Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Mala_Mi 23:45, 05 cze 2013

malkul napisał(a)
Wszystkim razem i każdemu z osobna bardzo, bardzo, bardzo dziękuję

Mam dwie wiadomości dobrą i złą.

Najpierw dobra: czyli instrukcja

Kupić rurę kanalizacyjną PCV (my mamy fi=300), następnie dociąć na odpowiedni rozmiar(nasza ma 100cm), dno PCV gr.10mm wycięte wyrzynarką wkleić za pomocą kleju do PCV np. COSMAFEN PLUS.
Przygotowanie do malowania: wyszlifować papierem ściernym wodnym o gramaturze 400 lub 600, następnie nałożyć kolejno natryskowo: podkład do plastików PRIMER, podkład akrylowy biały kryjący, po wyschnięciu przeszlifować papierem wodnym 400 do uzyskania gładkiej powierzchni, ostatnia warstwa to lakier samochodowy półmatowy. akrylowy.

A teraz zła wiadomość:
Koszt wykonania jednej donicy wys. ok. 100cm z zastosowaniem powyższych materiałów to ok. 130zł.

Dla tych co lubią kolor szary i im konweniuje... to koszt 20 zł Ale białą jest bardzo elegancka.. i nie widać, że z rury.. I teraz.. nikt nie powie, że tania, nikt nie powie, że nieelagancka, trzeba porobić samemu i wykazać się zdolnościami manualnymi, można wszystkich zaskoczyć.... i to tylko za 130 zł i 2 dni roboty I to mi się najbardziej podoba.. bo kupić to nie sztuka Zwłąszcza jak się ma kasę
malkul 08:47, 06 cze 2013

Regli- juz ide sobie
W linkach od Sławko też utknęłam niestety, a kysz

Aniu, - jedna donica czeka na szary kolorek mam nadzieję że mąż ładny wybrał. A z rury ma tę zaletę że jest lekka roboty było bardzo mało więcej oczekiwania na schięcie, pomalowac kompresorem to jest dosłownie kilka minut.
O tak zdolnosci manualnych mojemu lubemy odmówić nie można. A ja to czyste przeciwieństwo w tej kwestii hahahahahaha.
Aniu im więcej cię podczytuję tym większym zakrętaskiem mi sie wydajesz, a ja lubię takie szalone kobitki

malkul 08:53, 06 cze 2013

Stan na dziś:
leje, mży, pada, kropi, rzęsi, dżdży, a fe!

A to powoduej opóźneinia, mieli wejść kostkarze i dooopa, a donica metalowa nie powstanie dopóki oni nie wyprowadzą poziomów kraweżników i opaski wokół domu, z ogrodzeniem i bramą też ruszyc nie mozna bo poziomu kostki brak i tak wkoło macieja!
Oszaleć można ...

Na dodatek małą ząbkuje i jest w domu szał
popcorn 08:56, 06 cze 2013

Powodzenia! Zęby wyjdą i potem będzie gryźć! A pogoda się poprawi... kiedyś mam nadzieję!
pozdrówka
k.

PS chyba nie namówiłabym M na taką donicę... niby mało roboty, ale trzeba umieć i CHCIEĆ! a z tym ostatnim najgorzej ech...
Mala_Mi 09:12, 06 cze 2013

Masz u mnie portrety orszelinki..... coby wiedzieć jak skomponować Bo ja nie skomponowałam, ale ja mam łopaty i ruchy wojsk w ogrodzie, przerzut prawej flanki na lewą... każdy orze jak może
Pogoda taka sama buuuuu
Slawko 14:06, 06 cze 2013

Oj... ja nie mam litości http://www.philipnixondesign.com/chelsea-200/
Madzenka 21:11, 06 cze 2013

Idę sobie pooglądać
Agnieszka_B 10:08, 07 cze 2013

Twoi podopieczni pozdrawiam
Agus 10:25, 07 cze 2013

malkul napisał(a)
I jest wreszcie pierwsza donica z rury kanalizacyjnej:

WOW
jak umieściłaś doniczkę w środku?
Magda70 14:42, 07 cze 2013

malkul napisał(a)
Wile osób mi odradza Kaerchera bardzo złe zdanie maja o tym sprzęcie.

skopiowałam od Karoli i napiszę, że mój M Ci nie odradzi...Ma juz ze 3 lata i jest baaaardzo zadowolony.