Miskanty tak sa bardzo ładne. Jak tylko sie pokaza w zwirowisku tak do nastepnej wiosny az je wytne sa dekoracyjne, ale najbardziej jesienia i do konca lutego z Pioropuszami.
Tak jesien tego roku jest cudowna. Jeszczd ma byc cieplo.
Na szczęście się udało jednak urodzić trochę przed wszystkimi rodzinnymi świętami tak że Młoda ma swoją własną wielką datę.
Co do zawilców - a są to Honorine Jobert i wsadzałąm dwa razy po dwie kępki. Ponieważ on bardzo fajnie się rozsiewa, to teraz mam pewnie ich o wiele więcej Będę na wiosnę cześć przesadzać pod Kiku Shidare, by chmurki zawilców były również tam.
Plan doskonały
Nie wiem tylko, czy James G. kolorystycznie nie jest bardziej chłodny niż Giardina i Mini Eden, ale najwyżej wymienisz kiedyś na coś innego.
Zgadzam się - wszystkie te różyczki są przepiękne i bardzo je lubię.
Eluś teraz to ja zapraszam na herbatkę z cytryną pod kocykiem, bo niestety póki co nie mam kominka.
Obecnie leje jak z cebra, wieje i jest bardzo zimno...
Serbów mam chyba kilkanaście , niektóre juz za duze urosły i teraz myślę co z nimi zrobic bo wyciąc sie nie da zeby nie zniszczyc rh. W Rogowie było fajnie, relację są tu
Przepiękny ten Twój tulipanowiec, chciałam go kupić ale było tylko zwykła odmiana, nie fastigiata i jak zobaczyłam w necie jak olbrzymi rośnie, odpadł. Poszukam odmiany fastigiata
Pomysł z zaplecieniem dęba i tulipanowca osobliwy ale kto wie, może efekty byłby bardzo ciekawy, chyba musiałyby być to młode chude drzewka.
Bardzo ladne pnacze bardzo dekoracyjne. Moj krzak co roku podcinam. Mam go ok 6 lat rosnie i pnie sie jak oszalaly. U mnie rosnie na siatce od parkanu przemieszany z bluszczem zwyklym i winorosla japonska ktora dla odmiany ma jesienia cytrynowe liscie i duzo owocow granatowych sa jadalne ale bardzo kwasne.
Niektore liscie amurskiej u mnie maja nawet 30 cm srednicy.
Tak jak prawie wszyscy na tym forum nie mialam pojecia, ze brzozy jak chwasty rosna. Wiec kupowalam durna placac krocie bo i o tym nie mialam pojecia, ze to drogo.
Mam ok 30 brzoz jak widzisz te przy altanie kupowane troche wieksze bo chciałam wieksze drzewa. Te brzozy na ktorych tle rosna 3 szmaragdy to derenbosy, brzozy brunatne podobno, kupowane ze samosiejek po 10 zl kupowane ok 1,5 metra takie witki. Rosna pieknie.
Brzoza sie rozsiewa kazdego roku na skalniaku mam tysiace siewek.
A w doniczkach mam 30 szt bede sadzila do gleby wiosna.
Jak masz miejsce to posadz, szybko rosna. Jak chcesz zagajnik to wez lopate i w pola posadz dziczki. Jak chcesz miec derenbosy czy inna odmiane trzeba kupic.
Brzozy to pijusy i maja ardzo plytki system korzeniowy.
Ja w niedziele przegrabilam po deszczu nie bylo tak zle. Ale ja 2 razy w tygodniu grabie wiec nie mam lezacych dlugo lisci.
Nie chce doprowadzic do tego jak w 2016 ze 30 cm lezalo bo deszcz padal potem przyszedl snieg i pod koniec listopada mordowalam sie z liscmi.
Ogladalam trawki jeszcze musze zajrzec i spisac dzieki.
U mnie tez bylo zatrzesienie maslakow pod sosnami. Jaka to radocha przyjechac na dzialke i isc na grzybobranie potem przynosi sie miednice kozlarzy, maslakow, rydze ostatnio sie pojawily i prawdziwki 3 szt mialam.
Aniu bardzo ladny jalowiec. Widzialam nie dawno. Przejezdzajac jak ktos obcinal jalowce tez przy parkanie bardzo radykalnie jestem ciekawa jak beda wygladac w przyszlym roku.
Ten grzybek fajnie wyada to wierzba?