Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

popcorn 09:25, 09 paź 2013

Albo 1 z tylu (w rogu - te kulke na pniu) , 2 po jego bokach... jesli nie ma tam byc traw (?)
Gabrysia_ 09:26, 09 paź 2013

Wiedziałam,że tu spokojnie nie może być
Kibicuję nowej rabacie
kasiek 09:41, 09 paź 2013

No podoba mi się nowa energia - juz rodza Ci się pomysły i dobrze
Mnie też się podobaja np ogrody japońskie ale nie wiem jak długo wytrzymałabym w takich z moją szaloną fantazją. Geometyczne rabaty nie są w moim guście, ale lubię podziwiać je u innych.
Kombinuj i pokazuj - tu dużo pomysłów się rodzi

ewa004 09:48, 09 paź 2013

Pozdrawiam Aniu i kibicuję
AgnieszkaW 09:58, 09 paź 2013

Z bukszpanów wariegata zrób wstegę po łuku, ale tak, aby z jednej strony było wąsko, a z drugiej szerzej (ma się stopniowo rosrzerzać), W środku tej wstegi po tym samym łuku cisy na pniu - będa "wyrastaly" z dywanu, mozna tez te cisy posadzic za wstegą. Z tyłu carex zielone, z przodu - przed wstegą coś niskiego płożacego (to, co masz tam przy kulkach, zielone) lub czarny konwalnik. Nie dawałabym już nic więcej, żadnych żurawek czerwonych, zachowalabym lekko łukowaty kształt, by nawiązac do ksztaltu rabaty. To tylko moje zdanie i mój pomysł, a Ty i tak zrob po "swojemu".
Mala_Mi 10:37, 09 paź 2013

Nie wiem jak zrobię, tak jak nie wiem jak dzik tu sie dostał
Ale kreatywność dzika tak jak i Wasza mi sie bardzo podoba....

Czy mam polubić dzika???

Gardenarium 10:42, 09 paź 2013

asc napisał(a)
Układ lepszy ale wizualnie do dupy i to do kwadratu

Zacznij od przycięcia cisów, ten z prawej jest płaska baryła, weź go Aniu trochę ogranicz w szerokości. Będzie ładniejszy.

Na której stronie jest tamten mój plan, czy on przewidywał bonsai i kule z cisa na pniu? Jednocześnie?

Moim zdaniem to zbyt wiele jak na jedną małą rabatę przedogródkową. Albo jedno Aniu, albo drugie, tak czuję.
Zajrzę wieczorkiem i przywołam tę rabatkę do piona

Dzisiaj zajmij się formowaniem kuli z cisa i pokaż zdjęcie. Nic się nie martw, znajdzie się rozwiązanie

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 11:06, 09 paź 2013

Danuś właśnie do Ciebie piszę wiadomosć.. widzę, że nie muszę

Problem jest w tym, że nie mam 4 cisów, ani nie mam wypasionego bonzaja.. by zrobić jeden z projektów.. w rachubę nie wchodzi zakup bo po prostu cisów u nas nie ma... a na jazdę do Warszawy czy gdzieś nie ma szans z powodów przyziemnych Muszę dopasować sie do życia... są gorsze problemy..... raczej wolałabym spożytkować to co mam... czyli mam żurawki , carexa Ice Dance, pstrokaty bukszpan, różne trawy... myślałam o trawie miskant Dronning Ingrid (nie za wysoka i czerwienieje) , mogę powsadzać czosnki białe i jakieś tulipany) (by ożywić trochę i urozmaicić w skali roku, bo znając życie jak będzie zupełnie tak samo cały rok to mnie to będzie drażnić).. to tyle w kwestii oczekiwań Jak na razie wykopałam wszytko i można resztę dowolnie.. I jak na razie będzie kora... obawiam sie, że kamyczki mi pies przekopie.. niestety muszę sie liczyć, że będzie tam czasami wchodził...

To Danuś Twoje projekty...

A to układ wszystkiego obok.. i wymiary

I sąsiedztwo

Tosia 11:21, 09 paź 2013

Ja również kibicuję nowej rabacie i wierzę, że jak Szefowa czuwa to będzie pięknie. Inaczej być nie może
Podobnie jak Ty niecierpliwa jestem. Na dodatek czas mnie goni..trzeba działać. Muszę w końcu te cebulowe posadzić.
Pszczelarnia 11:24, 09 paź 2013

Ale tu się dzieje:
1. Ania, wstrzymaj się, schłodź głowę, rozgrzej stopy.
2. Przedogródek może być przeskokiem stylistycznym.
3. Marzena ma ciekawy pomysł ale chyba trzeba podrasować otoczenie klona (o zdrowie którego tak zabiegaliście).
4. Danusia wkroczyła i dobrze, bo jakiejś linii i wytycznych trzeba się trzymać. Nie można mieć trochę tego i trochę tego. W przedogródku (całoroczność, widoki z okna, wejście do domu) - trzeba się trzymać założeń.

Reszty nie doradzę, bo to jest kosmos dla mnie.

PS Tylko nie kulkuj i nie bonzajuj przedogródka na ścisk. Albo kulki albo bonzaj - wybór należy do Ciebie.
PS 2 Bonzaj mi pasuje do klona.