Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

nawigatorka 16:03, 04 gru 2015

Dodam jeszcze ze u mnie zano te krzesla lekko chlodne dlatego moze niektórzy cos na nie klada.ale to plastik to wiadomo
nawigatorka 16:07, 04 gru 2015

A i balustrada piekna
Ja musze odnowic moje stopnie bo prawdopodobnie zostaly wykonane niezgodnie ze sztuka i wygladaja po 3 latach koszmarnie... czy zdecydowalabys sie Magnolia na biale stopnie (te moje aktualne niby taskie sa ale bialego tam nie dopatrzysz).chcialabym by byly takie jak moj stol i mysle nad uzytecznoscia.wiem ze to dosc mocny wybor ale ja takie lubie
iwka 16:10, 04 gru 2015

A ja to tak sobie myślę, ze przed erą ogrodowiska byłam bardzo uboga w wiedzę nie tylko ogrodową.

Edit. Marta piękne krzesła, wszystko idealnie pasuje zazdraszczam Gosi, ze będzie mogła na nich posiedzieć
AgaeM 16:47, 04 gru 2015

Co obiecalam, właśnie znalazłam.
frezja 18:13, 04 gru 2015

magnolia napisał(a)

jakaś gruba bawełna-to materiał i Ikei. Teraz czekam na drążki na zasłony- M je ma wykombinować z profili stalowych o przekroju prostokątnym. Te co są , są za wąskie do dużych zasłon i dużo okna zajmują zasłonięte

Ja mam listwę sufitową i jestem zadowolona...przy okazji podnosi optycznie pomieszczenie.
Sebek 19:01, 04 gru 2015

magnolia napisał(a)
uff, przewaliłam zakupy - market budowlany, supermarket, targ, piekarnia... matko. Obiecałam fotę krzeseł - trochę słaba, ale jest.
Hm- tu krzesła są szare, ale niestety kolor na żywo jest nieoczywisty

Az zacytuję co by nie zniknęło Cudne!
malkul 19:33, 04 gru 2015

oooo jacie... ale fajne te krzesła
pasują bardzo
do całości domu do klimatu , który tam zbudowaliście
pamiętam te nieszatmpowe rozwiązania
zatarty kominek...

i niesamowicie spowiły całość te firanozasłony, kojarzysz dkoładnie co to jest (z tej ikea)?
przepuszcza swiatło?
AlKa 19:39, 04 gru 2015

Sebek napisał(a)

Az zacytuję co by nie zniknęło Cudne!

Spryciarz.
Super krzesła.
magnolia 19:49, 04 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
Krzesla i stol to mistrzostwo eklektyzmu.gra super.ale Ty wiesz bo komponujesz. Ty mi lepiej powiedz co to za szara listwa przypodlogowa.ja ich jeszcze nie mam...

dzięki za miłe słowa- faktycznie lubię łączyć i mieszać
To listwa z pociętych płytek. tam chciałam szaro.
magnolia 19:56, 04 gru 2015

nawigatorka napisał(a)
A i balustrada piekna
Ja musze odnowic moje stopnie bo prawdopodobnie zostaly wykonane niezgodnie ze sztuka i wygladaja po 3 latach koszmarnie... czy zdecydowalabys sie Magnolia na biale stopnie (te moje aktualne niby taskie sa ale bialego tam nie dopatrzysz).chcialabym by byly takie jak moj stol i mysle nad uzytecznoscia.wiem ze to dosc mocny wybor ale ja takie lubie

ha, budowlane, takie zrobione na tymczasem na czas wykańczanie nie psują się wcale, a nawet sa ładniejsze bo się przetarły z lekka.
Zrobiliśmy 3 stopnie schodowe nowe, pomalowalismy na biało, założyliśmy i ... jakoś niezbyt. Są gładkie, białe, jakoś brakuje w nich prześwitu słojów i tego czegoś. Teraz dumamy jakie by pasowały, w którą stronę iść. Może to kwestia farby, może powinna nie być całkiem kryjąca- no właśnie jak Twój stół ( widziałam, jest cudny). Ale czy sie nie będzie ścierać czy coś takiego, nie wiem, u nas się nie ścierają, trochę się rysują