Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Madzenka 06:23, 29 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
To była stara bylinówka - powstaje nowa. Chaos nie do opisania. Nie nadążam za swoimi myślami.

Myśli podążają ku najlepszym wzorcom angielskim przyszle lato będzie należeć do tej rabaty Zapisuję sie na plewienie

barbara_kraj... 18:33, 29 paź 2013

Podziwiam Twoją konsekwencję, Ewo
Myślisz, kombinujesz, pytasz, dopasowywujesz, planujesz, co trzeba kupujesz i... działasz! Naprawdę godna podziwu jesteś - niedościgniony dla wielu wzór! Chylę czoła!
Magda70 20:52, 29 paź 2013

Ale ile tego dobra na tej bylinówce będzie...o jej!!
Kondzio 21:05, 29 paź 2013

no prace wre buk fajny pomysł hi hi hi hi
Pszczelarnia 21:14, 29 paź 2013

Magda70 napisał(a)
Ale ile tego dobra na tej bylinówce będzie...o jej!!

Chyba już jest za ciasno. Sadziłam od razu maksymalną ilość, na lekki ścisk. Sama jestem ciekawa, jak ona będzie rosła, jak prace pielęgnacyjne i jak korekty po sezonie. Części stałe to bukszpany i róże - reszta może być dowolnie przesadzana, bo to tylko "kwiatki. Ale mi się przestrzeń otworzyła po tym jak zabrałam drzewka i krzewy.
mira 21:35, 29 paź 2013

super relacja - taka dynamika i energia - aż by się chciało być i też działać

ciekawa jestem jak Ci się buki spiszą, no i bylinowe kompozycje - to będzie super a jak jest już za ciasno to plewienia nie będzie
agniecha973 22:17, 29 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Dla Ciebie wszystko. O ułożeniu jeszcze nie ma mowy. Będą korekty. Wysadziłam tony kamieni (zdjęcie poniżej widać kamienie na składowisku), wszystkie drzewa (jeszcze jedno zostało), krzewy (3 derenie, 3 azalie, 6 berberysów 'Admiration', 3 sosny, 3 rh repandensy, 3 berberysy 'Juliane', 3 irgi, 5 cisów, 1 żylistka), wszystkie trawy, róże, kwiaty - było tego setki.
I wsadziłam: szałwie, trawy, łubiny, kosaćce, floksy, pysznogłówki, jeżówki, maruny, rozchodniki, sasanki, róże, ostróżki, przetaczniki, bodziszki (2 gatunki), jarzmianki, sadźce, krwiściągi i chabry, zawilce (2 gatunki), nawet penstemony te wysokie i agastache. Trawy (rozplenice, seslerie, miskanty). Wszystko w większych ilościach. Czekam aż plecy rabaty (cisy) urosną. Już je widać, szybko zleci.

O matko! ALe długa ta lista! Ciekawa jestem efektów. Bardzo ciekawa.
A to na zdj. co pokazujesz to też nowe, prawda? Jaką różę tam masz? Tylko nie mogę dojść, z której to strony. WYgląda, że od tego tarasu, przy którym rosła magnolia, ale tam widzę świerk na zdjęciu i już nie wiem
Pszczelarnia 22:28, 29 paź 2013

Ta co ją widać na zdjęciu to kawałek nowej (z powodu reorganizacji zostały mi rośliny). Za tarasem (magnolia rośnie w tarasie) w stronę platana i przegrody grabowej. To jest jodła. Z jednej strony rosną 3 r. 'Bonica' a na końcu ( na końcu, bo potem jest składowisko kamieni z dawien dawna czekające na użycie) biała niska powtarzająca, pachnąca, bardzo zdrowe błyszczące nieduże listki NN, kupiona przez M. w supermarkecie.
Agania 22:32, 29 paź 2013

Ewo, bylinówka angielska nowa powstała, bukowianka posadzona, ależ Twoja rodzina tworzy niezłą ekipę, taką siłą można góry przenosić, gratuluję, dobrze, że pogoda na te wszystkie prace pozwala, teraz tylko zdrowy kręgosłup trzeba utrzymać i odpocząć
agniecha973 22:37, 29 paź 2013

Ach, tak. Magnolia w tarasie rośnie przecież! Biała róża kupiona przez M... hmm... dlaczego mój nigdy takiej nie kupił