Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Kasia_CS 17:53, 16 maj 2021

inka74 napisał(a)
jak chciałam po 15 marca domówić pewną odmianę to już nic nie było. Połowę asortymentu wymiotło.

No my fanki róż nie patrzymy na modę i tak Ja też z dopiero co miałam w koszyku kilka róż i nagle się wyczerpały. Pewnie nigdzie nie dostanę i dopiero golasy na jesień zamówię..

Co tam Helen planujesz w lewym wyciętym kwadracie?
Fajne przemiany swoją drogą
Helen 20:02, 16 maj 2021

Magleska napisał(a)
Helen fajnie trawnika ubyło .....ma teraz super kształt i masz miejsce na nasadzenia

Madzia, bardzo się cieszę z większej ilości miejsca dla roślin, wcześniej było za dużo trawnika w stosunku do powierzchni, teraz mi się bardzo podoba.
Helen 20:05, 16 maj 2021

nyna76 napisał(a)
Piękny soczysty trawnik, rośliny będziemy podziwiać za chwilkę.
Zmiany oczywiście na duży plus.

A co będzie w tym pustym jeszcze miejscu na dole?

Buźka

Dziękuję.

Już jest kilka nasadzeń - amsonie, floksy (jeden chyba pomylony z astrem), hakonki, pierwiosnki, 2 hortensje, trzcinniki overdam. Dojdą jeszcze kukliki i przywrotniki. Chyba wszystko wymieniłam.
Helen 20:06, 16 maj 2021

Kokesz napisał(a)
Pięknie

Dzięki Renia, widziałaś w realu, to zupełnie coś innego.
Helen 20:10, 16 maj 2021

Anda napisał(a)
Jak soczyście Tulipany śliczne. U mnie wiosną króluje jedynie biały, fiolet i niebieski.

Tego kancika zazdraszczam. U mnie kanty jeszcze czekają, a one tak pięknie porządkują ogród

Wtedy jeszcze soczyście, teraz trawnik mi zżera wiechlina roczna i nie wiem jak z nią zawalczyć. Tylko wycinając rośliny? Wtedy robią się puste połacie i to też brzydko wygląda.
Poza tym mam sąsiada, który nie dba o działkę i każdy chwaścior od niego przechodzi do mnie. eM nie chce się mocno ogrodzić, siatka ma duże oczka i pewnie to będzie walka z wiatrakami, ehhh...

Kancik muszę poprawić w kilku miejscach, ale też tak lubię.
Helen 20:14, 16 maj 2021

inka74 napisał(a)
Trawnika mnóstwo ubyło i myślę, że jeszcze trochę go ubędzie. Jak przyzwyczaisz się do szerokiego pola manewru to pod płotem na końcu bardziej po lewo jeszcze odrobinę poszerzysz ogromna zmiana także w sposobie sadzenia. Bardzo jestem ciekawa jak to wszystko się rozrośnie. Te wcięcia są po obu stronach (od tarasu i od ogrodzenia) w jednej linii?

Trawnik raczej zostanie w tej formie, będą tylko docięte kanciki. Sposób sadzenia faktycznie zmieniony i baaaardzo na plus. Też jestem ciekawa jak będzie jak się rozrośnie. Wcięcia nie są w jednej linii, zdjęcie przekłamuje.
Helen 20:15, 16 maj 2021

AnnaCh napisał(a)
Ale super zmiany Świetnie wyszło powiększanie rabat, latem i jesienią będzie szał

Ania, dziękuję. Też czekam na bujnięcie.
Helen 20:18, 16 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

No my fanki róż nie patrzymy na modę i tak Ja też z dopiero co miałam w koszyku kilka róż i nagle się wyczerpały. Pewnie nigdzie nie dostanę i dopiero golasy na jesień zamówię..

Co tam Helen planujesz w lewym wyciętym kwadracie?
Fajne przemiany swoją drogą

Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez róż i żadna moda mnie nie przekona. Zresztą lubię wiele roślin z ogrodu Mamy i Babci.

Napisałam wyżej co będzie w lewym wyciętym kwadracie, sama jestem ciekawa jak to się rozrośnie. Dzieliłam floksy pomiędzy cisy i nawet nie pomyślałam, że to taka ciężka robota
Dzięki Kasia.
inka74 22:37, 16 maj 2021

Helen napisał(a)

Trawnik raczej zostanie w tej formie, będą tylko docięte kanciki. Sposób sadzenia faktycznie zmieniony i baaaardzo na plus. Też jestem ciekawa jak będzie jak się rozrośnie. Wcięcia nie są w jednej linii, zdjęcie przekłamuje.
tak myślałam, że przekłamuje teraz tylko czekać na lato. Człowiek przebiera nogami, czy to co zrobił ma sens.
Helen 05:45, 17 maj 2021

inka74 napisał(a)
tak myślałam, że przekłamuje teraz tylko czekać na lato. Człowiek przebiera nogami, czy to co zrobił ma sens.

Iwonka, najbardziej mnie wkurzają pomyłki, że nie rozpoznałam roślin, albo nie ta odmiana przesadzona. Gdy się od początku ogród robi się według sensownego planu, dużo mniej to kosztuje. I czasu i pracy i pieniędzy. No, ale zmierzamy w dobrym kierunku i to jest pocieszające.