Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą
00:41, 31 gru 2018
Witaj miły kolędniku 
Chochoły okrywają hortensje ogrodowe. Mam cichą nadzieję na ich obfite kwitnienie podobnie jak i w tym roku
. Co roku okrywałam je agrowłókniną i na wierzch szedł stroisz świerkowy. Jako, że w tym roku nie miałam gałązek na okrycie (w tamtym roku dowiedziałam się, że aby zabrać z lasu leżące po wycince drzew gałązki stroisza trzeba mieć stosowne zezwolenie na to) wpadłam na pomysł wykorzystania pędów trzciny pospolitej. U sąsiada na nieużytkach rośnie tego sporo,więc pozwoliłam sobie na ścięcie jej części i wykorzystanie jako okrycie moich hortensji.
Nie są to chochoły absolutnie profesjonalne, bo robiłam je po raz pierwszy, bez żadnego instruktażu i do tego sama, ale jakoś się udało
mam nadzieję, że spełnią swoją funkcję
Przed Świętami dostały czapeczki mikołajowe i wyglądają całkiem, całkiem...
Robiąc te chochoły pomyślałam, że tę słomę trzcinową można byłoby wykorzystać do robienia różnych sezonowych ozdób ogrodowych. Może jeszcze do tego pomysłu wrócę...
Tak wyglądają z bliższa
Chochoły okrywają hortensje ogrodowe. Mam cichą nadzieję na ich obfite kwitnienie podobnie jak i w tym roku
Nie są to chochoły absolutnie profesjonalne, bo robiłam je po raz pierwszy, bez żadnego instruktażu i do tego sama, ale jakoś się udało
Przed Świętami dostały czapeczki mikołajowe i wyglądają całkiem, całkiem...
Robiąc te chochoły pomyślałam, że tę słomę trzcinową można byłoby wykorzystać do robienia różnych sezonowych ozdób ogrodowych. Może jeszcze do tego pomysłu wrócę...
Tak wyglądają z bliższa