Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Kondziowy ogrod cz II 21:17, 01 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jaką Wy macie odmianę brzozy?

Nie mam pojęcia Znam tylko odmianę brzozy w przedniej części ogrodu (Youngii)
Kondziowy ogrod cz II 20:30, 01 paź 2017

Do góry
Jaką Wy macie odmianę brzozy?
Ogród wśród pól i wiatrów 20:05, 01 paź 2017

Do góry
Kaska napisał(a)
Yolkaaaaaa jak Ty masz cudnieeeeeeeee
Kocham jesień w Twoim ogrodzie.Wrzosy,przebarwiające się hortki i trawiszcza to jest to

Kasia,,, dzięki Ja też lubię jesień w moim ogrodzie. Wrzosy, trawy, rozchodniki... lubię
Teraz czekam aż się brzozy zaczną żółcić.

Ale obecnie najbardziej kocham je!!!

Natomiast trochę mnie rozczarowują jesienne limki w ogrodzie. Nie wybarwiły się ładnie na różowy kolor, tylko jakby podeschły, zbrązowiały. Wyglądają smutno. No i się zastanawiam dlaczego ... Za mało wody? Za mocne słońce? Czy może taki ich urok po prostu ...

Ogród z uśmiechem 20:01, 01 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a gdzie brzozy ?

Na ścianie zdemolowanego lasu, tam gdzie miała być altanka, ale jej nie będzie tylko tak bardziej do tyłu, jeśli kojarzysz to miejsce. To jest na wysokości końca tarasu.
Ogród z uśmiechem 19:53, 01 paź 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Dwa dni sadzenia za mną. W ziemi 10 cisów, 3 brzozy Doorebosy, buka Dawyck Pourple, sosnę czarną, 2 berberysy, jakieś 15 bylin mieszkających do tej pory w doniczkach

Żeby nie bylo łatwo to najpierw trzeba było wykopac z całej rabaty piach, oj głęboko, wywieźć taczkami na drogę - dobrze, ze jeszcze nie zrobiona- potem tymi tarczkami dowieść kupiona ze składu ziemię.
Obornik i kompost miałam w workach.
Miałam nadzieję, ze uda mi się jeszcze poprzesadzac kilka roślin ale... siły juz nie te z marzeń
Zdjęcia robilam ale lezę pod kocem, piszę z tabletu i dzisiaj nie dam rady juz nic zrobić

a gdzie brzozy ?
Ogród z uśmiechem 19:51, 01 paź 2017

Do góry
Dwa dni sadzenia za mną. W ziemi 10 cisów, 3 brzozy Doorebosy, buka Dawyck Pourple, sosnę czarną, 2 berberysy, jakieś 15 bylin mieszkających do tej pory w doniczkach

Żeby nie bylo łatwo to najpierw trzeba było wykopac z całej rabaty piach, oj głęboko, wywieźć taczkami na drogę - dobrze, ze jeszcze nie zrobiona- potem tymi tarczkami dowieść kupiona ze składu ziemię.
Obornik i kompost miałam w workach.
Miałam nadzieję, ze uda mi się jeszcze poprzesadzac kilka roślin ale... siły juz nie te z marzeń
Zdjęcia robilam ale lezę pod kocem, piszę z tabletu i dzisiaj nie dam rady juz nic zrobić
Ogród zapracowanej mamuśki 17:27, 01 paź 2017

Do góry
Ogród wygląda super. Dużo w tym roku zrobiłaś a co do brzozy to też mi się podoba ale śmieci na jesień. Dlatego kupiłam brzozę brodawkową Youngii. Mniejsza, mniej liści i nie rośnie do góry.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:48, 01 paź 2017

Do góry
Wow! Ale brzozy!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:55, 30 wrz 2017

Do góry
Ogromniaste ,normalnie giganty piękne brzozy ...... a z rozmieszczeniem myślę ,że dobrze może ewentualnie ta po lewej jeszcze troszkę w lewo tylko ,ze ze zdjęcia to ciężko ocenić
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:24, 30 wrz 2017

Do góry
Super te brzozy ogromne, to są zwykłe czy doorenbosy?
Ogród zapracowanej mamuśki 20:34, 30 wrz 2017

Do góry
o cholercia ... wyszło na jaw że kłamczucha ze mnie... hihi
Tak na poważnie to w kieszeni u mamusi siedzę
Puki długów nie oddam to te drzewa są mamusi

O wrzosowisku myślałam tylko, nie wiem których drzew mam się pozbyć.
Myślałam też o zagajniku brzozowym, ale stare brzozy mi się nie podobają i za wysokie rosną, więc brzozy odpadają. Będę je podziwiać u innych
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:24, 30 wrz 2017

Do góry
Faktycznie wielgaśne te brzozy. Tylko umocuj je dobrze palikami bo pienieczki mają cieniuchne jak na takie duże drzewa.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:16, 30 wrz 2017

Do góry
Ja myślę, że Makusia po dostawie brzóz wpadła w mega zachwyt, siedzi i i podziwia .
A na serio to ona pewnie trochę roboty ma z poprzesadzaniem tego dobra zanim posadzi brzozy...
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:16, 30 wrz 2017

Do góry
Marta, no zlituj się, wszyscy tu czekają na Twoje brzozy. Wrzuć coś na szybko z telefonu
Wzgórze chaosu 13:06, 30 wrz 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)
Dobrze, że jestem bardzo wysoka i nie mam problemów z wagą. Latem to nawet niedowaga po tych moich zamiłowanich do łopaty

hahahahahaha
ja może nie wysoka
ale mam to samo z wagą i zamiłowaniem do łopaty
po moich ostatnich wykopaliskach na skali pojawiło się 52,5 - nie pamiętam takiej wagi u siebie

a tak w ogóle witam się u Pani w wątku

ps piękne brzozy kupiłaś
ja mam kupić 2 w miejsce po padniętych wiśniach......
ale nie mam już kaski i chyba kupię mniejsze okazy a u niech pnie nie są jeszcze takie cudne białe .będe musiała poczekac
Prawie - jak ogród 12:12, 30 wrz 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rozplenice zdominowały Ci rozchodniki, a u mnie odwrotnie

Brzozy będą? Bardzo je lubię. Szkoda, że u siebie nie mam miejsca
Dla mnie najładniejsze na O miejsce z brzozami na Edyta lindsey80 z wątku "Tu ma być ogród". Zajrzyj może coś Cię zainspiruje

Mirelka, tego ogrodu nie znałam, a jest super. Od wczoraj wsiaklamw nowy watek
Prawie - jak ogród 12:11, 30 wrz 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana ma 3 brzozy I sporo nasadzeń pod nimi. Ma ziemię piaszczystą.
https://ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=748

Już założyłam folder z inspiracją i z O Ana ma super ta brzozowa Tylko u niej chyba też nawadnianie śmiga...
Na zielonej... trawce :) 12:05, 30 wrz 2017

Do góry
Boże! Jak mi dobrze! Jakbym tabliczkę czekolady zjadła!
Wręcz oddycham Tym Twoim pięknym ogrodem po takim spacerze.

Doorenboosy śliczne.
Stanowczo pojawią się w dole mojego ogrodu.
Mam całą zimę, żeby je tam zaplanować!

No i po raz kolejny brzozy wygrywają w mym sercu z grabami...
I co teraz?
Na zielonej... trawce :) 11:49, 30 wrz 2017
Do góry
mniam

Jak szeroką masz brzozową, w jakich odległościach masz brzozy od siebie i płotu?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:52, 30 wrz 2017

Do góry
I ja na brzozy przyszłam

Foty, foty,foty!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies