Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biały domek pod lasem

Biały domek pod lasem

agniecha973 22:03, 20 kwi 2013

Wydaje mi się, że mam setki siewek kocimiętki wokół krzaków. Malizny straszne, dopiero skiełkowały. Co z nimi teraz począć? Za małe, żeby przesadzić, a tu gdzie rosną mają duże szanse zginąć podczas plewienia.
Dasia 22:03, 20 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
U mnie też tak pączkuje wszystko, choć ochłodziło się i trochę zatrzymało.
Ładne zdj. krokusa na tle nieba. Chyba na leżąco robiłas? U mnie po krokusach już nie ma śladu

U mnie też dziś już trochę chłodniej. Najładniejsze dni przeleżałam z infekcją
Krokus z poziomu trawy, ale robiony bez podglądu, eksperymentalnie
Najlepsze, że nie spodziewałam się go tam. Usunęłam z tego miejsca wszystkie cebulowe jesienią. A teraz się okazało, że krokus zakwitł znienacka i kilka tulipanów też się tam zaplątało jeszcze.
Dasia 22:04, 20 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
Wydaje mi się, że mam setki siewek kocimiętki wokół krzaków. Malizny straszne, dopiero skiełkowały. Co z nimi teraz począć? Za małe, żeby przesadzić, a tu gdzie rosną mają duże szanse zginąć podczas plewienia.

A może zrób im pikowanie do doniczki, podhodujesz w domu i będą gotowe do sadzenia lub rozdawania.
agniecha973 22:10, 20 kwi 2013

Na razie czasu brak na takie zajęcia. Zobaczymy jak to się rozwinie.
Dasia 22:15, 20 kwi 2013

Narozrabiała nam ta zima, rośliny szybko straty nadrabiają, ale nasza doba nie chce się wydłużyć
agniecha973 22:16, 20 kwi 2013

Oj tak. Ja dopiero 40 min. temu wróciłam do domu i trzeba jeszcze chatę ogarnąć. Koniec przerwy kolacyjnej. Ale róże już posadzone. Uff...
Dasia 22:29, 20 kwi 2013

Taa ja też idę pranie rozwiesić, zanim mi się niedziela zrobi
JoannA 22:40, 20 kwi 2013

Witaj Dasia, piekny domek. Mieszkasz w bardzo urokliwym miejscu. Zachwyciła mnie Twoja zima mimo iż taka moźna i snieżna. Masz fajny plan ogrodu i duzo zapału do pracy tak więc i efekty wkrótce będą. Ja robiłam wszystko w pośpiechu i bez planu, a teraz przerabiam, przesadzam. I tak wkoło
pozdrawiam serdecznie
Dasia 22:49, 20 kwi 2013

JoannA napisał(a)
Witaj Dasia, piekny domek. Mieszkasz w bardzo urokliwym miejscu. Zachwyciła mnie Twoja zima mimo iż taka moźna i snieżna. Masz fajny plan ogrodu i duzo zapału do pracy tak więc i efekty wkrótce będą. Ja robiłam wszystko w pośpiechu i bez planu, a teraz przerabiam, przesadzam. I tak wkoło
pozdrawiam serdecznie

Witaj Dzięki za miłe słowa, lubię moją okolicę
Przerabianie i przesadzanie to ulubione zajęcia ogrodników, dzięki nim nuda i bezczynność nam nie grozi
JoannA 22:59, 20 kwi 2013

Dokładnie Dasiu, nuda nam nie grozi Ale ogród to miejsce na wypoczynek, a narazie to ja tylko tyram