To ja się wyłamię...czekam na zimę, nie dlatego, że lubię jakoś szczególnie...ale od ogrodu odpocząć chcę. Może mnie przestanie męczyć, że skarpa do plewienia, a mokro, zimno i nie bardzo się da
Dziękuję Magnolio,take będę mieć kilka wiec Twoja rada bardzo cenna. Przeczytałam trochę wątku i znalazłam tez zdjęcia Twojego ogrodu pięknie masz, obie macie pięknie dziewczyny
A powiedzcie, bo widzę ze u Gosi jest i miskant gracek i trzcinnik kf. Chciałam taki posadzić w 4 skrzynia warzywnych, bo są one w samej granicy działki. Chce się odgrodzic od sąsiadów, a wcześniej miałam posadzić tam maliny. Teraz doczytałam ze one strasznie ekspansyw e są więc wymyśliłam wysoka trawę i myślę bardziej nad tym kf. Który jest mniej przeswitujacu, wcześniej robi się wysoki, się nie poklada, ktory jest wyższy?
Ciesze sie ze i ja moge cos podpowiedziec a nie Tylko czerpac z Waszych podpowiedzi, a wlasnie mam nowy problem na moim watku, moze zerkniesz.
Co do borowki patriot naprawde jest ok, duzo osob ja polecalo, ja mialam pierwszy sezon patriot i chandler. Patriot obsypana owocami a tamta tylko pare.
Co do jezyny to zalezy czy lubicie ja pamietam z dziecinstwa smak dzkiej lesnej jezyny zbieranej na miedzach w czasie wykopkow ziemniakow/ kartofli i dlatego wsadzilam w tamtym roku na jesien i w tym czyli juz w pelnym jej pierwszym sazonie miala bardzo duzo owocow jak na jeden krzaczek a te pedy trzeba skrocic do 2-3 m i chyba da sie przezycz wiec jak lubisz smak , sadz jak nie bardzo a miejsce masz ograniczone to lepiej maliny bo mniej klopotliwea bardziej lubiane.
Gosia , Magnolia.. powiedzcie co zrobić z białą lawendą na wiosnę? U mnie leży.. długie pędy, za nic to nie przypomina kulki, choć tak cięłam. Jak dla mnie ta biała jakaś dziwna jest
Wywalić, czy spróbować na wiosnę nisko ciachnąć? Może ona tak ma..?
Macie może z białą doświadczenia?