Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 21:40, 03 paź 2018

Do góry

Balerina
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:38, 03 paź 2018

Do góry
Ola ślicznotka

i twardziel

Ogród z rzeźbą 21:37, 03 paź 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Moje dwie wykopane hortki i bukszpan siedzą w doniczkach ale kompletnie, że się tak wyrażę, luzem bo doniczki sporo większe niż bryły. Żyją póki co a siedzą tak już ładnych kilka tygodni...

A wsadziłaś je w końcu? No szkoda, żeby się zmarnowały. U mnie tak wegetują byliny, a to zawsze mniejsza strata jak padnie.

Przesadzane wiosną rodgersje nabrały niezłego wigoru, rosną niemalże w oczach razem z tegoroczną hakone Greenhills. To taka malutka rabatka pod klonem Trompenburg, ale bardzo ją lubię. Muszę mieć więcej rodgersji, mają cudowne te liściory.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:35, 03 paź 2018

Do góry

mam nadzieję, że dzielżany będą chciały rosnąć bo są śliczne

Ukojenie 21:35, 03 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Wczoraj mnie przewialo wieczorem bolaly mnie uszy a dzis pociagam nosem...
Dzis zalozylam kurtke na gorskie wycieczki - wsciekle rozowa - i eM mi powiedzial, ze nigdzie ze mna sie nie pokaze
Pfff.... Wazne, ze ta kurtka ma kaptur

Musze byc zdrowa na piatek.

Edit: pozdrawiam Was ja różowy Krasnoludek

Zoju, kolorem się nie przejmuj, zdrowie najważniejsze. A ładnemu we wszystkim ładnie.

Wielkością brzózek też się nie zamartwiaj, ani się obejrzysz i będziesz mieć okazałe drzewka. Daj im tylko trochę czasu.
Skąpana w słońcu 21:34, 03 paź 2018

Do góry

Ogród z rzeźbą 21:32, 03 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Nie było od czego uciekać, tylko o kolejne róże pytałam: a co to, a ta to jaka itd itp

Ale że taki hardcore bezdoniczkowy rośliny przeżywają, to jestem w szoku - tzn żurawkę rozumiem, bo to termianatory są ale tyle innych, to jestem zaskoczona

Z Tobą Anulka, przynajmniej tak zapamiętałam Mam nadzieję, że nie pokręciłam hihi

No to Kasiu nasyciłaś oczęta różami u Łucji.
Niestety, niektóre roślinki nie maja u mnie łatwego życia.
A co do ustalania pokrewnych z Łucją branż, to rozumiem żeście mnie po prostu obgadywały.

Moja Pashminka dla Ciebie:

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:31, 03 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Hmmm bardzo mnie zaintrygowałaś tymi paletami w warzywniku.
Też jestem ciekawa cóż to z nich będzie ??
pozdrawiam

albo taki stolik do warzywniaka albo kawałek ogrodzenia do ogródka wnuczki co to się tworzy

teraz warzywka w cenie przynajmniej przez kilka miesięcy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:31, 03 paź 2018

Do góry
Uwijają się po ogrodzie stadkiem

klucze latają
Skąpana w słońcu 21:30, 03 paź 2018

Do góry
Geoff Hamilton

Bouquet Parfait

Spirit of Freedom, jaka piękna taka kapryśna

Wedding Piano

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 03 paź 2018

Do góry
giganteusy

grujecznik

Ogród z rzeźbą 21:28, 03 paź 2018

Do góry
Uuuuufffff udało mi się mieć wolny wieczór. Za chwilę odpowiem na wszystkie posty, trochę się ich uzbierało. Gospodyni nie ma a wątek żyje, to fajnie. Byłam trochę chora, chłopaki moje też, weekend spędziliśmy raczej na leżąco. To znaczy ja nie wytrzymałam i w niedzielę przy tak pięknej pogodzie wyskoczyłam na działkę. Posadziłam cebulki, całe.... 80 sztuk, no śmiech na sali. Szału nie będzie.
O takie paczuszki:

A poza tym pokręciłam się "wokół własnego ogona", porobiłam trochę zdjęć, opryskałam jarząby miedzianem, przygrabiłam trochę liści, zdjęłam kawałeczek darni i dzionek zleciał.

