Możesz dynie na kompostownik wysadzić, tylko kłopot z kolejnymi wrzutami do niego. Może największe donice wykorzystaj na sadzenie i pomidorków, i dyń. Tylko musi być dobra ziemia, a nawet sam kompost.
Miejsce bardzo wygodne, trzeba było tylko troszkę czasu by lasek porósł
Małgosiu, bukszpany kupiłaś bardzo ładne jak za tę cenę i na pewno będą ładne rosły rosły, bo żelazne rośliny
W tym roku poczyniłam dokładne obserwacje i zauważyłam, że w pobliżu cesarskiej korony nie śladów żerowania gryzoni. Może to dobry sposób zainwestować w te cebule?
Iwonko, dziękuję za miłe słowa
Karolino, takie miejsce na kompostownik to wielka wygoda
Aniu, macham do Ciebie Z mojego ogrodu to na północ
Basiu
Ula, ciekawa jestem jak Twój dzięgiel. Jeśli przemroziłaś go to powinien już skiełkować
Aniu, dzięki Jest już poprawa
Aniu, macham Już są
Mariolu, same dobre wiadomości Nic dziwnego u tak zorganizowanej ogrodniczki
Mariola wcześnie siała i już pewnie duże sadzonki i zahartowane. Teraz tylko wypada pilnować przymrozków
Agnieszko, dziękuję za pozdrowienia
Ze zdjęciami nastąpiła poprawa
Mój kochany mężuś odwalił dziś kawał dobrej roboty i to z własnej, nieprzymuszonej woli Powiększył warzywnik, rozebrał stary kompostownik i rozsypał kompost. Jeszcze chwila, a zacznę wierzyć, że naprawdę się wkręca
Witajcie kochani...dzisiaj drugi raz kosiłam mój trawo-zielnik, zwany trawnikiem. Jeszcze mi ręka drży od spalinowej kosy, Ale myślę że już tak szybko nie odbije,bo moje ręce nie wytrzymują koszenia co kilka dni. Na moich rabatkach nie mam już miejsca na sadzenie roslinek, a jednak ciągle coś wtykam, bo ciągle coś dostaję nowego, dzisiaj sadziłam dalie karłowe czerwone,jutro dokończę sianie ogrodu warzywnego,i mam problem, bo kończy mi się miejsce na warzywniaku, a chciałabym posadzić jeszcze pomidorki koktailowe, paprykę i dynie. Mam do was pytanie: czy sadziłyście dynie lub pomidorki w donicach? bo takich mam dużo po iglakach i są duże ok 10L. mam mały kompostownik z czterech palet. może tam dynie?.Poradźcie mi,- proszę, bo te dynie są dla mamy, bardzo lubi zupę z dyni. Ja nimi lubie dekorować ogród.I jeszcze jeden problem: po raz pierwszy zakupiłam 5 krzaków róż, pieknie się przyjęły, ale są już na nich zielone robaczki, to chyba mszyce. Ktoś radził na forum żeby pryskać octem, a może się mylę? Pomóżcie proszę....pozdrawiam- buziaki!
Variegatusa mam dopiero od zeszłej jesieni, teraz wystartował najpóźniej, nie wiem jak rośnie, ale czytając u innych to szału nie było w zeszłym roku marnie rósł.
O Ice Dance też nic mądrego nie wymyślę, nowy nabytek Kupiłam duże, zdrowe sadzonki. Nie musiałam nic ciachać.
Kompostownik będę montować dzisiaj, jeżeli kurier wrzucił paczkę za płot i nikt jej nie zachamęci do mojego powrotu
Jeszcze jedną wiśnię muszę kupić po pracy. Jak dzieci usłyszą że do ogrodniczego jedziemy to będzie wrzask
No z jedną wiśnią masz już problem z głowy
A gdzie ten kompostownik?
Aga powiedz mi czy carexy Ice Dance szybko rosną? Szybko czuprynki widać z ziemi?
A i jeszcze jak rośnie szybko miskant Variegatus? Wiem, że Ty dzielisz często wszystko na małe sadzoneczki
Aga mocno go przycięłam. Tak 15 cm od pieńka. Wszystkie gałązki jak leciało. Wiem, że mu to dobrze robi bo się zagęszcza i lepiej kwitnie w kolejnym sezonie. Zdjęcia nie mam ale zrobię
A w niedzielę to ja robię dużo rzeczy i wiem, że inni to widzą ale akurat to mam w nosie
Zaraz pójdę zobaczyć kompostownik. Mam nadzieję, że już stoi na właściwym miejscu
Migdałka cięłaś, dużo? Też muszę to zrobić, niezbyt ładnie po kwitnieniu wygląda
Carexy poczyściłam w niedzielę tak po cichutku żeby nikt nie widział. Evergold całkiem ogołociłam, źle wyglądały po zimie, sadzone na szybkiego zeszłej jesieni. Wydarłam je całkowicie, nasypałam dobrej ziemi, mam nadzieję że ruszą z kopyta
I kompostownik wreszcie przyszedł, kurier dzwonił z pytaniem czy może go za płot wrzucić
Pozdrawiam, u nas pochmurnie, chociaż słoneczko próbuje się przebić.
Ela kompostownik 2m na 3m ale musze mieć duży bo i areał spory a ja potrzebuję sporo kompostu Cieszę się, że Ci się widzi jak przyjdą żywopłoty do zasłonią betonowca i myślę, że będzie git
Teresko jest dość ekspansywna ale na szczęście co roku przemarza u mnie i zostają małe kępuszki, które nabierają szerokości i wyglądu w sezonie więc się jej chęcią zajęcia mega terenu nie martwię
[img bluszcz będzie zasłaniał kompostownik od południa size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/57/578766/original.JPG[/img]to mini warzywnik w budowie