Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Podpory , kraty, obeliski dla róż 16:34, 26 cze 2014

Do góry
Pokazane w galerii zdjęciowej linki są do oczek przymocowane. a do linek pędy róż.

Nawet takie siatki jak tutaj na 30 zdjęciu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/265-podpory-dla-roslin-luki-kraty-pergole/photos
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:09, 26 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Troszke zaległości się narobiło, ale pismem obrazkowym się zachwyciłem

Liliowce dopiero nieśmiało zaczynają kwitnienie, tak jak u Ciebie

ale mam coś nie coś dla Ciebie
Rododendronowy ogród II. 08:39, 26 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko cieszę się, że mogliśmy się znowu spotkać

Czytam o liliach... u mnie też kwiaty na wielu odmianach małe i słabo wybarwione, moim zdaniem to wina zimnych nocy, liliowce są na taką pogode jeszcze bardziej wrażliwe bo nawet nie chcą się wybarwiać odpowiednio.

Paskudny ten rok u mnie liliowcom pąki popuchły , podobno to jakaś muszka w pąki wchodzi i sa male i grube a kwiat całkowicie zdeformowany, trzeba opryskiwac ale dużo przed kwitnieniem a w tym roku juz za późno.Też sie cieszę zkażdego spotkania a jak popatrzec na Twoje zdjecia to zapraszanie Ciebie będzie podyktowane czystym interesem zapraszajacego bo takich pięknych zdjec sobie nigdy nie zrobi. Pozdrówka śle.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:46, 25 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
"wszystkie motyle będą moje" to mnie rozbawiło Sporo do nadrabiania i w sumie dobrze, że nie było za dużo zdjęć bo zapewne byłoby 10 stron do czytania więcej
Ja mocno się trzymam i nie dam się przekupić na róże... chociaż Nostalgia kiedyś do mnie trafi, ale tylko ona

Ha ha Luki...ja mam tylko 4 róże i to w donicach...i w tym mam akurat Nostalgię Więcej nie planuję...chyba jestem nienormalna? Zaraza mnie nie ogarnęła...
Podpory , kraty, obeliski dla róż 22:32, 25 cze 2014

Do góry
Napisałam kilka obszernych artykułów na ten temat z masą zdjęć, wątek przenoszę do architektury ogrodowej. Szkoda, że tak mało zaglądacie na stronę główną

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/218-podpory-dla-roslin-obelisk

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/233-podpory-naturalne-dla-roslin

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/265-podpory-dla-roslin-luki-kraty-pergole
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 25 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No , a ja znalazłem pomidorka tylko nie pamiętam gdzie.

Ten jest na wrzosowisku Na prawo od aksamitek Je je lubię, bo kwitną całę lato obficie i likwidują nicienie w glebie.. a tu mam całe cebulowisko...

O takei... a potem aksamitki pomiędzy tym rosną ..

Świerk wysadzony, juka wyrzucona, kratka sprzedana.. ale aksamitki są i będą

Leśne Wzgórze 22:22, 25 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Faktycznie Fire Alarm szału nie robi wielkością ale jak byłem ostatnio w szkółce to Pani powiedziałą mi, że ostatni raz ją zamówili.
Paprika też jakaś chimeryczna, u mnie troszke przyrosła i to tyle, a myślałem że będzie moją faworytką.
Electric Lime podobnie jak Electra u mnie na czarnej liście, rosną bo rosną, ale trudno być z nich zadowolonym.

Łukasz jeśli jeszcze zajrzysz daj proszę listę takich sprawdzonych, ale w intensywniejszych kolorach żurawek
Leśne Wzgórze 21:58, 25 cze 2014

Do góry
Faktycznie Fire Alarm szału nie robi wielkością ale jak byłem ostatnio w szkółce to Pani powiedziałą mi, że ostatni raz ją zamówili.
Paprika też jakaś chimeryczna, u mnie troszke przyrosła i to tyle, a myślałem że będzie moją faworytką.
Electric Lime podobnie jak Electra u mnie na czarnej liście, rosną bo rosną, ale trudno być z nich zadowolonym.
Wszystko o czym ... Marzysz 21:47, 25 cze 2014

