Gierczuś - nie tylko są jeżówki... można mieć ogród i bez nich.. zwłaszcza mikro

Jakby każdy miał to samo, to co byśmy oglądali na forum
Julka - a Ty skąd sie znalazłaś??? Albo gdzie sie zgubiłaś??
Muszę sobie zrobić zestaw żelaznych roślin na kwitnące rabaty.. takie które długo kwitną, są ładne i bezproblemowe.. albo coś wnoszą do ogrodu, że bez tego to ani rusz......
Marzec - krokusy, irysy żyłkowane, ciemierniki
Kwiecień - narcyze, tulipany wczesne, magnolie
Maj - tulipany, żagwin i floksy szydlaste (ale to skalniak), sasanki, bez, pełniki europejskie, piwonie, azalie i rododendrony, bodziszki, czosnki, orliki, kocimiętka, irysy syberyjskie, bródkowe), powojniki, szałwia (maj chyba jest najbardziej kwitnącym miesiącem.... inne miesiace do pięt majowi nie dorastają
Czerwiec - róże, irysy japońskie, naparstnice, dzwonki (różne), tojeść kropkowana, lilie azjatyckie, ostrózki, pysznogłówka, lawenda, nachyłki, pełniki chińskie, firletka chalcedońska, , firletka kwiecista, krwawnik, złocienie
lipiec - hortensje, rozwary, pozostałe lilie, jeżówki, liliowce, przetaczniki, juka, liliowce, floksy, rudbekie, tawułki, odętki, perwoskia, liatry, tawułki, tojeść orszelinowata, akant, krokosomia
sierpień - hibiskus, lobelia, wielosił, trawy

róże drugie tłoczenie, wrzosy, rozchodniki. goryczka jakaś tam wysoka
wrzesień - zimowity, zawilce, liriope, astry, chryzantemy bylinowe
pażdziernik - to co zaczęło we wrześniu
Patrzę na moja skróconą listę tego co mus z kwitnących... i się trochę uzbierało.... i mam ochotę dopisać jeszcze to i owo.. ale ... to miał być skrót... I jak się mam ograniczać????