Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 18:18, 15 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Twoje hortki są niesamowite...a róża ze stipą zachwyca...trzeba ją wyczesywać? nie wiedziałam

Po zimie nic ze stipą nie robiłam , suche zostało , a teraz po kwitnieniu zrobiły się cieżkie i leżały , po wyczesaniu są fajne

hortki są cudne czekam mnie wymiana ziemi w tych donicach … jak się do tego zabrać , nie mam pojęcia
JulkAd 19:00, 15 sie 2014

noemi napisał(a)

Po zimie nic ze stipą nie robiłam , suche zostało , a teraz po kwitnieniu zrobiły się cieżkie i leżały , po wyczesaniu są fajne

hortki są cudne czekam mnie wymiana ziemi w tych donicach … jak się do tego zabrać , nie mam pojęcia

Chcesz to robić jesienią, ja bym wymieniła wiosną przy wiosennym cięciu hortek....ale wiem o czym mówisz...nie wiadomo od czego zacząć
noemi 19:07, 15 sie 2014

wiosną chyba lepiej … ale co z larwami w ziemi ?

teraz to mi szkoda hortek … ehhhhhhh , zapytałam Danusie, może mi doradzi ...
JulkAd 19:09, 15 sie 2014

noemi napisał(a)
wiosną chyba lepiej … ale co z larwami w ziemi ?

teraz to mi szkoda hortek … ehhhhhhh , zapytałam Danusie, może mi doradzi ...

Danusia jak najbardziej w temacie....na pewno doradzi
noemi 19:18, 15 sie 2014

Niooo

Julitko padało u Was? …. u nas lało … przegoniło mnie z trasu ….
ewakatowice 20:16, 15 sie 2014

noemi napisał(a)
Do kuli, dosadziłam hakone, które rosło w kącie a ładne jest … ale wyszło krzywo , jutro poprawię.

róże zaczynają drugie kwitnienie , stipe wyczesałam elegancko , ale siwa jest nadal … i oglądałam dzisiaj na domo program "jak pokochać swój ogród" , było o różach , które żeby ładnie rosły muszą mieć podłoże gliniaste i mokro , czarna plamistość , mączniak dopada róże jak mają sucho …

elegancko i ślicznie!
Mala_Mi 20:30, 15 sie 2014

Róże wniosek prosty też muszę podlewać...buuuuuu ale dzięki za podzielenie sie informacją.
Bea 20:49, 15 sie 2014

Madzia,

cięcie hortkom nie zaszkodziło, chyba wręcz przeciwnie.
Bardzo dobrze się mają.
Gardenarium 21:01, 15 sie 2014

Wpadłam z rewizytą, ale już podpowiedziałam u mnie w sprawie wymiany ziemi

Instagram Ogrodowiska
nicol21 21:41, 15 sie 2014

noemi napisał(a)
Ostatnio mnie mało … ale pochwalę się hortensjami wiszą mi nad głową

hortki rewelacyjne! a pokażesz swój piękny żagiel od drugiej strony ogrodu? jak się sprawuje? On jest składany jakoś?

w ogóle to nadal na tą szerszą perspektywę będę nagabywać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies