Zapisałam
Rozchodniki bardzo lubię, ale u mnie większość w tym sezonie leży Ch/ch nie pomogło, nie wiem w czym problem Zakładam, że w odmianie. Mam już w koszyku obejmy, jak te się nie sprawdzą to pokładające się sztuki będę wymieniać.
Ogród jesienny piękny , też rozchodniki zwróciły moją uwagę pięknie ,,świeca, na rabacie , ooo budowy nie zazdroszczę u sąsiada będziesz coś dosadzac przy płocie żeby rosło i zasłoniło czy póki co trawki wystarcza .?
Grzybki piękne też jestem grzybkowym ludkiem codziennie rano w brzozowym zagajniku siedzę
Ogród dziękuje
Trzcinniki raczej nie urosną na tyle wysokie, żeby nas zasłonić, ale przy płocie rośnie już żywopłot z choin kanadyjskich. Na razie deweloper zwiózł tylko cegły. Jeśli budowa okaże się uciążliwa, będziemy myśleć co dalej.
Niestety ja nie mogę codziennie zaglądać w moje grzybowe miejscówki, ale mam nadzieję, że w sobotę coś znajdę
Aniu, serdeczne dzięki za roślinki i za przesympatyczne spotkanie
Dary jeszcze nie posadzone, ale na jeżówki miejsce już czeka, więc do weekendu na pewno posadzę.
Chciałabym też przed zimą szałwie wsadzić, ale z tego wszystkiego nie dopytałam, jaka ona wysoka rośnie. O ile dobrze pamiętam, to ona z niższych i razem z perowskia i werbena u mnie ma być, ale wolę się upewnić
No to z szałwią będzie idealnie
A efektu końcowego jeszcze nie będzie, bo poza jeżówkami trochę zagęszczaczy muszę dosadzić, jeszcze nie wiem co, ale cyknę stan aktualny, do weekendu mam nadzieję się wyrobić
Jak wrzucisz zdjęcie, to może pomysły na zagęszczacze się pojawią
Ja dzisiaj obsadziłam kawałek rabatki przy basenie (na wprost drzwi tarasowych). Docelowo będzie tam jeszcze świdośliwa, ale czekam aż mąż dokończy swoje prace przy zbiorniku na deszczówkę. Zdjęcia mocno robocze, ale wrzucam
zamówiłam też tulipany Exotic Emperor na tą rabatę, bo w b. ich nie widzę w tym roku.