Do góry
Witam Kasiu, bardzo miło było poznać, bo wcześniej nie miałem okazji oglądać wątku. W szczególności świetnie było posłuchać opowieści o podróży... mówią, że śmiech to zdrowie... dużo zdrowia dostałem w ten dzień
Rododendronowy ogród II. 21:45, 25 cze 2014

Do góry
Bożenko cieszę się, że mogliśmy się znowu spotkać

Czytam o liliach... u mnie też kwiaty na wielu odmianach małe i słabo wybarwione, moim zdaniem to wina zimnych nocy, liliowce są na taką pogode jeszcze bardziej wrażliwe bo nawet nie chcą się wybarwiać odpowiednio.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:41, 25 cze 2014

Do góry
Danusiu mam nadzieję, że w jak najbliższym terminie
Ogród to Ty wiesz jaki masz i chwalić po raz setny nie trzeba, ale kropeczke musze bo jest przesłodka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:36, 25 cze 2014

Do góry
Ja to nie wiem czy Marzenka już ten link widziała, ale jeżeli nie to chyba szybko tutaj nie wróci
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:40, 25 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu cieszę się, że mogliśmy się znowu spotkać Wkleiłbym zdjęcia, ale nawet na zakrętach nie hamuje, proszę o wyrozumiałaość

Luki ja tęż nie wyrabiam Wyrozumiałość to moje drugie imię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 25 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
"wszystkie motyle będą moje" to mnie rozbawiło Sporo do nadrabiania i w sumie dobrze, że nie było za dużo zdjęć bo zapewne byłoby 10 stron do czytania więcej
Ja mocno się trzymam i nie dam się przekupić na róże... chociaż Nostalgia kiedyś do mnie trafi, ale tylko ona

A ja ją oglądam z każdej strony i jakoś kolor do mnie nie przemawia... Ale może muszę dojrzeć do nostalgi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:39, 25 cze 2014

Do góry
Marto liliowce i lilie już w blokach startowych, ale przez zimne noce nic się nie rozwijają, a jak już to kwiaty nawet nie chcą się otworzyć do końca..

Agato a ja nie mam żadnego swojego zdjęcia które by się nadawało.

Rozchodniki to czysty przypadek bo myślałem, że kupiłem inne, a okazały się niebieskie, ale podoba mi się i za rok powinien być świetny efekt. Rozchodniki rosną u mnie w wielu miejscach, na skalniaku tylko dwa maleństwa

Turzyca to Prairie Fire.

No, a liliowcom bardzo nie sprzyjają zimne noce, ale nic nie pozostało jak tylko czekać na kwitnienie.
Jeden jak do tej pory cały się otworzył
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:19, 25 cze 2014

Do góry
No , a ja znalazłem pomidorka tylko nie pamiętam gdzie.
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 16:16, 25 cze 2014

Do góry
I ostatnie spojrzenia na ogród

Piękny widok po zmroku

I jeszcze prywata z dnia drugiego i cała Ania... ciągle w biegu

Dziękuje za uwage... to tylko częśc mojego spojrzenia na ogród Małej Mi, który mnie zachwycił pod każdym względem i myśle, że Ania nie będzie miałą za złe jak powiem co mi się nie podobało
Róża zwana śmieciuchem przy tarasie dla mnie mogłaby zniknąć.. zasłania widok i nie zachwyciła mnie. Usunięcie jałowca popieram, ale zgoda jest potrzebna i jeszcze nie lubie aksamitek, które były na jednej rabacie... no i ja więcej zastrzeżeń nie mam, biore w całości i z chęcią bym się zamienił

Jeszcze raz dziękuje za możliwość zobaczenia ogrodu, poznania nowych ludzi i za wiele wiele innyc rzeczy.

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 16:06, 25 cze 2014

Do góry
Nie mógłbym nie dodać najładniejszego liliowca tego dnia

i jeżówka

Oświetlenie tworzy cudowny klimat po zmroku...

Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 16:03, 25 cze 2014

Do góry
No i Ania porwała Danusie na prywatny spacer ojj ciekawy jestem jakie zmiany będą

I ciacho trzeba było pokroić
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 16:00, 25 cze 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies