Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 11:07, 02 lip 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Wiem, że to trudny dla Ciebie czas. Przechodziłam przez to samo. U Ciebie lipiec u mnie wigilia.
Napiszę, tylko że masz śliczny ogród, metamorfozy bomba.
Dziękuję za odwiedzinki.

Dziękuję Ewo za odwiedzinki i za wsparcie.
Dziękuję za pochwałę ogródka, choć wczoraj ręce mi opadły.
Wszędzie pada,u mnie nic. Sucho, piaszczysto, jak na pustyni. Trawa usycha nawet podlewana. I nawet, gdybym chciała dopilnować całego terenu i zagospodarować jako ogród, ciągle bym musiała lać wodę, a efekt jak w durszlaku. Dlatego postanowiłam stopniowo, powoli, rabatka po rabatce. Reszta musi poczekać na poprawienie struktury gleby, dodanie lepszej ziemi. Wczoraj mój M pomarzył sobie, że gdyby miał trochę kasy, to system nawadniający przydałby się naszemu ogródkowi.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:24, 02 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha. Skąd ja to znam... Podobnie pisałam do Any pod koniec maja, gdy założyłam swój watek. To zaraźliwa choroba. Podejzewam, ze za chwilę zapragniesz uporządkować swój ogród gatunkami i kolorami.
Any ogród inspiruje. Każdy chciałby umieć tak komponować. Udanych metamorfoz Aniu życzę

Iwonka!!!!
Ogród prawie romantyczny 23:55, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chyba rabatowe. Mają więcej kwiatków i lepiej zapełniają miejsce.

Ana pisała już o rosarium, ja dodam do tego szkółkę Rosa Ćwik.
Z czerwonych rabatowych ładna jest Czerwony Kapturek, Jugendliebe, a z zółtych Sunny Sky, chociaż to wielkokwiatowa, a może żółtoczerwona rumba?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:37, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Dajano.
Najpierw na kilku wątkach wpadł mi w oko twój awatarek. Piękny, muszę przyznać. Potem mnie odwiedziłaś, za co bardzo ci dziękuję. Wpadłam do Ciebie i juz nie wiem, czy czytać od początku, czy od końca. Szamocę się z tymi stronkami, jak nie wiem, co. Od początku mam szansę poznać twoją historię, pięknie piszesz, pięknie się zaczyna, ale w nocy niewiele zdziałałam. Nawt syn mnie przegonił, że mam iść spać (hi,hi ). Na końcu widzę piękny, dojrzały ogród, więc tylko się witam i pomału zaczynam od początku, bo widzę, że warto.
Widzę, że zajęta jesteś, więc miłego dnia życzę i wszystkiego dobrego...

Iwonko nie trać czasu na czytanie mego wątku,przejrzyj go przelatując strony z szybkością światła. Nie ma co tam oglądać bo ja nie mam dojrzałego ogrodu ,ani nawet młodego.Zaledwie cztery nieskończone rabaty i kawałek trawnika Jestem na początku drogi ogrodowej,mało też u mnie pisma obrazkowego bo ile mozna wklejac to samo Cieszę się jednak z twojej wizyty Nie zarywaj nocy wpadaj za dnia kiedy masz tylko ochotę .I ja cię serdecznie pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:53, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A Chopin jest biały i go na ogrodowisku pełno i bardzo mi się podoba, szczególnie, jak Danusia posadziła go z lawendą i żółtą różą:

Żeby nie było, są to zdjęcia ogródka "Ani z zielonego wzgórza". Potem jeszcze Danusia pokazała ten projekcik w pojedynczych pytaniach o projektowaniu ...

Hej
Nie widziałam tego zdjęcia.
A akurat teraz też rozważam kolor kremowy, żółty lub różowy do lawendy i bukszpanów. Czytałam u Madżeny że też teraz coś podobnego planujesz....
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:45, 01 lip 2014

Do góry
Ewo, dzięki, ze o mnie pamietalas. Piękne te róże. Zolta taka sloneczna. Rozumiem, ze to pnace róże?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:37, 01 lip 2014

Do góry
Mazenko, a gdzie pdczytujesz o rozach? Daj linka. Potrzebuje zestawienia bialej i żółtej albo żółtej i czerwonej, na rabatke. Może rabatowe. Do tego podsadzone lawenda i w obwodce bukszpanowej?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:22, 01 lip 2014

Do góry
Anias napisał(a)
Witaj Aniu! Chcialam sie przywitac na Twoim watku, bo bede goscic tu dluzej obejrzalam Twoj ogrod w wizytowkach i jestem zachwycona!! Tak zachwycona ze jestem juz na 160 (!) stronie postanowilam przezyc z Toba Twoja metamorfoze. Popatrzec jak tworzylas taki wspanialy ogrod. Wszystko mnie tu zachwyca, doslownie wszystko, a patrzec jak zaczynalas i jak ogrod zmienial sie przez te 3 lata to niesamowite przezycie ja rowniez tworze swoj ogrod, niestety bez ladu i skladu, na zasadzie o to mi sie podoba i posadze to moze tutaj. ... Mam teraz mase roslin ktore rosna w przypadkowych miejscach. Dobra zmykam bo na 161 stronie robi sie ciekawie - idzie wiosna i masz nowy projekt ! Hihi to lepsze niz serial w tv. ))))

Ha, ha. Skąd ja to znam... Podobnie pisałam do Any pod koniec maja, gdy założyłam swój watek. To zaraźliwa choroba. Podejzewam, ze za chwilę zapragniesz uporządkować swój ogród gatunkami i kolorami.
Any ogród inspiruje. Każdy chciałby umieć tak komponować. Udanych metamorfoz Aniu życzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 01 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...przy kawusi Cię podczytuję - edukacyjnie jak zawsze, towarzysko miło i bosko ogrodowo u Ciebie

A dziękuję, bardzo mi miło. Ostatnio rzadziej bywam na forum, bo dalej sie zaczytuję w wątkach rózanych. Kreci mi się już w głowie od tych kolorów i dalej nie wiem jakie róże dokupić.....

Iwk4 napisał(a)
To ja też idę zrobić sobie kawę. A miałam iść do ogrodu ...

Idż do ogrodu, dzisiaj zdjęć nie będzie

Pszczelarnia napisał(a)

A ta trytoma lubi sucho i słonecznie - to tak.

Zdecydowanie

Kamajla napisał(a)

Zeta, pytaj AnyArt gdzie widziała, może jeszcze mają

Obstawiam tylko miejscowości z brakiem dostępu do netu bo znam dwa fora, na których ta tojeść jest szlagierem ogrodowym , podobnie jak stipa weż kup człowieku stipę we Wroclawiu macham Kamajla

Karabela napisał(a)
Macham wakacyjne, watek przy kawce przeczytany cudnie tak moc sobie poogladac takie pieknoty.... też niesamowite jest to ze na jed ym forum pod skrzydlami Danusi znalazlo się tyle osob o podobnym podejsciu estetycznym.... i że wzajemnie czerpią inspiracje. ..nigdzie nie znalazlam tylu bliskich mi widoków, zachwycam sie ciągle. Dziękuję

Najprawdziwsza prawda. Ogrodów do inspiracji tak dużo, ze mysle jakby dokupić z hektar ziemi aby spelnić wszystkie swoje marzenia ogrodowe Każdy piękny, każdy indywidulany, kazdy wypieszczony. W ciągu 2,5 roku mojego pobytu na forum obserwuję niesamowitą metamorfozę naszych ogrodów. Dziekujemy Szefowo za inspiracje, podciaganie do wyższego poziomu niz przypuszczałyśmy, że osiągniemy. Dzięki forumowicze za inspiracje i motywację

Donia72 napisał(a)
Idę też zrobić kawę i będziemy z tarasu patrzeć, jak roślinki rosną

To ja sobie zrobie truskawki

Milka napisał(a)
Irenko nie fatyguj się. Jak sie już wyedukuję kupię przez internet. Różane źródło, sprawdzone i dobre, .na razie nadal czytam o różach

Też ciut kupię, bo robię kolejne zmiany pod murem, przy okazji część roślin albo wywalę....drażni mnie ich bałaganiarski wygląd, albo upcham w inne miejsca...tak naprawdę 3 miejsca naraz zmieniam, pod murem, na rabacie wiązowej, w środku cisowych rabat i nijak nie doszłam znowu do cięcia bukszpanów, ale może jak dziś nie lunie, zacznę

Irenko trawki + bukszpany to gwarancja sukcesu. Wszystko to już masz w ogrodzie, więc tylko dopieszczasz. WIem , wiem, dla Ciebie nigdy odpowiednio pięknie Ciągle dążysz do doskonałosci Ogrodowiczanie tak maja

Malgosik napisał(a)

No właśnie, bo wczoraj strasznie lało, ja też mam jeszcze cięcie buxusów przed sobą.