Ale odrobiłam też ogrodową pracę koncepcyjną. Narysowałam (tak, tak, dobrze czytacie!) wstępny plan mojej ogromnej rabaty pod płotem, na której jest aktualnie przechowalnik i dwa mocno dyskutowane swego czasu serby. Ta rabata będzie tak ogromna, że bez jakiegoś planu ani rusz. Tak więc popełniłam rysunek, co w moim przypadku jest absolutnie ewenementem, zawsze sadzę bez planu. Rysunku nie pokażę, bo tylko ja wiem o co na nim chodzi. Zresztą realizacja będzie trwała pewnie ze dwa lata, a mam nadzieję zacząć w przyszłym roku od tego miejsca przy bramie (pęcherznica wylatuje). Na razie jest tu skład worków ze wszelkimi dobrami (niewiele już zostało, większość już "wbudowana". Jeszcze sporo trawy jest do zdjęcia, chciałabym to przed zimą zrobić i przekopać z dodatkami. No i niestety mam tu taki zonk, że po prawej stronie worków w środku rabaty jest takie betonowe "coś" i to musi tam zostać.

Wśród brzóz i dębów 21:28, 03 paź 2018

Do góry
Zoju, brzozy rosną szybko, jeśli mają słońce i dostatecznie dużo wilgoci. Nie sadziłam żadnej, ale mam samosiejkę, któa w zeszłym roku sięgała do kolan, a w już mnie tym już mnie przerosła. Mówię o gatunku, nie wiem jak to jest z odmianami. Powtarzam to często, sobie też, że nic tak jak ogród nie uczy cierpliwości.

Dorotko, dziękuję.

Aniu, też dziękuję. Grzybki podobne do opieniek pozostały niezidentyfikowane, i tak sobie rosną. Grzybobrania na wszelki wypadek nie będzie.

Bidens w jarze panoszy się coraz bardziej i zarasta coraz większą powierzchnię skarp.
Skąpana w słońcu 21:24, 03 paź 2018

Do góry
róża chippendale

Bailando

Pashmina

Alexandra - Princesse de Luxembourg

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:20, 03 paź 2018

Do góry
Jednej już nie ma

twardzielki

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:17, 03 paź 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Dokładnie, ja begonie zimuję w tym wariancie nr 2 czyli jedyny mój wysiłek to znieść donice z balkonu do piwnicy. W lutym sobie o nich przypomnę, dam w widne ale zimne okno i zacznę podlewać. Aha udaje mi się zawsze

No to ja tak robiłam właśnie z tymi dużymi begoniami i było ok - zobacz wcześniej pokazałam różne begonie i o te inne mi chodzi

25 maja kwitną czosnki różowe - wykopałam je i zapomniałam posadzić oj szybko muszę podziałać

Skąpana w słońcu 21:16, 03 paź 2018

Do góry
Aniu, polecam się na przyszłość

Ula, ona warta jest grzechu, tylko trzeba jej zarezerwować więcej miejsca

Ciąg dalszy czerwca

Pashmina, w tym roku bardzo chorowały

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:15, 03 paź 2018

Do góry

Sally na nowo kwitnie i jeszcze ma pączki

irgi w koralach

domki mają lokatorów mimo, że za nisko i nie w tym kierunku
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:13, 03 paź 2018

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ja się dzisiaj pożegnałam z daliami, bo u mnie przymrozki i już wykopałam. Co teraz? Zostawiłam na razie w skrzyniach w pomieszczeniu gospodarczym. Muszą chyba trochę obeschnąć z ziemi?...

Dlaczego moje grujeczniki tak pięknie się nie przebarwiają

Co teraz ? z czym z daliami?
ponoć trzeba je do góry nogami na kilka dni postawić do przeschnięcia, no a potem po swojemu przechować.
Ja mam garaż ogrzewany i tylko tam mogę tzn nie mam miejsca chłodniejszego typu piwnica.
Ja zawijam karpy w gazety i układam w skrzynce ciasno i skrzynkę daję stosunkowo blisko drzwi bo tam ciut chłodniej zwykle. Też zawinięte w gazety dawałam w duże papierowe torby. W lutym robię mały przegląd czy któraś nie pleśnieje czy coś tam.Jest zabawa.

Grujecznik musi się ładnie przebarwić - widać ciepło u Ciebie a może jeszcze za młody.

akurat jestem na zdjęciach z 30 maja - kwitną holenderskie irysy - cudowne - nie posadziłam nowych bo walczę ze sobą z chęciami zakupu cebulowych co nie znaczy że nie mam koszyka cebulek do posadzenia

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:10, 03 paź 2018

Do góry

a to dlaczego nie ścinamy liści piwoniom

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies