Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

nawigatorka 22:10, 07 gru 2016

do rozplenic i innych traw tez polecam trytytki. trzymają mocno
pestka56 23:19, 07 gru 2016

Nawigatorko, u Ciebie się sprawdzają? Bo ja widzę, po moich miłkach i młodych kępach miskantów, że to raczej chodzi o delikatność tych traw. Zebrinusy i giganteusy zą twarde, sztywne i dość grube i nic im się nie dzieje nawet jeśli nie związane. Natomiast miłki, seslerie, śmiałki a nawet trzcinniki, chociaż związane, mokry śnieg położył. Spartyny tylko te stoją gdzie w środek kępy wbiłam bambus z nim związałam trawę.
Powiedziałabym nawet, że jest gorzej niż w poprzednie lata, kiedy traw nie wiązałam w ogóle. Śnieg je przyginał, a gdy topniał trawy wstawały. Teraz te związane po prostu połamało
amelia_b 23:25, 07 gru 2016

Parę dni temu fajnie Gosiu miałaś widoki. Śliczny jest taki śnieg nie naruszony, potem już jest gorzej, jak dzieciaki przemielą go pare razy małymi stupkami a bałwan był? pozdrawiam
Kawa 08:39, 08 gru 2016

śliczne zimowe foty widać że i sypało i wiało
Margarete 15:06, 08 gru 2016

Dotarłam i do ciebie Małgosiu
Widziałam zaległe foty śniegowego ogrodu z początków miesiąca - u nas też tak było, teraz szaro i buro ale to chyba wszędzie, poza górami śnieg zginął.
Marzenka podpytuje o inspiracje ja też mam nadzieje coś podpatrzeć
U mnie do świat jeszcze daleko, zaległości w porządkach domowych, o ozdobach świątecznych nie mówiąc...co prawda jutro po południu maja wpaśc dziewczyny na wiankowanie wspólne, zobaczymy co nam sie urodzi
Buziaki!
jolanka 16:27, 08 gru 2016

Przychodzę z rewizytą Nie wiem dlaczego u Ciebie jeszcze nie bylam Musze nadrobic ale troche czasu mi to zajmie Zrobię to z radością Pozdrawiam i zaznaczam
Gruszka_na_w... 17:21, 08 gru 2016

Innych do robót pogania, a sama ledwie jedną choinkę pokazała.
Ozdób w postaci łanów śnieżnych otrzymanych okazyjnym opadem, nie zaliczam do wkładu własnego.
Ja się pytam: "Jaki to wzór dla innych? Jaka motywacja? "
Uprasza się o inspiracje ozdabiania zewnętrznego. Bez tłumaczenia, czy urywa cokolwiek, czy nie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 17:26, 08 gru 2016

Dalej masz tyle śniegu? Ładnie to wygląda, ale kurczę letnie widoki ładniejsze. Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Napia 22:27, 09 gru 2016

Pięknie wygląda ogród przysypany śniegiem. U nas jeszcze takiego nie było. Może na święta...
malkul 17:02, 10 gru 2016

jestem
bałam sie przyleźć bo bez fot jestem ozdoby robią się jak flaki , w bólach