Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:46, 09 lip 2019

Do góry
Napstrykalam dzisiaj trochę zdjęć to pokażę

Ogród z łezką II 18:43, 09 lip 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia no jak można takie równe kulki robić? Ja normalnie mam strita jakiegoś Nie wychodzą równo i koniec. Pięknie masz i trawnik niezły. Buziak

A można, na nauki przyjdziesz. Masz u mnie darmowe korepetycje

Trawnik już się kiepści, a deszczu jak nie było, tak nie ma U mnie już też paskudny...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:43, 09 lip 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
Intymność dla mnie jeszcze do niedawna nie była taka ważna bo jedynych sąsiadów mieliśmy na rogu a ich działka otoczona tujami, reszta to łąki/nieużytki były. W ciągu ostatnich dwóch lat zabudowały się działki wokoło i teraz żałuję że nie posadziłam żywopłotu 5lat temu. Ale wtedy były inne priorytety i finansowe i czasowe.

Dorii, życie potrafi nas zaskoczyć. Pisałam to już u Johanki. Parę lat temu miałam widok z tarasu na góry. A potem zrobił mi się widok na stół w jadalni sąsiada. Trzeba było sadzić zapory.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:38, 09 lip 2019

Do góry
mira napisał(a)

a masz sposób na akustyczną intymność

Mam. Okna trzyszybowe szczelnie zamknięte plus wentylacja mechaniczna. Idealne rozwiązanie problemu hałasu.

mira napisał(a)

widzę działania na warzywniku - ja bób ciachałam nisko - zostawiłam jednak i posiałam buraczki i fasolkę - reszta fru w kompostownik - małe czosnki mi porosły moze je wykopię jakby miało padać - kiedyś chyba będzie

idę po cukinię - okrągłą pycha taka niby piłka - chciałam napisać gruszka ale raczej piłka

pozdrawiam

Na własną cukinię muszę poczekać do jesieni. Przez własną głupotę. Wysiałam na jednej rabacie dynie Hokkaido i cukinie. Oczywiście nie oznaczyłam, które gdzie. Jedno wzeszło, a drugie nie. Stwierdziłam, że dynia nie wzeszła i dosiałam. Mam teraz duuuuużo dynii. Wczoraj stwierdziłam, że dosieję sobie te cukinię i zerknęłam na datę ważności nasion. Okazało się, że wysiałam stare nasiona, a torebka z nowymi czekała sobie w pudełeczku.
nauka: Ogrodniku, wyrzucaj stare nasiona!

Świeża dostawa łubinu.

Ogród pod lasem 18:26, 09 lip 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:25, 09 lip 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Ja doszłam do wniosku, że dosadzę na podokiennej białych jeżówek, w dwóch-trzech miejscach. Smutna teraz ta rabata bardzo a do kwitnienia limki i rozchodników jeszcze trochę. Szałwia zakwitnie jeszcze raz ale też jej jeszcze chwilę zajmie. Jeżówki trochę rozświetlą tę rabatę.

Uwielbiam białe jeżówki.

A ja w ramach akcji "Ratujmy kwiaty z marketów" nabyłam goździki. Wrzosy mi w tym miejscu wyginęły.

Ogród pod lasem 18:24, 09 lip 2019

Do góry

Ogród do odnowy 18:19, 09 lip 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
zadziwiają siewki

Akacja?
W ogródku emerytki 17:50, 09 lip 2019

Do góry
Elisko, też jestem zadowolona z " biżuterii " ogrodowej
Fajnie, że Twoje powojniki rosną w siłę, złą ziemię można wymienić, choroby niestety nie.
Widziałam Twoje pisklaki, są słodkie
Sylwio, przesiedział
Ale miał książkę i jakoś to czekanie przeżył
Pewnie kocha, ale jeszcze nie wie, że nabrałam chęci na następne wyprawy i będzie musiał mnie wozić
Bogusiu, no dzieje, ogród się rozbujał kwiatami i jestem z tego zadowolona
Byłam w J.G. po dobroci dla ziemi na nowej rabacie i oczywiście coś kupiłam

A takie piękne kwiaty ma kupiony w Wojsławicach liliowiec

Mój ogrodowy pamiętnik 17:08, 09 lip 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Omszona nie czasem ?
Ha ha
Konkretnie Paniusia te granatowe to szałwia ?czy przetaczniki ?

Bogusiu kochana masz rację . Więc do konkretów.
Jednoroczna szałwia omączona. Niepopularna bo jednoroczna. Ja ją lubię bo kwitnie do jesieni bez przycinania. Na sianiu się nie znam więc kupuję na wiosnę sadzonki po 7 zł, z których każda tworzy sporą kępę.

Przetaczniki Marietta wysokie a z przodu niskie First Glory, które dopiero zaczynają kwitnąć.

I przetaczniki Christa też dość wysokie. Szałwie omszone pocięłam po kwitnieniu więc czekam na kolejne kwitnienie.

Ogród pod lasem 17:07, 09 lip 2019

Do góry
Parę fotek z biegu po deszczu. Leje!

Na bukowej obrodziły hortki i jarzmianki

Choroby klonów, klon - Acer 17:01, 09 lip 2019

Do góry
I jeszcze dwa zdjęcia. Czy jest nadzieja? Ratować czy ognisko?

Mój ogrodowy pamiętnik 17:00, 09 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Co tu wrzucić jak nie jezówki .

aj lof ju bejbi
Choroby klonów, klon - Acer 17:00, 09 lip 2019

Do góry
Przyszła kolej i na mnie
Klon ussyryjski, posadzony w ubiegłym roku, kupiony jako patyczak. Posadzony bez głowy, bo w przeciągu (wiatr owiewa go niemal stale) i pod sosną sąsiadki.
Wiosną wypuścił liście, które wszystkie w którymś momencie od brzegów zaschły i dalej nie wypuścił już ani jednego. Pień na dole jest zielony, a wyżej ciemny, niemal czarny. Na całym pniu widać drobne białe kreseczki.

Ucięłam najniższą gałązkę (jestem po lekturze całego tego wątku), ale nie widać żadnych żadnych przebarwień (choć jest tak cieniutka, że nie daje się zrobić dobrego zdjęcia).

Wiem, że to wygląda jak chroniczna postać werticiliozy, ale wolę się upewnić, zanim dostanie eksmisję. Tak długo go szukałam.

Mój ogrodowy pamiętnik 16:42, 09 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Czy to mi się jakiś bodziszek nasiał bo nie mam niczego takiego? Czy zwykły chwast?

To ślaz dziki.
Mój ogrodowy pamiętnik 16:37, 09 lip 2019

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 16:31, 09 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Fiolety rzadzą .

Co to za kwiatuchy te fiolety?
Śliczne
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:28, 09 lip 2019

Do góry
April napisał(a)

Ja mam All Gold i jest ... nie wiem jaka. Nie odróżniam tego limonkowego od żółtego Dla mnie jest jasnozielona.
Chyba musisz znów przyjechać. Ona w południe ma tylko słońce.

połowa czerwca:

April , czadowe sa. Limonkowe sa, zdecydowanie nie zolte ;P
Ogród pod lasem 16:27, 09 lip 2019

Do góry
bacowa napisał(a)
Mowa o gożdzikach, to może ja swoje zapodam. Wieloletnie, super pachnące.

Iza pozdrawiam

Ewa, piękne! Znasz odmiany? Chcę dosadzić więcej, a nie znam się na nich kompletnie.
Mój ogrodowy pamiętnik 16:24, 09 lip 2019

Do góry
Róża Margo Koster.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies