Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Pszczelarnia 13:25, 31 paź 2013

agatanowa napisał(a)
Weroniko, wiem, że pytanie o potomków, to było bardzo prywatne, bardzo osobiste pytanie. Wynikało stąd, że oczarowna Twoimi kolorami, roślinami, róźnorodnością - pomyślałam, że dla Twoich dzieci, wnuków Twój ogród musi być faktycznie bajką samą w sobie, zapamiętają jego bujność, kolory, zapachy do końca swoich dni.
Ja mam tak z ogródkiem dziadków oraz sąsiadów (którzy pozwalali bawić się u siebie wszystkim dzieciakom w okolicy, nie mieli własnych dzieci).
To piekne wspomnienia. Niesamowite, że pamięta się nawet zapachy

Agato (piękne zdjęcie w awatarze), pamięta się zapachy i potem próbuje odtwarzać wszystko po kolei, obraz, smak, zapach. Takie przywoływanie dawnych dni. Do dziś pamiętam zapach róż i piwonii oraz ziół.
agatanowa 13:45, 31 paź 2013

monteverde napisał(a)

to musisz zacząć nagradzać za zjedzenie i zaczynaj po kawałeczku i jak zje to mocno chwal

ja już i nagradzam, i karzę, i w ogóle na głowie staję
agatanowa 13:49, 31 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Agato (piękne zdjęcie w awatarze), pamięta się zapachy i potem próbuje odtwarzać wszystko po kolei, obraz, smak, zapach. Takie przywoływanie dawnych dni. Do dziś pamiętam zapach róż i piwonii oraz ziół.

Widząc Twój ogród takie właśnie odniosłam wrażenie - przywoływanie sielskich obrazów z przeszłości prześwietlonych słońcem (trochę tak jak na moim awatrze; jak się w słoneczny dzień zmruży oczy, to wszystko rozpływa się w świetle: kolory, obraz, dźwieki i zapachy dopełniają całości; tak widzę to, co robisz u siebie).

Twoje ule, ach Twoje ule malowane! Dawno nie zaglądałam, muszę koniecznie.
A jak floksy? Przesadzałas w końcu, przyjęły się ładnie?
Pszczelarnia 13:52, 31 paź 2013

Chyba się przyjęły. To było w sierpniu, myślę, że tak.
zawitka 15:45, 31 paź 2013

Hej Agatko Dorotka choruje ale zdrowo ha ha tak mi kiedyś powiedział lekarz jak mówiłam że bez gorączki i w dobrym humorze .Bacz pilnie dawanie antybityków konsultuj . Nie pomyśl ze straszę ale sama jestem przykładem leczenie zapalenia g órnych dróg oddechowych zntybiotykami iiiiiiiii eefekt ----astma . te wirusy pożerają antybiotyk i się smieją z lekarzy Powinni robić antybiogram przed podaniem antybiotyku.Pozdrawiam cieplutko A zapomniałam dodac że piękny awatarek nie poznałam Cię ---będziesz bogata ha ha "d
MuSzka 15:59, 31 paź 2013

Super fryzurka Agatko
agatanowa 17:23, 31 paź 2013

Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie, miłe słowa
Z tym chorowaniem bez gorączki to są różne teorie, na pewno nie jest dobrze, jeśli może coś iść na płuca, a organizm się nie broni.
malgorzata_s... 17:47, 31 paź 2013

Dopisuję się do pochwał awatarka. Agatko a lekarz nie polecał szczepienia na pneumokoki?
My w przychodni polecamy i sporo dzieci po szczepieniu o wiele mniej choruje na wszelkie zapalenia. Dzieci w wieku przedszkolnym dostają tylko jedną dawkę szczepionki.
agatanowa 18:05, 31 paź 2013

Gosiu, Dorotka była już szczepiona, gdy była maleństwem i wtedy chyba miała 4-ry lub 3-y dawki.
Na szczęście wydaje się, że wychodzi z tego zapalenia. Jeszcze pokasłuje, ale zdecydowanie mniej Kontrolę zrobimy w sobotę Mam nadzieję, że na jakiś czas będziemy mieć spokój.

A powiedz mi, czy się może orientujesz, czy przed przepisaniem antybiotyku mam możliwość wymagania zrobienia antybioramu i czy w ogóle to jest mozliwe przy zapaleniach oskrzeli bez plwociny u takich małych dzieci? Dorotka miała też katar, ale w zasadzie już w zaniku, gdy byliśmy u lekarza.
malgorzata_s... 18:38, 31 paź 2013

U nas robią wymaz z gardła a przy katarze wymaz z nosa. Przeważnie zapalenie powoduje ta sama bakteria która jest w tych miejscach. Jeśli to wirus to nic nie urośnie. Jeśli nie zalecą to możesz sama odpłatnie to badanie zrobić koszt 25 złotych ale pobrać wymaz przed pierwszą dawką antybiotyku. Jeśli nie ma gorączki to z antybiotykiem poczekałabym do wyniku posiewu i antybiogramu. To fakt że antybiotyki za często się stosuje. Na wirusowe zapalenie one nie działają wcale.