Mala_Mi
08:14, 15 lis 2018

To jest jak wyższość świąt Wielkanocy nad świętami Bożego Narodzenia, albo co było pierwsze..jajko czy kura..
Ogród zawsze będzie za pełny lub zawsze za pusty.. a taki w sam raz będzie tylko przez jakiś czas

Drzewa i krzewy sadzimy z głową bo tego nie da się przesadzić.. .. myślałam ze tak sadzę, a jednak się nie udało. Czytałam co jakie będzie po 10 latach.. i na tyle się nastawiłam.... i 10 lat zleciało, a wszytko rośnie szybciej niż podają książki.
Są też rośliny które odmówiły współpracy.. .. i nie dożyły wieku 10-letniego.
Założenie było takie.. drzewa i krzewy tak by nie ruszać, a wypełniacze na gęsto

Zaczęliśmy budowę domu w wieku dość poważnym i nie mieliśmy ochoty czekać do śmierci zanim ogród urośnie. Taka była polityka.. z założenia..
łaziłam po szkółkach i pytałam się"czy szybko rośnie", jak szybko to zapakować

Ale nie tylko ja tam mam bo często słyszę w szkółkach.."czy szybko rośnie?" i wiem, ze to początkujący ogrodnik

Paprocie, moja ostatnia miłość