Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:22, 18 sie 2021

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Piękna rutewka, bardzo ją lubię, też mam taką, ale jakoś nie chce się rozrastać, a jak u Ciebie?
Burgundy piękna, to drugie kwitnienie?

Upodobania kulinarne z wiekiem się zmieniają, ale śledź marynowany do tej pory u mnie nie przejdzie i raczej już mi się to nie zmieni.
Ogród w dolinie 19:20, 18 sie 2021

Do góry
A za liliowcami posadziłam "chaszcze" w postaci sadźców konopiastych, wiązówek błotnych zwykłych i różowych. Sadźce czekoladowe tam zostały, zobaczymy czy przeżyją zimę.
Niestety w transporcie jedna wiązówka się całkiem połamała, mam nadzieję, że odbije w przyszłym sezonie.
Jeszcze muszę zasypać korą.
Przy okazji na próbę zamówiłam bodziszki łąkowe Hokus Pocus, które podobno nadają się na wilgotniejsze stanowiska (zwykły bodziszek łąkowy sieje się u mnie wszędzie).

Do wysypania jeszcze kora
Na zdjęciach niewiele widać na razie

Ogród w dolinie 19:17, 18 sie 2021

Do góry
Tutaj wciąż działam. Runianki chyba się przyjęły bo zaczynają się rozrastać.
Hortensja Wims Red

Ogród w dolinie 19:10, 18 sie 2021

Do góry
Kilka fotek.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:06, 18 sie 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Gdzie jest tak cudnie???

Po drugiej stronie Bałtyku. Tak blisko na mapie, a mentalnie Himalaje odległości.
Podnoszą z ziemi zagubiony bucik dziecka i kładą go w widocznym miejscu, żeby łatwiej było znaleźć. Na nasz widok (maszerujących drogą), kierowcy zwalniają prawie do zera, choć my siłą nawyku, usuwamy się całkowicie na pobocze.
Tylko ogrodnicy mają tu bardzo pod górkę. Twój wykopany beton to pestka.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:55, 18 sie 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gruszko, Twój wątek to przyjemność wielka dla mnie, coś jak nagroda po ciężkim dniu.

Jest w nim wszystko o wszystkim.

O, dzisiejsza wyprawa bardzo by Ci się spodobała. Odwiedziłam Ramme-miejsce łączące w sobie kilka funkcji.
Już przy wejściu ciepło sobie o Tobie pomyślałam: "Pszczółce by się to spodobało".

Jest zabytkowy hotel z elegancką restauracją (zaintrygował mnie ten Napoleon )Restauracja serwuje posiłki w 90% składające się z produktów ekologicznych.

Produkty pozyskiwane są z własnego gospodarstwa rolnego (ekologiczna uprawa warzyw, ziół i hodowla zwierząt hasających na powietrzu).
Skrzynie czekające na dostawę własnego kompostu.

Uprawy prowadzone są współrzędnie z wykorzystaniem wiedzy o pozytywnym oddziaływaniu roślin na siebie. Nawet w szklarni! Bazylia miała kilkadziesiąt cm wysokości.

Ogród zacząć czas. 18:37, 18 sie 2021

Do góry
Mój grubiutki IH na deser- sadzilam trzy przeżył zimę tylko jeden. Czemu? Nie mam pojęcia. Dosadziłam znowu dwa, może tym razem się uda i psica da im żyć

Ogród zacząć czas. 18:31, 18 sie 2021

Do góry
Wyszło słoneczko, więc pora zająć się żywopłotem grabowych

Z lewej strony grabki przed fryzjerem

Z prawej już po
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:01, 18 sie 2021

Do góry
piękna łąka ... próbowałam , ale u mnnie nie wychodzi . Czy wiesz może co to za rośliny?

Przerabianie ogródka pod swój gust 17:22, 18 sie 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za kudłacz przecudny

To teraz będziecie oboje z Edim go szkolić

Trzeba przede wszystkim socjalizowac by potem nie bylo problemow.Eddie juz po 5 sekundach dal mu dobitna korekte Maly fajnie reaguje na korekty. Narazie jest latwym szczeniakiem, kompletnie bezproblemowym.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:14, 18 sie 2021

Do góry
Doszedł drugi leżaczek bambusowy. Teraz jest git!

