Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

AsiaK_Z 13:20, 02 lip 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Już próbowałam różnie i nic, rok temu posiałam tam hastatę i też nic, tam zupełnie inna ziemia czarna bardziej przepuszczalna, wydawałoby się lepsza, a tu wolą w glinie na dole rosnąć, nie wiadomo czemu, a patagońskiej nie odpowiada nigdzie chyba na naszej działce

U mnie patagońska też nie chce się rozsiewać.... albo zbyt dokładnie plewię
sylwia_slomc... 13:20, 02 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Współczuję tej suszy i mordęgi z podlewaniem. Ale fotki i tak piękny ogród pokazują

Na szczęście ten tydzień chłodniej to może łatwiej będzie podlewać bo wcześniej i tak szybko nie wyschnie.....na to liczę skoro na deszcz nie mogę
sylwia_slomc... 13:21, 02 lip 2019

Poppy napisał(a)

Trzymam kciuki za deszcz. Wszedzie go za malo, a jesli juz pada to bywa ze za duzo.
Z brakiem wody lacze sie w bolu, w tym roku chyba w marcu podlewalam nowoposadzone roze, bo bylo tak sucho, najsuchsza zima od lat. Po mega suchym lecie.
Ty masz kawal pola, wiec to moje podlewania to nic w porownaniu z Twoim.
Dlugoterminowa prognoza ma to do siebie,ze sie myli, wiec moze cos spadnie z nieba jednak.

Oby się Twoje słowa sprawdziły i spadło
sylwia_slomc... 13:22, 02 lip 2019

AsiaK_Z napisał(a)

U mnie patagońska też nie chce się rozsiewać.... albo zbyt dokładnie plewię

Ja na stówę nie wyplewiłam bo z tym mam zawsze nidwyróbkę czasową, ale nie sieje się nie wiem czemu....
anpi 14:33, 02 lip 2019

U mnie raptem jedną siewka patagońskiej choć pomagałam jej się siać i mieszałam nasiona z glebą,bo mam na rabatach korę( choć to nie przeszkadza wysiewać się innym roślinom).
Doranma 14:52, 02 lip 2019

U mnie patagonska też się nie wysiewa - za mokro. W domu też ciężko, najlepiej wschodzi gdy ją wysieję na parapecie pod koniec lutego, ale nie przykrywam warstwą ziemi. A potem siewki też nie zawsze chcą rosnąć. Tak ją lubię, a taka kapryśna ...

Dziękuję za odpowiedź u mnie ☺
Kindzia 18:03, 02 lip 2019

U nas padało troszkę, za mało oczywiście, ale lepszy rydz, niż nic...szkoda, że do Was nie doszło, nawet te troszeczkę. Ciepło jeszcze, bo 30 stuknęła, ale powietrze jednak lepsze niż wczoraj. Byle do jutra...
Też się martwię, że deszczu nie widać w prognozach
Twój ogród wygląda bardzo dobrze, suszy nie widać!
Gosialuk 20:47, 02 lip 2019

Sylwia łączę się w bólu. U mnie też masakra, a roślin mam dużo mniej niż ty. Wczoraj obserwowaliśmy wieczorem burzę, ale do nas nie doszła.
Magleska 21:42, 02 lip 2019

U mnie tez susza - wczoraj tak wiało i wyginało drzewkami ,że myślałam ,ze wszystko połamie -
Jedynie chwastom nie przeszkadza ta pogoda - dziś po pracy 3 godziny podlewałam ,bo wszystko omdlałe - ech ....

Ps. Obrazkowo u Ciebie pięknie jak zawsze
sylwia_slomc... 22:22, 02 lip 2019

anpi napisał(a)
U mnie raptem jedną siewka patagońskiej choć pomagałam jej się siać i mieszałam nasiona z glebą,bo mam na rabatach korę( choć to nie przeszkadza wysiewać się innym roślinom).

Mnie sie chyba jedna pojawiła nad oczkiem tym nowym ciekawe skąd bo oczko w końcem kwietnia robione było, a kamień nawieziony zza domu