Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 19:58, 14 lut 2019

malinia napisał(a)
Jak widzę takie sadzenie w trawie to widzę siebie sprzed roku.... Wytrzymałam rok i wszystko przeniosłam w rabaty bo koszenie trawy w takim układzie to byla udreka.....

To w trawie to klony ginnala, rabaty są z tyłu domu
mikina34 19:59, 14 lut 2019

Kociamama napisał(a)
Podczytalam u Jolanki, że szukasz Ambrowca?

Szukam, a masz jakiś cynk ?
Gruszka_na_w... 20:40, 14 lut 2019

Promanalem będzie już można pryskać. Przez cały następny tydzień ma być powyżej 10 stopni na plusie. Jabłonki można ciąć do marca.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mikina34 20:50, 14 lut 2019

Będzie, będzie zabawa, będzie się działo i znowu...weekend będzie mało
Gruszka_na_w... 21:44, 14 lut 2019

Coraz bliżej do horroru letnich imprez za moim płotem. Im zawsze towarzyszy ta piosenka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 21:48, 14 lut 2019

HAniu trauma widzę okresem jesienno-zimowym nie wyleczona
Plus, że już karuzeli kolorów nie masz

Myślisz, że primanalem, to serio już? A jak mróz jeszcze przyjdzie?
sylwia_slomc... 22:19, 14 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Haniu, kiedyś u Ciebie pisałam, ze mam dwa klony ginnala, każdy inny chociaż oba kupowane tego samego dnia z tego samego źródła i wsadzone tez w tym samym czasie - ten pierwszy mocno wybujał do góry, drugi został kompaktowy. Zastanawiam się czy tego pierwszego przycinać żeby nie był takim krzaczorem?

Tak sobie myślę, ze jeśli maja być z nich drzewka, a nie krzaki to trzeba by zostawic tylko jeden pień lub dwa trzy( na wielopniowe, i od dołu gałązki podkrzesać, by nie zabierały soków przewodnikom, wtedy powinny zacząć rosnąć w górę....tak myślę....ja bym tak zrobiła, ale trzeba by się pospieszyć z cięciem bo za chwilę będą już mocno płakały po cięciu.
sylwia_slomc... 22:20, 14 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Będzie, będzie zabawa, będzie się działo i znowu...weekend będzie mało

My startujemy jutro na ognisko do sąsiadów
Gruszka_na_w... 22:23, 14 lut 2019

Makusia napisał(a)
HAniu trauma widzę okresem jesienno-zimowym nie wyleczona
Plus, że już karuzeli kolorów nie masz

Myślisz, że primanalem, to serio już? A jak mróz jeszcze przyjdzie?

Karuzelę kolorów mam, a jakże. Każden ma drewno przykryte innym kolorem plandeki. Powiewa to czasem.

W zakamarkach niektórych roślin zimowały sobie robale. Promanal ma je oblepić i humanitarnie zadusić. Kiedy zrobi się ciepło, to robale się rozpełzną i będzie po ptokach. Wyższa temperatura do oprysku potrzebna jest dlatego, ze promanal to środek na bazie parafiny. W niskich temperaturach za szybko krzepnie i zmniejszają mu się właściwości lepkie.
sylwia_slomc... 22:31, 14 lut 2019

Oj to jutro muszę opryskać modrzewie i świerki!!!Bo u nas już pierwsze owady latają.