W tle hortensje, które marzą o wodzie... muszę je podlać w końcu.

Wracają jeszcze do leżaków, muszę przyznać, że zafiksowałam się na punkcie bambusa. Zaczęło się niewinnie .... od remontu łazienki. Zamówiliśmy blat bambusowy pod umywalki, potem dodatki bambusowy. Następnie kupiłam bambusy Fargesie do ogrodu do donic, potem stolik i lampiony bambusowy no i teraz leżaki. Komplet wypoczynkowy jest wprawdzie z tworzywa ale w klimacie bambusa.
Marzy mi się płot przy mojej działce z grubych bambusowych tyczek lae to prawdziwy majątek... droższe niż drewno.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:43, 18 sie 2021

Do góry
Monika i taki mam zamiar

Fantasia

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:43, 18 sie 2021

Do góry
W łące się zmienia z dnia na dzień, dziś już te foty nie aktualne, ale coś tam pokażę o ile mi nie będzie muliło

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:40, 18 sie 2021

Do góry

nowinka

Burgundy Iceberg sadzona jesienią

Fantasia

słodziutkie i bez dodatkowych smaków, można jeść jak kolbę kukurydzy- sprawdziłem
Sosna czarna hurtem gubi igły przeniesiony 16:32, 18 sie 2021

Do góry
Witam serdecznie.

Od miesiaca nie mogę powstrzymać procesu żółknięcia i gubienia igieł. Sosenka ma 3 lata i jest w donicy na balkonie. Na wiosnę miała duzo przyrostów, zagęściła się i pięknie wydłużyły jej się igły. Wytworzyła nawet malutkie szyszki. Nagle z początkiem lipca zaczęła usychać całymi partiami. Dwa opryski na przędziorka i tarczniki nic nie dały. Dziś znowu usunęłam następną partię suchych igieł! Cały dół już ma praktycznie łysy. Korzenie sprawdziłąm i są ok. jasne i suche.
Co mogę jeszcze zrobić? Co zastosować, by ją uratować? Z dnia na dzien jest coraz gorzej, co widać na zdjęciach. Przetrwała wszystkie zimy na balkonie, a latem takie coś
Bardzo proszę o radę!

Blaski i cienie nowego życia 15:28, 18 sie 2021

Do góry
A liriope wypełniło pustkę pod hortensją było świetnie ukorzenione od wiosny czego w liściach jeszcze nie widać ale to kwestia chwili. Sylwia, dziękuję Przy okazji przyplątał się też rozchodnik z ogrodu Anitki, wszystko razem się ładnie zgra tak myślę Anitko, dzięki łażę po tej nowej rabacie non stop, stare poszły w odstawkę przy niej
Szmatę po kawałku zdejmuję, przyda się znowu

Blaski i cienie nowego życia 15:21, 18 sie 2021

Do góry
Ta....dam
Red baron wychodził z rabaty jedną ręką 10 min roboty

Więc zajął miejsce liriope i teraz liliowcowa jesienią posiada molinie i czerwieniejące red barony. Ciekawe czy ta kompozycja pozostanie na dłużej.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:14, 18 sie 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Limelight

Wow! Hortenzie Limelight je nádherná! Můžu se prosím zeptat, jak je stará a jaká je její výška i s květem?
Nevím jestli si zasadit hortenzii "Little Lime" nebo "Limelight". Plot máme asi 1,5m vysoký a nechci ať ho hortenzie celý zakryje.
Když ostříhám hortenzii "Limelight" skoro u země, bude nižší nebo opět vyroste vysoko? Moc děkuji!
Blaski i cienie nowego życia 15:05, 18 sie 2021

Do góry
Ta....dam
Red baron wychodził z rabaty jedną ręką 10 min roboty

Więc zajął miejsce liriope i teraz liliowcowa jesienią posiada molinie i czerwieniejące red barony. Ciekawe czy ta kompozycja pozostanie na dłużej.

W ogródku emerytki 14:42, 18 sie 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Piękne widoczki z Twojego ogrodu. Smagliczka świetnie Ci rośnie.
Rośliny strasznie objedzone, ale dziwię się, ze zjadają Ci paprocie. U mnie paproci w ogóle nie ruszają,
może jeszcze jakaś gąsienica pomogła.

Również życzę powodzenia w akcji "wrak".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies