Forumki, chciałbym Was prosić o pomoc w skomponowaniu jednej z rabat, nie moge całkowicie pójść na żywioł z tyn co zaplanowała Asia ale chcę na tyle ile się da z tego skorzystać (Asiu, mam nadzieje, ze nie będziesz mi miała za złe

). Chodzi o największy "cycek"

. Nasmarowałam coś na kształt tego co sobie wymyśliłam i proszę Was o pomoc w rozplanowaniu roślin, którym aktualnie dysponuję.
N szczycie cycka rośnie strzępek (na razie młodzież - ok 80cm) w stronę siatki wymyśliłam żeby posadzić dwie świdośliwy, które właśnie nabyłam, pod nimi tuje danica z hakonkami i pomiędzy nimi jakieś cosie. Pomiędzy strzepkiem i czymś pod nim a świdośliwami chciałabym zrobić coś na kształt ścieżki, żeby nie biegać w koło cycka
Z rabaty z boku mam do dyspozycji:
floksy - białe, różowe, fioletowe/niebieski (w zależności od nasłonecznienia)
pysznogłówke (która łapie mączniaka, ale urzeka mnie zapachem liści i kolorem i zamierzam walczyć z nią do końca, mojego lub jej

)
świecznica
przetacznik Chirsta - kilka sztuk
czyściec humelo - kilka sztuk
ID - kilka kęp
rozplenice szt. 4 (dwie muszę podzielić, bo kobyły są i jedna nie chce się
kocić)
Miskant variegatus - jeden spot=ry (ale nie chce go ruszać, bo jest ładniusi więc zostanie na miejscu, drugi młodzik
jabłonka ozdobna Ola
jeżówki Secret affair sztuk 4
hortensja Limelight - jedna spora, druga taka sobie

hortensja Anabaell - 3 szt, w tym jedna spora
kilka sztuk chryzantemy różowej
molina Heidebraut - 2 szt.
molnia variegata - 6szt. 9kilka jeszcze w rozsadniku)
bukszpan kula - jedna sztuka
lawenda
tuja złota głowa (pod taka nazwa kupowałam) - 3 szt.
rozchodnik nn - kilka jest w rozsadniku
cyprysik filifera - 2szt.
trzcinnik Karl forester - szt (ale chyba muszę je stamtąd zabrać, bo mocno zardzewiały w zeszłym sezonie)
i dwa jałowce na jednym pniu
Uff, to chyba wszystko, mam nadzieję, ze wspólnymi silami uda się coś fajnego wymyślić

To jak, pomożecie?
A tak wygląda ta rabata "tramwaj", na której są w wymienione rośliny