Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 21:23, 25 paź 2013

Anitko- uszy mam gorące ze wstydu że tak miło napisałaś.
Magda70 napisałaby że te nasze rzeczy powstają bo na drugie imię mam SKNERA. I wiesz co, byłoby w tym dużo prawdy. Taka mam naturę, że jestem oszczędna i jeśli widzę lamę za 1200zł a wiem że materiałowo warta jest 100zł a resztę musze dopłacić bo jest design to krew mnie zalewa!
I jeszcze fakt, że chcę mieć coś ładnego ale też niepowtarzalnego i niedostępnego.
Ot i cała tajemnica.

A mojego męża chwal bo i ja go chwalę bo dla mnie jest THE BEST!
Matka 21:25, 25 paź 2013

Malkulu, a można jeszcze ukorzeniać berberysy?jak tak to jutro lecę
malkul 21:25, 25 paź 2013

Domi napisał(a)
Nie ma to jak zostawić ogród pod opieką teściowej: Wy na wakacjach, a teściowa machnęła drewutnię! Gosiu, doniczuszki na patykach boskie. Rabatka w donicy też już wygląda świetnie. Kibicuję dalej

hahahahhaha dobre. to byłoby cudnie.Wracamy a tu drewutnia gotowa. dzień przed naszym wylotem był tylko fundament, więc w sumie to całkiem prawdopodobne że to jednak teściowa!
malkul 21:27, 25 paź 2013

Bogda nie wiem czy można ale akurat szłam z sekatorem i jakoś tak mi sie ucięło. a tak poważnie to znalazłam wolną chwilkę i zaryzykowałam jak się nie uda to spróbuję w okolicach sierpnia lub kupię.
marzena 21:32, 25 paź 2013

Gosiu, zabieram sie do ogladania Twojego nowoczesnego ogrodu, jak zaznaczyłaś w tytule
ale obawiam sie że trochę ta wędrówka potrwa ...
na razie oglądnęłam Twoje wędrówki na niedawnych wakacjach, świetne klimaty...a teraz juz Twoj ogrod
Enya73 21:35, 25 paź 2013

Wrzuciłam Ci jednak dziś przepis na gnocchi, żeby Ci się dynia nie zmarnowała
malkul 21:37, 25 paź 2013

Tak to by było tyle z przyjemności

Dziś pojechałam dość daleko po buki Zlatia i nie dość że małe to jeszcze inaczej szczepione niże ten jeden którego już mam. tzn. tamten jest szczepiony ok metra i potem idzie korona a te dwa są bardzo nisko szczepione taki bardziej naturalny pokrój mają. Myślałam tam z godzinę , w międzyczasie telefon do Magnolii o poradę, wreszcie wzięłam je i wróciłam do domu.

Potem poszłam sadzić i kolejna załamka.
Ponieważ te dwa nowe miały być obok siebie bo mają podobną formę to musiałam tego starego przesadzić w inne miejsce gdzie akurat zaprojektowany był jako samotny. Wzięłam się za kopanie i ręce mi opadłyL Wylazł ale z obżartymi korzeniami, zostało tylko kolka niteczek i jedne grubszy korzonek a reszta wyżarta
Nie daję mu większych szans ale wsadziłam podsypałam kompostem w dziurę i będę czekała w nadziej że jednak przeżyje i odbuduje system korzeniowy.
I wyjaśniła się sprawa tej dziury przy korzeniach która latem znalazłam
malkul 21:39, 25 paź 2013

Enya73 napisał(a)
Wrzuciłam Ci jednak dziś przepis na gnocchi, żeby Ci się dynia nie zmarnowała

I dobrze zrobiłaś!Podziękował
WilczaGora 21:43, 25 paź 2013

malkul napisał(a)
Tak to by było tyle z przyjemności

Dziś pojechałam dość daleko po buki Zlatia i nie dość że małe to jeszcze inaczej szczepione niże ten jeden którego już mam. tzn. tamten jest szczepiony ok metra i potem idzie korona a te dwa są bardzo nisko szczepione taki bardziej naturalny pokrój mają. Myślałam tam z godzinę , w międzyczasie telefon do Magnolii o poradę, wreszcie wzięłam je i wróciłam do domu.

Potem poszłam sadzić i kolejna załamka.
Ponieważ te dwa nowe miały być obok siebie bo mają podobną formę to musiałam tego starego przesadzić w inne miejsce gdzie akurat zaprojektowany był jako samotny. Wzięłam się za kopanie i ręce mi opadłyL Wylazł ale z obżartymi korzeniami, zostało tylko kolka niteczek i jedne grubszy korzonek a reszta wyżarta
Nie daję mu większych szans ale wsadziłam podsypałam kompostem w dziurę i będę czekała w nadziej że jednak przeżyje i odbuduje system korzeniowy.
I wyjaśniła się sprawa tej dziury przy korzeniach która latem znalazłam

myślisz że to nornica, czy jaki diabeł ?
magnolia 21:44, 25 paź 2013

ale śliczne zrobił lampy i doniczki Twój M.
Jakie ładne!

Z bukiem- kto wie, może się odrodzi. Tylko żeby dalej nie żarło tych korzeni.