Ooo tak taras będzie zacny , super , a rabaty śliczne , rozchodnika również zazdroszczę piękny , na takiego poluje, ja mam tylko te klasyczne odmianę jasna .
Wstępnie będzie coś podobnego jak zrobiliśmy przed wejściem do domu, czyli kostka (płyta) betonowa płukana (tzn. z efektem drobnych kamyczków). Druga opcja to taka sama kostka jak ta, z której mamy placyk pod basen - betonowa gładka. W przeciwieństwie do frontowego tarasu tutaj prawdopodobnie będziemy zrywać obie warstwy betonu, aż do samego piasku, więc wysokość kostki nie będzie nas ograniczała.
Nie myślałam, że rabata w tle wzbudzi taki zachwyt pokazywałam ją z tej perspektywy, tylko może nie w całości.
Pierwotny taras sięgał mniej więcej do linii słupów, był tam stopień, ale to wszystko było niestarannie zrobione, były jakieś dodatkowe wylewki. Nie chcieliśmy na tym opierać konstrukcji zadaszenia, więc trzeba było zerwać część tarasu aż do fundamentu. Ta jasna ziemia to piasek wypełniający fundamenty. Po wymianie podłogi w tym miejscu będzie stopień- zejście z tarasu. Mąż chce żeby stopień był na calej szerokości tarasu, ja wolałabym zejście tylko na środku pomiędzy drugim i trzecim słupem.