Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:22, 06 sie 2013

Do góry
Aniu! ależ bujnie w Twoim ogrodzie na nowej rabacie również
przy okazji chciałam podziękować bo oto wreszcie zaszczyciły mnie kwitnieniem bladoróżowe floksy od Ciebie i mogę cieszyć się ich urodą są cudne Serdecznie pozdrawiam

Ogród... reni 20:54, 06 sie 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Oooooo.....jesteś! A gdzie to się wybyło?!
Floksy różowe cudne!

A nigdzie..mały remoncik w domu
Ogród... reni 20:46, 06 sie 2013

Do góry
Oooooo.....jesteś! A gdzie to się wybyło?!
Floksy różowe cudne!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:14, 06 sie 2013

Do góry
białe floksy+budleja+miskant Morning Light

i delikatnie różowe floksy od An_tre Aniu dziękuję! wreszcie mogę cieszyć się ich urodą
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:58, 06 sie 2013

Do góry
troszkę zaniedbałam mój wątek więc wrzucam kilka w miarę aktualnych fotek

rabata hortensjowa zaczyna swój występ Grandiflora już kwitną, a Limki dopiero zaczynają i róże zbierają się do ponownego kwitnienia, chociaż na zdjęciu tego nie widać

budleje, horti i floksy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:39, 06 sie 2013

Do góry
Imponujące Toje pomidorki koktajlowe A i floksy ładne
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:31, 05 sie 2013

Do góry

Celinko, ale floksy już przekwitają (zapomniałam pouszczykiwać... ).. a jeżówki jeszcze dzielnie trwają na posterunku

No i hortki daja czadu..... najpóźniejsza jest LM.. ale ona też zaczynają
..

też nie uszczyknęłam.W tym czasie ...leżakowałam, jak wiesz...
A hortki już zaczęły się pokazywać mam trzy nówki i jak zwykle nie pamętam co to za jedne... ale, już dają radę
LM się czai

pozdro

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:15, 05 sie 2013

Do góry
Gierczusia.. i każdy kuleczkę o wymiarze swojej talii.. dzięki temu Twoja będzie malutka

Celinko, ale floksy już przekwitają (zapomniałam pouszczykiwać... ).. a jeżówki jeszcze dzielnie trwają na posterunku

No i hortki daja czadu..... najpóźniejsza jest LM.. ale ona też zaczynają
..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 05 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bez jeżówek o tej porze ogró byłby nuuuuudny

Ana! Masz rację.!!
Porozgladałam sie dzisiaj po niektórych rabatach i stwierdziłam , że beznadzieja!!
Brak koloru! nuda panie nuda!!
Jeżówka załatwia sprawę. Mam floksy co prawda ,ale jeże też wcisnę
Może niedoskonały ale..... 13:15, 05 sie 2013

Do góry
Która ładniej pachnie-

wnuczka ma dylemat

wybrała lilię, floksy jej nie podeszły

Ja wybrałabym obydwa zapachy no ale.....
Ogródek Anity 08:34, 05 sie 2013

Do góry
U mnie w nocy w końcu popadało trochę! Powietrze rześkie, ale słońce już wychodzi!

Zakwitły floksy, a jak pachną!

No i jeżówki cd

Aż trudno uwierzyć , że te lasy jeżówkowe powstały z pojedynczych sadzonek sadzonych w tamtym roku
Biały domek pod lasem 13:18, 04 sie 2013

Do góry
Kupiłam trochę jeżówek, floksy, jarzmianki, przetaczniki i sadźca.
Ale z sadzeniem i tak poczekam, bo susza i upał.
Tu odpoczywam 22:36, 03 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

O tak, spotkanie u Alinki na długo (na zawsze) pozostanie w pamięci jako jedna z niepowtarzalnych
imprez w dotychczasowym (długim ) moim życiu. To był Fenomen.

Joasiu - wklejam siebie z Alinką na tle pasji Alinki męża, Szymona

Celinko

Fajne kobitki z Was. A gdzie buciki ? Czyżby to kolejny odcinek Kopciuszka?

No i floksy przesyłam, tym razem pomarańczowe .
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:24, 03 sie 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Anita - zdjęcia śliczne wrzuciłas - no ale to wiadomo kurcze no nie - ogród masz cudny to i takie zdjęcia być muszą. (a tak a propos - bo ja się nie przyjrzałam - czytając początek wątku widziałam, że chciałaś aparat kupić - czy na spotkaniu miałaś Nikona D3100? - tak mi jakoś mignęło i nie wiem, a takiego właśnie sobie niedawno kupiłam - Sebek też takiego ma - i jeśli tak to chciałam zapytac czy zadowolona jesteś?)
Czy przycinasz wiosną floksy szydlaste? w tym roku przycięlam połowę - a dość trochę ich mam (na razie bo rabata do przeróbki - tyle, że nie wiem co zrobię z floksami - jak kwitną są śliczne takie różowe dywany) - druga została nietknięta przez deszcze i komary... Czy to ma duże znaczenie.
Tak mnie nakręciłaś na to gotowanie, zaprawianie i co tylko, że jak nic się do tego zabiorę muszę zajrzeć do wątku kulinarnego
Buziole

Aniu, przycinam, czyli odmładzam je trochę co jakiś czas, jak za bardzo zdziczeją i zaczynają brzydko wyglądać.

Cieszę się ogromnie , że Cię zainspirowałam kulinarnie.

Mój Nickon to kolejna wersja : D3200 z tym obiektywem Nikkor 18-105 mm.

Pozdrawiam serdecznie i macham z daleka
Mój 4 arowy azyl... 22:14, 02 sie 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Piękne floksy Basieńko A jak sie uśmiałam z tej pysznogłowki! Prześmiesznie wygląda jak zaczyna kwitnąć

Gosiu, mnie te pysznogłówki też rozbawiają swoimi dziwnymi kwiatami Zawsze mam wrażenie, że są takie nieuczesane
Bajkowy ogród Weroniki 22:05, 02 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Sliczne te floksy z drugiego zdjęcia,zdjęcia z Frank-raju też fajne. Pozdrówka.

Śliczne te Twoje rudbekie. Wyszłam przed chwilą w poszukiwaniu "świecącej lilii", na razie żadna nie świeci, to skupiłam się na świetlistej rudbekii. Chłodnej nocki życzę w ten upalny wieczór, Bogdziu.
Jak tu spać...

Mój 4 arowy azyl... 21:46, 02 sie 2013

Do góry
Piękne floksy Basieńko A jak sie uśmiałam z tej pysznogłowki! Prześmiesznie wygląda jak zaczyna kwitnąć
Mój 4 arowy azyl... 21:43, 02 sie 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Basiu ,moje floksy taż ładnie sie zagęsciły Musze przesadzić. Wczoraj jak szłam na działkę to zauważyłam u sasiadki inny kolor niż moje.- piękny malinowy. Musowo z nią zrobić muszę-machniom.
pozdrawiam

Celinko, ja też w podobny sposób pozyskałam nowe odmiany, m.in. czerwony, na którego kwitnienie czekam
ogrodoweimpresjejolki 19:42, 02 sie 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Tak to już marcinki, zrobiło się trochę jesiennie u mnie, bo sypią się już na trawnik liście z wiśni
Ale nie brak też akcentów lata

Liście z wisni to się sypia cały czas - grzyby niestety w całej Polsce, wisnie porazone. Moje bardzo delikatnie, owoców było moc.

Te akcenty jesieni i lata przeplataja sie przedziwnie. U mnie tez floksy w pełni kwitnienia, Jeżówki nadal maja pąki, a liści opadłych codziennie wygrabiam stertę....
Mimozy polskie - nawłocie - przekwitły!
Jesień to już....?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:51, 02 sie 2013

Do góry
Anita - zdjęcia śliczne wrzuciłas - no ale to wiadomo kurcze no nie - ogród masz cudny to i takie zdjęcia być muszą. (a tak a propos - bo ja się nie przyjrzałam - czytając początek wątku widziałam, że chciałaś aparat kupić - czy na spotkaniu miałaś Nikona D3100? - tak mi jakoś mignęło i nie wiem, a takiego właśnie sobie niedawno kupiłam - Sebek też takiego ma - i jeśli tak to chciałam zapytac czy zadowolona jesteś?)
Czy przycinasz wiosną floksy szydlaste? w tym roku przycięlam połowę - a dość trochę ich mam (na razie bo rabata do przeróbki - tyle, że nie wiem co zrobię z floksami - jak kwitną są śliczne takie różowe dywany) - druga została nietknięta przez deszcze i komary... Czy to ma duże znaczenie.
Tak mnie nakręciłaś na to gotowanie, zaprawianie i co tylko, że jak nic się do tego zabiorę muszę zajrzeć do wątku kulinarnego
Buziole
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies