Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

paniprzyroda 22:55, 29 paź 2013

Piękny zestaw bylin! Dzięki niemu uzmysłowiłam sobie, że jeszcze mam sporo do przesadzenia na nowe miejsce, ale to już na wiosnę. Pozdrawiam.
monteverde 23:02, 29 paź 2013

Ewa wszystko przeczytałam ogrom pracy wykonałaś a czy wyrobisz się do zimy z sadzeniem? ja też cały czas sadzę, przesadzam i wysadzam pozdrawiam
Pszczelarnia 23:09, 29 paź 2013

Agniecho, sprawa prosta: mówisz tak: "jak będziesz w mieście kup mi" i tutaj lista artykułów spożywczych i ogrodowych oraz innych pierwszej potrzeby.

Aganiu, zdrowe kolana. Kręgosłup da radę.

Pani Przyrodo , to taki podstawowy dobór. Chyba kolor miał tu znaczenie największe. Ładne przekwitanie roślin. Nawet nie ich pokrój, choć trawy są bardzo widoczne. Stanowisko i sąsiedztwo wzajemne.
Pszczelarnia 23:13, 29 paź 2013

monteverde napisał(a)
Ewa wszystko przeczytałam ogrom pracy wykonałaś a czy wyrobisz się do zimy z sadzeniem? ja też cały czas sadzę, przesadzam i wysadzam pozdrawiam

Aniu miła, została mi 1 różyczka (miejsce mam), jedna jabłonka ozdobna, kilka irg i kanciki. Ścieżka w warzywniku to pikuś: materiał zgromadzony. Wyrobię się.
paniprzyroda 23:41, 29 paź 2013

Na listę bylin zwróciłam uwagę, bo zakładając nowy ogród do części bylinowej przeniosłam te same rośliny, może oprócz agastache, którego nie mam i tych, które muszą poczekać do wiosny, np. zawilce. Łubinu nie chciałam, ale rzeczywiście mogę jeszcze wykorzystać sasanki, chabry ogrodowe i kilka innych. U mnie do tego zestawu doszły jeszcze piwonie, jeżówki, a marzy mi się też werbena. Tylko miejsca u mnie dużo mniej, niż u Ciebie. Podoba mi się Twoje podejście do ogrodu jako całości.
monteverde 00:31, 30 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Aniu miła, została mi 1 różyczka (miejsce mam), jedna jabłonka ozdobna, kilka irg i kanciki. Ścieżka w warzywniku to pikuś: materiał zgromadzony. Wyrobię się.

na ilość róż to u mnie jeszcze 8 do wsadzenia w tym 3 Sweet Dream czekają w donicach, kancików nie robię i ścieżki też nie, to może też się wyrobię, aha i jeszcze cebulowe, ale te to już przy krzewach będę wtykała
Gabriela 08:48, 30 paź 2013

Ewa, dobrze że sadzisz gęsto te byliny, bo to chroni przed plewieniem . Robi się to porządnie tylko na wiosnę, tak w maju, jak jeszcze rośliny duże nie wyrosną, ale chwasty tak, a potem tylko trochę w przerwach, na brzegach, gdzie najwięcej światła. Chwasty które wyrastają między rozrośniętymi roślinami są rachityczne, wyciągnięte i łatwo je usunąć, korzenie mają wtedy marne.
U mnie w kilku miejscach mam na brzegach rośliny niskie, zadarniające - macierzanki, goździki niziutkie, floksy szydlaste, rozchodniki i między nimi wyrasta mi niestety skrzyp, który trzeba usuwać dwa razy. Ale u Ciebie rośliny są większe, więc chyba nie będzie tego problemu.
popcorn 09:21, 30 paź 2013

wow, ile roślin! jak szybko posadzone!! podziwiam! ale będzie efekt

pozdrawiam!!!
Tosia 09:45, 30 paź 2013

Czekam na efekty Twojego bylinowego szaleństwa. Imponująca lista

Pozdrawiam
ewalm 11:02, 30 paź 2013

Pszczółko, pięknie