To ciacha dzisiaj, nie za goraco, nie za slonecznie, idealnie.

JulkAd napisał(a)
Marzenko, moja hortensja ogrodowa przez dwa lata była fioletowa, a teraz ma kolor ciemnego różu....wiem, że pisałaś u siebie czym je podlewasz, żeby sie przebarwiły, ale nie zanotowałam.....możesz powtórzyć co to jest, w jakiej dawce i kiedy?...

...róże nadal zachwycają...choroba się rozwija

pozdrówka....

Ja stosuję magiczną silę "NIEBIESKA hortensja" naprzemiennie z MS Hortensja. Niemal co tydzien, bo sa zarloczne. I niebieską hortensja trzeba naprawde czesto lac, bo inczej sie slabo wybarwią. Ponieważ mam ciezką glebe nawóz granulowany sie u mnie nie sprawdzal dlatego podlewam woda z tym nawozem. Możesz zakwasić glebe siarczanem amonu lub nawozem do borowek lub rh Umiarkowane nawozenie "niebieska hortensja" spowodowalo, ze hortensje byly w 50% niebieskie a 50% różowe... Na opakowaniu jest doklanie dawkowanie podane.

Zobacz jak wyglądają moje hirtensje na tej samej rabacie.. Jedna jest niebieskawa a druga różowawa.. tak samo drugi rok z rzędu mimo, ze obie były odentyczne przy zakupie.

ewakatowice napisał(a)
poczytałam, czekam na kolejne cudne zdjęcia jak i "rady i porady" ))

Zdjeć niet porady były
Makowo na Kociewiu 15:25, 01 lip 2014

Do góry
Przemku z róż miałam do tej pory tylko Bonice, pnącą czerwoną ale 4 lata temu wymarzła wraz z żółtą Frezją oraz okrywowe, które trafiły do donic
Teraz mam ich więcej ostatnie moje zakupy to Gospel, Ascot i Larissa. Nie mają kwiatków ale jak się pojawią to zamieszczę
Macham

Sebek napisał(a)
Cudnie jest - ta pienna róża wygląda znakomicie No i te idealnie pociachane kuleczki

Pienna to Bonica niesamowicie wytrzymała i w tym roku przechodzi samą siebie Kuleczki mam już wszystkie załatwione z czego się bardzo cieszę

Iwk4 napisał(a)
Rozanka z tymi bukszpanami bardzo mi się podoba.
Myślę, ze do słusznych przemyśleń doszlas.

Na różance dosadziłam trzy róże poprzesadzałam trawy, zrobiłam kanciki, przystrzygłam wszystko co się dało i już. Chciałabym tam jeszcze jedną różę jakąś angielkę różową i przy Conice będą białe piwonie z ostróżkami
mira napisał(a)
To i ja załapałam się na nowe zdjęcia po tyraniu Bardzo podoba mi się Twój wywód odnośnie zmian w ogrodzie, super ma cieszyć i być ładnie i tyle.
Patrzę na Twoją ścianę domu z oknami i rabatą, ja mam rabatę bylinową w tym miejscu i stale myślę czy dobrze - a to w kwestii zmian

pozdrawiam upalnie

Witam Miro wczoraj "robiłam" drugą stronę - kanciki i małe przesadzanie. "Różanka" przegląda się w rododendronach, trzmielinach na pniu, liliowcach, funkiach i żurawskach. Przesadzałam różowe żurawki w rodki bo nie konweniowała mi bliskość zółtkowych mini liliowców teraz mi się bardziej podoba
ściskam

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękna ta rabata pod domem Kuleczki i róża to jest to Buziaki zostawiam

Też tak myślę, że bukszpany podkreślają urodę róż
macham

Donia72 napisał(a)
Wiesz co? Bardzo podoba mi się ta rabata pod oknamiSama taką też bym chciała, ale chyba z tyłu domu Ale tam w ogóle nie siedzimy. Róże piękne

Moja rabata jest od strony ulicy i jest po to abym rano odsłaniając okna oczy cieszyły się zielenią i kolorem i urodą roślin
Też na co dzień "używamy" innej części ogrodu
kasiula79 napisał(a)
pięknie, pięknie, pięknie
róża na pniu cudnej urody - wiesz może jak odmiana?
pozdrawiam

