Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Pokaż wątki Pokaż posty

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 23:13, 03 paź 2024

Magara napisał(a)
Ależ cuda grzybowe
I rabatowe też
Ania, pamiętasz może jaki to rozchodnik na przedostatnim zdjęciu?

Widziałam też twoje cuda
Pamiętam, Thunderhead
Magara 23:35, 03 paź 2024

Zapisałam
Rozchodniki bardzo lubię, ale u mnie większość w tym sezonie leży Ch/ch nie pomogło, nie wiem w czym problem Zakładam, że w odmianie. Mam już w koszyku obejmy, jak te się nie sprawdzą to pokładające się sztuki będę wymieniać.
Narsilia 10:09, 04 paź 2024

Ogród jesienny piękny , też rozchodniki zwróciły moją uwagę pięknie ,,świeca, na rabacie , ooo budowy nie zazdroszczę u sąsiada będziesz coś dosadzac przy płocie żeby rosło i zasłoniło czy póki co trawki wystarcza .?
Grzybki piękne też jestem grzybkowym ludkiem codziennie rano w brzozowym zagajniku siedzę
anuska2507 11:16, 04 paź 2024

Magara napisał(a)
Zapisałam
Rozchodniki bardzo lubię, ale u mnie większość w tym sezonie leży Ch/ch nie pomogło, nie wiem w czym problem Zakładam, że w odmianie. Mam już w koszyku obejmy, jak te się nie sprawdzą to pokładające się sztuki będę wymieniać.
Może u Ciebie mają zbyt mokre i zbyt żyzne stanowisko? Tylko to mi przychodzi do głowy.
anuska2507 11:21, 04 paź 2024

Narsilia napisał(a)
Ogród jesienny piękny , też rozchodniki zwróciły moją uwagę pięknie ,,świeca, na rabacie , ooo budowy nie zazdroszczę u sąsiada będziesz coś dosadzac przy płocie żeby rosło i zasłoniło czy póki co trawki wystarcza .?
Grzybki piękne też jestem grzybkowym ludkiem codziennie rano w brzozowym zagajniku siedzę

Ogród dziękuje
Trzcinniki raczej nie urosną na tyle wysokie, żeby nas zasłonić, ale przy płocie rośnie już żywopłot z choin kanadyjskich. Na razie deweloper zwiózł tylko cegły. Jeśli budowa okaże się uciążliwa, będziemy myśleć co dalej.
Niestety ja nie mogę codziennie zaglądać w moje grzybowe miejscówki, ale mam nadzieję, że w sobotę coś znajdę
Magara 22:54, 04 paź 2024

anuska2507 napisał(a)
Może u Ciebie mają zbyt mokre i zbyt żyzne stanowisko? Tylko to mi przychodzi do głowy.

Sama nie wiem. W tak różnych miejscach się kładą, że nie jestem w stanie znaleźć wspólnego mianownika
Polon 20:52, 07 paź 2024

Aniu, serdeczne dzięki za roślinki i za przesympatyczne spotkanie
Dary jeszcze nie posadzone, ale na jeżówki miejsce już czeka, więc do weekendu na pewno posadzę.
Chciałabym też przed zimą szałwie wsadzić, ale z tego wszystkiego nie dopytałam, jaka ona wysoka rośnie. O ile dobrze pamiętam, to ona z niższych i razem z perowskia i werbena u mnie ma być, ale wolę się upewnić
anuska2507 22:50, 07 paź 2024

Bardzo proszę
Pokaż efekt końcowy rabaty
Szałwia jest niska, u mnie rośnie razem z seslerią, więc raczej na przód / na obwódkę.
Polon 21:47, 08 paź 2024

anuska2507 napisał(a)
Bardzo proszę
Pokaż efekt końcowy rabaty
Szałwia jest niska, u mnie rośnie razem z seslerią, więc raczej na przód / na obwódkę.

No to z szałwią będzie idealnie
A efektu końcowego jeszcze nie będzie, bo poza jeżówkami trochę zagęszczaczy muszę dosadzić, jeszcze nie wiem co, ale cyknę stan aktualny, do weekendu mam nadzieję się wyrobić
anuska2507 23:17, 08 paź 2024

Jak wrzucisz zdjęcie, to może pomysły na zagęszczacze się pojawią
Ja dzisiaj obsadziłam kawałek rabatki przy basenie (na wprost drzwi tarasowych). Docelowo będzie tam jeszcze świdośliwa, ale czekam aż mąż dokończy swoje prace przy zbiorniku na deszczówkę. Zdjęcia mocno robocze, ale wrzucam
zamówiłam też tulipany Exotic Emperor na tą rabatę, bo w b. ich nie widzę w tym roku.