Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat
09:25, 03 gru 2017
Co prawda to nie do mnie, ale nie mogę się oprzeć aby nie zwrócić uwagi na kilka istotnych szczegółów.
Ja bym przede wszystkim zlikwidowała ten pasek trawnika, w perspektywie lat, świerki się tak rozrosną, że to wszystko zagłuszą.
Tnij je (albo tego Białoboka) w regularny stożek, będzie bardziej wszystko uporządkowane. Uładzone.
Te kule białe świetlne zabierz z tej obwódki, bo tak w równych odstępach rozmieszczone, nie będą grały z tym co zamierzasz zrobić z roślinami. Potem je rozmieścisz inaczej, w roślinach.
Niech zostanie tylko ten grys po obwodzie krawężników. Rozbudowanie rabaty z przodu da jej oddech i miejsce na średnie i niskie rośliny.
A jeśli te świerki mają zostać w takiej formie jak są, to robienie wszystkiego w kule zupełnie nie pasuje. Świerk psuje cały efekt. Wtedy hosty na przód, zakolem wejdź w środek rabaty hortensjami. Dodaj różnej wielkości tuje o kulistym pokroju i różnych kolorach, zielone i żółte. Przynajmniej nie będą idealnie kuliste co zachowa naturalny charakter innych roślin i będzie z nimi grało.