Kasiula róża pienne to Bonica nie do zdarcia tfu, tfu, tfu
Marto, Iwonko, Zeta ma rację posiałam Stipę w marcu ( na drugi rok będę siać w lutym, i przepikowałam jak miały po 2,3 niteczki.W maju posadziłam do gruntu. Cały czas rosną i mam nadzieję, że zakwitną. Nasiona są w ofercie Legutko
https://esklep.legutko.com.pl/product.php?id_product=1190
Ja zamówiłam w swoim zaprzyjaźnionym sklepie ogrodniczym. Z jednej paczki miałam 30 sadzonek bo niteczki wsadzałam po kilka w jedną dziurkę, gdybym sadziła pojedynczo byłoby więcej
A tak w ogóle to baardzo bym chciała aby mi przezimowały i na drugi chciałabym mieć las stip
ściskam
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:24, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękna jest ta bylinowa. Co to za białe kwiatuszki?

Bociuś chyba się nie obrazi, to szałwia i ostróżki
Zakątek z fioletową ławeczką 13:20, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Doniu, długo wczoraj siedziałaś. Chciałam jeszcze napisać, że ładne roślinki kupiłaś, ale było już późno i moje nastoletnie dziecko wygoniło mnie spać, hi, hi. Sam siedzi przy kompie cały dzień, a matkę przegania ...

Jak się czują twoje żurawki? Reanimacja trwabold text?

Iwonko, trochę wczoraj posiedziałam, moi panowie oglądali mecz, a ja obok na forum siedziałamTrochę kukałam na mecz
A żurawki, no cóż, marne, liche, nie wiem czy odbiją? Może lepiej je wsadzić od razu na rabatę, bo w tych doniczkach się tylko męczą

Ogród prawie romantyczny 12:37, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chyba rabatowe. Mają więcej kwiatków i lepiej zapełniają miejsce.

Iwonko, nie jestem specjalistką od róż ale pomyślę. Mam swoje typy, ale podam je później, bo mam zapisane w domowym komputerze.
Najpiękniejsza czerwona róża, to znaczy z tych, które widziałam, więc pewnie nie za wiele, rośnie w moim ogrodzie i nie mam pojęcia, jak się nazywa. Przez dwa pierwsze lata zbierała się w sobie, kwiatki miała drobne, po jednej na łodyżce, ale pięknego koloru. W tym roku zachwyciła, płatki aksamitne barwy głębokiej czerwieni, a kwiaty wielkości 16-18 cm. Wieczorem postaram się zrobić zdjęcie.
Ogródek Ewy 10:09, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jaki piękny warzywnik masz Ewo. U mnie niema szans. W tym roku posadziłam kilka ogórków i warzywa do rosołu. Ale podniosłam grządkę i podsypałam kompostem i dobrą ziemią, bo ta u mnie, to tylko piach.
Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu.

Miło było Cię gościć
Ogród z platanem. 10:07, 01 lip 2014

Do góry
Filip, wątek nie umiera, tylko ty się wyprowadziłeś z wątku... Co z fotkami ogrodu? Nie każ mi szybko czytać wszystkich stron, bo do ogrodu muszę iść.
Z miłości do bukszpanów... 10:02, 01 lip 2014

Do góry
No tak, ja się męczyłam z linkami, a tu się piękne fotki pojawiły...
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:29, 01 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To miłego urlopu życzę.

Dzięki Iwonko chociaż ja do wczoraj przez rok na urlopie macierzyńsko/rodzicielskim byłam dzisiaj synek kończy rok.
od dzisiaj urlop wypoczynkowy, a od września powrót do pracy...
Z miłości do bukszpanów... 09:27, 01 lip 2014

Do góry
Może winobluszcz na płot? A dziewczyny na siatkę zakładają ekrany. Fajnie to wygląda.
Szukałam gdzie indziej, po całosci płotu, ale tu było szybciej. https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/64/644559/original.JPG
Niestety przeczytałam tam tylko początek i koniec. Muszę nadrobić jeszcze środek.
Linki nie działają. Muszę się nauczyć je wklejać. Zaraz poprawię ... Mam nadzieję...

Tu strona: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1049-bockowe-perypetie-ogrodkowe?page=702
10 minut się męczyłam z linkami i wreszcie wyszło. Pozdrawiam.

Czas na zmiany czyli totalna demolka ogrodu 09:16, 01 lip 2014

Do góry
Bardzo pracowicie się robi. Ładne kompozycje. Teraz niech się tylko w słoneczku wybarwi.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:13, 01 lip 2014

Do góry
To miłego urlopu życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies