Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:48, 04 wrz 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Joasiu ja też stresuję się tym jak przezimować moje ML i turzyce, mam ich tylko kilka ale bardzo mi zależy,żeby je dobrze pielęgnować i czy należy ciąć wszystkie na wiosnę? Niby w necie są opisy ale jakoś nie zawsze im ufam. Ale uczymy się całe życie... więc pewnie dam radę, pozdrawiam

Wiuniu, nie stresuj się. Trawom zrób kopczyk z kory, ML wiosną zetnij. A co do turzyc to brak mi doświadczenia i jedyną jaką mam narazie w ogrodzie jest 'Ice dance'.
pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:50, 03 wrz 2013

Do góry
Aniu świetny pomysł z kulkami róznej wielkości. Ze względów praktycznych i wizualnych.
Nie sadź nic więcej do nich teraz. Popoglądaj sobie zimą, wiosna i najwyżej latem dosadzisz carex ice dance na brzegu rabaty
Mój nowy stary ogród 12:57, 02 wrz 2013

Do góry
Ania berberys u mnie to golden ring nana, czyli nie powinien być duży. Ale natura potrafi płatac figle patrząc po Twojej trawie Ice dance
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:52, 02 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi te trawki przypominają Carex Ice Dance

A to wyżej to rycynowiec

to nie rycynowiec, a szkarłatka chińska
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:38, 01 wrz 2013

Do góry
Nati napisał(a)
czy mogę prosić o podpowiedz co to za trawka z białymi brzegami

Ale to nie moja trawka?
Wygląda jak Carex Ice Dance.
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:38, 01 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ha ha gratulacje laureatko Debiut doniczkowy i od razu nagrodzna, aż strach się bać co będzie za rok głosowałam na Ciebie To ja Jarząbek

Tak patrzę o 3:00 w południe na Twoje bukszpany i jak sie uprzesz to posadż im trawki na brzegu rabat, np. Carexy tylko plizzz nie Twoją ice dance ale musiałabyś jeszcze troszkę zedrzeć darń. Ale tylko i wyłącznie radziłabym carexy bo są zimozielone, żadne tam hakone ktora jest brzydka zimą.....

No to jesteśmy kwita Na Domi przyznaję też głosowałam, chociaż u niej praktycznie nie bywam.. ale mi sie podobało..

Marzenka .. myślę czym wykończyć rabatę z tej strony, od klonu palmowego....... tak jak czerwona linia mam zdjętą darń.. (zdjąć jak trzeba więcej nie ma problemu). Pasuje jeszcze mi jedna kulka, bo tak się jakoś mi lepiej komponuje.. tak jak wrysowana..

To widok od strony domu.... jeszcze sprzed sadzenia baksików.. chodzi mi o tę prawą cześć od klonu... zresztą tu najpraktyczniej to by było coś wysokiego posadzić by zacieniało trochę klona... wielki baksik Ale od strony wizualnej.. to już gorzej.. Ratuj bo nie mam pomysłu na tę cześć..

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 01 wrz 2013

Do góry
Ha ha gratulacje laureatko Debiut doniczkowy i od razu nagrodzna, aż strach się bać co będzie za rok głosowałam na Ciebie To ja Jarząbek

Tak patrzę o 3:00 w południe na Twoje bukszpany i jak sie uprzesz to posadż im trawki na brzegu rabat, np. Carexy tylko plizzz nie Twoją ice dance ale musiałabyś jeszcze troszkę zedrzeć darń. Ale tylko i wyłącznie radziłabym carexy bo są zimozielone, żadne tam hakone ktora jest brzydka zimą.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:00, 01 wrz 2013

Do góry
Nati napisał(a)

dzięki za rycynowca a ja ice dance mam , ona ma wąskie obrzeża jasne a ta jest taka paskowana dość szeroko i różnie, nie wiem, kogo tu spytać jeszcze.

Nie wiem.....Daj do identyfikacji może?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/58-identyfikacja-traw
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:53, 01 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

A to wyżej to rycynowiec

dzięki za rycynowca a ja ice dance mam , ona ma wąskie obrzeża jasne a ta jest taka paskowana dość szeroko i różnie, nie wiem, kogo tu spytać jeszcze.
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 15:52, 01 wrz 2013

Do góry
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 15:47, 01 wrz 2013

Do góry

A to wyżej to rycynowiec
Ogród z platanem. 12:54, 01 wrz 2013

Do góry
Czekam na jesień i jadę po stożek na to miejsce! Będzie zaraz za bukszpanami zasłaniał przerwę pomiędzy sosnami Dosadziłem hakonechloe 'All Gold'. Szafirki już wybiły.

Platan pięknie przyrósł w tym roku. Jestem z niego bardzo zadowolony! Dosadziłem pod nim nową turzycę 'Ice Dance'

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 01 wrz 2013

Do góry
Ula - no to jeszcze pokujemy... i pozaliczamy zgony... najgorsze przede mną..
muszę wyeksmitować to wszytko z przedogródka.. a mam tego dobra tam sporo.. a ziemia to cały syf budowlany.... oj bedzie kucia.... ziemie muszę tu wymienić i to całą. Poszerzyć ściekę... poprowadzę ja do narożnika budynku.. jest za wąsko.. płotek anypsiowy do wyrzucenia... i to już bo teraz z kulkami po prawej wygląda jak trampki do garnituru

A teraz pytanie do fachowców... na tyle mi wystarczyło kulek... czy coś posadzić przed klonem?? Żółte niskie trawki chyba by były fajne.. trochę by rozweseliły miejsce.. ale to wystawa południowa i słońce jest prawie cały dzień.. dlatego jasne żurawki z założenia odpadają..

W przedogródku będą cisy na nóżce w skarpetce bukszanowej, bonzaj z cisa i trawki Ice Dance.... bo je mam.. może jakieś żurawki czerwone.. wściekle czerwone... żółte z powodu słońca odpadają.

Cisy będą te co widać w tle w donicach..... A to co jest czyli ogromny wiciokrzew, hibiskus, świerk niebieski, conica, jałowiec, hosty, irgi płożące , cis, jałowce, berberysy.. cebulowych też dużo.... idzie do eksmisji.. do zera... Zostają się tylko jasne kulki bukszpanowe... które posadzę też i na drugim boku..
Stoją w doniczkach do posadzenia..

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:23, 31 sie 2013

Do góry
Dzisiaj przejeżdżając obok centrum wstąpiłem i akurat znalazłem ostatnią 'Ice Dance'. Nie mogłem się oprzeć po tym co u Ciebie zobaczyłem
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:09, 31 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anek zaktualizowałam mimo woli i jestem na bieżąco ...

jedyna lawenda rosnąca w zgodzie z wrzosami ... najpiekniejsze wrzosowe połacie ... ice dance roztańczona niczym dirty dancing ... powiem od siebie, że gigan ice dance na wygnaniu ... bo mam z tej kępki cos tam przybiera normalne rozmiary ... bez Anka strzela focha i rośnie ... nie żeby nie rosła ale jak na ice dance przystało ... statecznie ... no przynajmniej na razie

stipa zimę przetrzymuje ? ... bo mam fantazje ze stipą i lawendą przy tarasie ... kupować teraz stipę czy na wiosnę ? ... coś mi mówi, że na wiosnę ...

mam masę do napisania ale małż woła ... wrócę ... Anek .. wrócę

Stipę na wiosnę... mi z kilku ..część przezimowała, nie rewelacyjnie, ale sie udało, sporo się rozsiało.... ale zima była łagodna to raz.... a dwa swoją posadziłam w kwietniu..

Trawka jeszcze pokaże i dirty dance .. poczekaj.. niech sie zaaklimatyzuje
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 31 sie 2013

Do góry
Anek zaktualizowałam mimo woli i jestem na bieżąco ...

jedyna lawenda rosnąca w zgodzie z wrzosami ... najpiekniejsze wrzosowe połacie ... ice dance roztańczona niczym dirty dancing ... powiem od siebie, że gigan ice dance na wygnaniu ... bo mam z tej kępki cos tam przybiera normalne rozmiary ... bez Anka strzela focha i rośnie ... nie żeby nie rosła ale jak na ice dance przystało ... statecznie ... no przynajmniej na razie

stipa zimę przetrzymuje ? ... bo mam fantazje ze stipą i lawendą przy tarasie ... kupować teraz stipę czy na wiosnę ? ... coś mi mówi, że na wiosnę ...

mam masę do napisania ale małż woła ... wrócę ... Anek .. wrócę
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 30 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

Sadziłam we wrześniu 2009 roku.
Widać miskanta (przesadzany dlatego wielki), po prawej miskant graziella , po prawej 2 sadzonki Ice Dance i po lewej rozplenica (rozplenicę oddałam co najmniej 2 razy tyle co sie zostało)

A tak jest teraz.. bez 5 dniu, po 4 latach

Wow
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 30 sie 2013

Do góry
A ja właśnie kilka godzin temu sobie zanotowałam, że Ice Dance jako niską okrywową sobie tu i ówdzie posadzę... Oj chyba już nie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:40, 30 sie 2013

Do góry
Odpowiem hurtem Bo jak się zacznie przerwa w reklamie to skoczę na film

To jest na 100% Ice Dance. Posadziłam 2 sadzonki.... ale inne trawy je zagłuszały ,a mi cierpliwości brakowało by je skubać po zimie (końcówki trochę umarzały), wiec je przegładziłam... gdzie miejsce znalazłam.. Jedna podzieliłam na dwie części, jedna rośnie na skalniaku, ale pomiędzy innymi roślinami .... jest ładna, końcówki nie umarzają, nie rozrasta sie mocno.. jest taka w sam raz.. Drugą posadziłam za jarzębiną pod jodłami... ma za sucho... i tam jej nie służy... tam wegetuje... jest brzydka okropnie.. Drugą kępę wsadziłam pomiędzy berberysy i ogniki... i to ta wielka.. monstrum.... Wniosek jest prosty.. lubi wilgoć, nie lubi za dużo słońca...
Sadziłam we wrześniu 2009 roku.
Widać miskanta (przesadzany dlatego wielki), po prawej miskant graziella , po prawej 2 sadzonki Ice Dance i po lewej rozplenica (rozplenicę oddałam co najmniej 2 razy tyle co sie zostało)

A tak jest teraz.. bez 5 dniu, po 4 latach

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:57, 30 sie 2013

Do góry
Ania poważnie to jest carex Ice Dance????????????????????????????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies