystko połamie -
Jedynie chwastom nie przeszkadza ta pogoda - dziś po pracy 3 godziny podlewałam ,bo wszystko omdlałe - ech ....

Ps. Obrazkowo u Ciebie pięknie jak zawsze

Mnie złamało całkiem ostróżke nad rowem i wachlarz z rozpiętymi różami ten koło altany, trzeba będzie róże do zera jesienią upitolić, żeby naprawić
ElzbietaFranka 23:47, 02 lip 2019

Ja też myślałam że guzik będzie z patagonskiej. Okazuje się, że oczy nie widziały. Inna sprawa, że szybko rośnie. Nasiona lubią kamyczki i pelno wyrosło w zwirku. Jest trochę chłodniej jutro będę wysadzać w inne miejsce.

Ledwo wszedzie padało. Aż się wierzyć nie chce, że w niektórych miejscach huragany były. U nas wczoraj wyszła chmura wszystkie kolory miała jeszcze słońce podświetliło zapowiadało się najgorsze nawet liście nie drgnęły pół godziny deszczyk i po deszczu. Dzisiaj słońce świeciło i wiatr i znowu wyschnięte.

My się martwimy że roboty, podlewanie a u nas po sianokosach łąki wyschnięte na wiór.
Waclaw 23:49, 02 lip 2019

U mnie solidnie podlało. Tak jak lubimy: łagodnie
sylwia_slomc... 00:12, 03 lip 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja też myślałam że guzik będzie z patagonskiej. Okazuje się, że oczy nie widziały. Inna sprawa, że szybko rośnie. Nasiona lubią kamyczki i pelno wyrosło w zwirku. Jest trochę chłodniej jutro będę wysadzać w inne miejsce.

Ledwo wszedzie padało. Aż się wierzyć nie chce, że w niektórych miejscach huragany były. U nas wczoraj wyszła chmura wszystkie kolory miała jeszcze słońce podświetliło zapowiadało się najgorsze nawet liście nie drgnęły pół godziny deszczyk i po deszczu. Dzisiaj słońce świeciło i wiatr i znowu wyschnięte.

My się martwimy że roboty, podlewanie a u nas po sianokosach łąki wyschnięte na wiór.

Klimat nam się zmienia niubłagania, głównie z naszej winy niestety
sylwia_slomc... 00:12, 03 lip 2019

Waclaw napisał(a)
U mnie solidnie podlało. Tak jak lubimy: łagodnie

Daj trochę, bądź kolegą
AniazUroczyska 02:42, 03 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Stale w nią dosiewam co roku i dosadzam bo inaczej to bym tylko trawy miała i nawłocie

Dosiewając, rzucasz nasiona na trawę, czy jednak przekopujesz ziemię?
Milka 06:02, 03 lip 2019

Ogród kipi bogato, kolorowo, do tego tyle gości, fajne spotkania u was
No i nie ma śladu po zniszczeniach. Z suszą bieda, to podlewanie, to u ciebie wyczyn, mam nadzieję że popada i ciut odpoczniesz, bo stale podziwiam, jak ty wszystko ogarniasz, dom, ogród, forum i wyjazdy, buziak