U mnie w końcu spadło kilka kropel. Nie padało już od 3 tygodni... W niedzielę wylałam prawie cały zbiornik 1000 litrów wody: na warzywnik, krzewy i drzewka owocowe, choiny, świeże roślinki na rabacie. Niestety spaliła nam się pompa do wody ze studni i nie możemy pobrać kolejnej porcji wody.
W warzywniku miałam jeszcze mały kawałek do przekopania. Dzisiaj z nim walczyłam, okropnie twardo było, ziemia zbrylona, mimo że u mnie jest piaszczysta.
Proszę o pomoc w temacie różanki
Mam na nią pomysł przed tarasem, wschodnia strona budynku, bezpośrednie słońce jest gdzieś do 15.
Mam już kupione 3 róże Munstead Wood. Podoba mi się też połączenie fioletu (np.. Novalis, Nautica) z pomarańczem (mam na oku różę Orangerie z ADR). Kusi też biała Artemis. Da się to jakoś ciekawie skomponować? Jakie byliny można tu dodać?
Dzięki, Ewa. Ciekawe te dalie. Przypomniało mi się, że mam pomarańczowego kuklika Mai Tai, ale on raczej kwitnie przed różami, a nie pamiętam, czy powtarza
U Margerytki na różance są Kukliki i mimo, że kwitną przed różami to ślicznie to wygląda. Potem zdobią liśćmi, więc na pewno opłaca się tam je wkomponować
Aniu gratuluję ukończenia studiów! Nie załapałam się na zdjęcie ogrodniczki niestety Mam wrażenie, że mamy takie same kosaćce, u mnie to są potężne kępy, najwyżej będziesz dzielić jak i Twoje tak poszaleją.
Dziękuję
Bardzo możliwe, moje też są z tych, co się rozrastają. Dostałam rok temu 2 kępy od Ani - ajki - u niej nie ubyło, a ja zrobiłam z nich 7 dużych sadzonek i obsadziłam rabatę Moje jeszcze nie miały pola do popisu, bo do niedawna rosły w donicach, ale teraz mogą ruszyć z kopyta
Od słów do czynów pojechałam po pracy do szkółki i kupiłam Novalis i Orangerie. Artemis też mieli mieć, ale niestety jeszcze nie wystawili do sprzedaży. Piękne, zapączkowane krzewy, po 35 zł. Przy tych cenach nie opłaca się zamawiać przez neta.