Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 21:36, 12 lip 2023

Udało nam się sfinalizować dzisiaj 2 inwestycje
Pierwsza i najważniejsza: mamy z przodu nowy taras Ale się cieszę, już nie mogłam patrzeć na odpadające płytki. Nie obyło się bez przygód. Panowie przez pomyłkę źle wyznaczyli poziomy, wyszło krzywo, wiec musieli rozebrać położoną w sobotę palisadę i zamocować ją na nowo. Za drugim razem na szczęście wyszło prosto jutro wrzucę zdjęcia.

Druga to montaż moskitiery w oknie tarasowym. Moskitiera jest przesuwna ze względu na roletę zewnętrzną, zamontowana na stałe, bez potrzeby demontażu na zimę

anuska2507 21:44, 12 lip 2023

Przedwczoraj coś mnie podkusiło, żeby przesadzić hortensję bukietową. Wczoraj lekko oklapła, dzisiaj wyglądała jak gdyby nigdy nic
Dzisiaj posadziłam 3 trzcinniki KF, poprzesuwałam perovskię, posadziłam 3 rozplenice nn przed hortensjami bukietowymi, przesadziłam "kulkę" cisową, wykopałam kilka wiader perzu z przyszłej rabaty, podlałam warzywa i laurowiśnie. To chyba tyle na dziś
Agatorek 20:36, 13 lip 2023

No to teraz czekamy na fotki

Ja też ostatnio trochę działam, ale to takie „robię, bo muszę”
anuska2507 21:54, 13 lip 2023

Nie ma jak zrobić fotek, bo taras jeszcze cały w piasku trzeba go trochę pozamiatać w tę i we w tę, żeby piasek lepiej powchodził w fugi. A dzisiaj aż 3 razy u mnie padało, co nie sprzyjało fugowaniu
ajka 23:25, 13 lip 2023

anuska2507 napisał(a)
Udało nam się sfinalizować dzisiaj 2 inwestycje
Pierwsza i najważniejsza: mamy z przodu nowy taras Ale się cieszę, już nie mogłam patrzeć na odpadające płytki. Nie obyło się bez przygód. Panowie przez pomyłkę źle wyznaczyli poziomy, wyszło krzywo, wiec musieli rozebrać położoną w sobotę palisadę i zamocować ją na nowo. Za drugim razem na szczęście wyszło prosto jutro wrzucę zdjęcia.

Druga to montaż moskitiery w oknie tarasowym. Moskitiera jest przesuwna ze względu na roletę zewnętrzną, zamontowana na stałe, bez potrzeby demontażu na zimę

Gratuluję, będziemy czekać na fotki.

U mnie też już pierwsze cukinie i ogórki
LIDKA 07:28, 14 lip 2023

anuska2507 napisał(a)
Przedwczoraj coś mnie podkusiło, żeby przesadzić hortensję bukietową. Wczoraj lekko oklapła, dzisiaj wyglądała jak gdyby nigdy nic
Dzisiaj posadziłam 3 trzcinniki KF, poprzesuwałam perovskię, posadziłam 3 rozplenice nn przed hortensjami bukietowymi, przesadziłam "kulkę" cisową, wykopałam kilka wiader perzu z przyszłej rabaty, podlałam warzywa i laurowiśnie. To chyba tyle na dziś

Całkiem sporo roboty zrobiłaś.

Ja od poniedziałku urlop i po powrocie robie przesadzanie .

Zacznie się od róż.
edi75 08:43, 14 lip 2023

anuska2507 napisał(a)

No to się narobiłaś ...czekamy na fotki z inwestycji
anuska2507 10:08, 14 lip 2023

Czy to faktycznie może być dereń Ivory Halo? Nie powinien mieć czerwonych pędów?
anuska2507 21:41, 14 lip 2023

Taras przedstawia się tak:

Jeszcze kilka rzeczy trzeba dopracować (wymienić słupy, uzupełnić akryl na ścianie) i będzie gotowy. Przy słupach planuję postawić jakieś wysokie donice, ale raczej muszą być ciężkie/betonowe, bo z tej strony domu bardzo wieje.
anuska2507 21:47, 14 lip 2023

ajka napisał(a)

Gratuluję, będziemy czekać na fotki.

U mnie też już pierwsze cukinie i ogórki

Dziękuję
Swoich ogórków mam bardzo mało, ale dzisiaj dostałam od teściowej pełne wiadro. Aż mi zabrakło dużych słoików do kiszenia