Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 00:25, 09 maj 2020

Do góry
Widok w całości
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 00:22, 09 maj 2020

Do góry
Jak widać różnica widoczna jest gołym okiem
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:16, 09 maj 2020

Do góry
Duże pole do popisu 00:08, 09 maj 2020

Do góry
kasia1 napisał(a)
Bardzo dziękuję Sylwii Słomczewskiej i Hani "Gruszce" za rady i inspiracje, zdjęcia i porównania.

Nowy nabytek pod taras: jabłoń Ola, właściwie dwie jabłonki Rok musiałam trawić różne pomysły, by w końcu zdecydować się na zakup. Strasznie powoli mi idzie to kupowanie drzew W drodze jest jeszcze 12 brzózek Doorenbos.

Nie ma za co to dobry zakup, będziesz z nich zadowolona
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:08, 09 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Trawniczek pierwsza klasa, ale ten grab zarąbisty!!!
No ten mój dzisiejszy leśny to na pewno nie grab...

Trawniczek prosił, żeby przekazać koleżance Johance, że dziękuje i będzie się starał być zawsze taki puszysty zieloniutki
Właśnie teraz się podlewa, żeby jutro cieszyć oczy gości

Byłam u Ciebie zobaczyć wykopanego graba, wydaje mi się, że to właśnie grab zwyklak. Ten mój tak dwa lata temu wyglądał.

Tnę go dwa, trzy razy w roku.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:05, 09 maj 2020

Do góry
effka napisał(a)
Muszę się pochwalić moim odratowanym po suszy i nierównym nawożeniu trawnikiem. Na nowo sypnelam nawozu, tym razem naprawdę się starałam równo sypać i dużo podlewam, a raczej mam to szczęście, że ostatnio go deszcz podlewał.
Jest soczysty, ciemnozielony i gęsty jak dywan

Jak to było?! Samochwała w kącie stała

Boszszsz jaki równiutki i ani jednego kreta tfu tfu na psa urok
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 00:01, 09 maj 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)

O jak ładnie
Ogród średniowieczny i nie tylko 23:53, 08 maj 2020

Do góry
a to moje tawułki, bardzo wdzięczne rośliny i trzymają fason raz do roku cięte. W głębi rabata niebieska, która wymaga przemodelowania i oczyszczenia bo perz się zalęgł tam i inne chwasty no i przegorzan dominuje wszystko. Trawa dzisiaj została skoszona
Klon palmowy - Acer palmatum 23:50, 08 maj 2020

Do góry
Witam,

Mam takie drzewko i nie wiem co to jest? Chyba jakaś odmiana klonu. Czy ktoś to rozpozna? Czy to jest jedno drzewko czy 3? Jak najlepiej to przesadzić? Będę wdzięczny za pomoc.
Ogród średniowieczny i nie tylko 23:49, 08 maj 2020

Do góry
A w innych miejscach to ciągle busz do ogarnięcia Na tym zdjęciu widok na warzywnik w dole, z irgą nie będę walczył
tutaj hortensje krzewiaste co potworami się stają i zarastają ścieżkę dalej widać kolkwicję
nie wiem czy hortensje ogrodowe zakwitną bo pąki ostatnio czarne widziałem, ale na zdjęciu dalej ogrodowe są

Ogród średniowieczny i nie tylko 23:43, 08 maj 2020

Do góry
Oto moje bukszpany, o które będę walczył
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:38, 08 maj 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)

Cudowny....

Jesień może być zachwycająca w ogrodzie
Skarpa wokół domu 23:32, 08 maj 2020

Do góry
Tina napisał(a)

Ech, no i jak ta skarpa teraz wygląda?
Skarpa w ogrodzie 23:29, 08 maj 2020

Do góry
damianmrk napisał(a)
Witam,
To mój debiut tutaj . Jestem bardzo początkującym ogrodnikiem który chciałby nieco uatrakcyjnić wygląd swojego miniaturowego ogródka. Ogródek domku szeregowego skrajnego ma całości ok 180m2 nie licząc już domu, tarasu i chodnika. Tak jest nasze osiedle skonstruowane że deweloper obdarzył każdego z nas skarpą stworzoną z ażurów. Jako że działkę mam skrajną to i skarpy dwie.

Słuchaj, taki sam problem Szefowa tutaj rozwiązała.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5287-skarpa-z-azurowych-plyt
Sezon 2017 u Hanusi 23:28, 08 maj 2020

Do góry
Ech, Marku, na niezbyt woniejący temat kulturalny my zeszli.

W ogrodzie czas konwalii, kiedyś miałam, potem wyrzuciła, ale to uparte stworzenie, znowu w tym miejscu się pokazała. I chyba zostanie. Jak taka niezniszczalna.
I do tego niezapominajki.
Dobranoc

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:27, 08 maj 2020

Do góry

Cudowny....
Ptasi gaj 23:21, 08 maj 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)

Elu, bardzo podoba mi sie to miejsce, ma urok i dobrze dobrane kolory, brawo

Później w czerwcu będzie tak

Podmiejski ogródek 23:20, 08 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
wiadomość pierwsza - odebrałam od Iwonki dwie taczki gliny. to będzie chyba tylko pierwsza rata
ja jej kompost, ona mi glinę - nie ma to jak współpraca międzyogrodowa

wczoraj wieczorem zdążyłam zrobić "makietę". zdjęcia mocno niewyjściowe, ale już trudno. mam nadzieję, że dopatrzycie się co i jak.
widok od strony domu

widok od strony ogrodzenia

żeby była jasność: tutaj są dwa poziomy: 14cm zewnętrzny obrys, 28 cm wewnętrzny "katafalk".

najistotniejsze są zdjęcia od strony domu i od ogrodzenia. nie pokazywałam wcześniej tych ujęć, a one są w sumie najważniejsze, bo to stąd najczęściej oglądamy całość. tutaj potrzebowałam czegoś, co choćby symbolicznie będzie stanowiło rozdzielenie tych rabat. Dlatego nie pasowały mi te pomysły, które się wcześniej pojawiły.

Plany na donicowe tarasy powstają. Ja bym świerka objęła, ale trzeba pamiętać o nie zasypaniu szyjki korzeniowej i nie pamiętam teraz, która z dziewczyn mi kiedyś mówiła, że świerki nie bardzo lubią zasypywanie korzeni grubszą warstwą ziemi....duszą się czy coś w tym rodzaju.... z drugiej strony bez tego podniesienia trudno coś pod nimi posadzić
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:06, 08 maj 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)

Bardzo tak.
Sylwia, moze wyskocze jak Filip z konopi, ale...Nie masz mozliwosci zbudowania sieci odplywow, jakiejs mozliwosci, zatrzymania w rowach najgorszej w razie czego fali wody? Siec polaczonych rowow, tak by woda nie zmiotla Ci ogrodu? Podwyzszenie najgorszego kawalka...Nie wiem. Serce sie po prostu kraje, jak czlowiek pomysli ile Wam ta woda juz nadokuczala

Kasiu nie mam, bo mój ogród ma szerokości tylko 25 metrów, a rów idzie właśnie przez szerokość. Do tego jak jest powódź to do mnie dopływa on już rozlany na 60 metrów swojej szerokości. Powódź i fala to co innego niż stopniowe przybieranie, bo to ostatnie często po deszczu się zdarza, ale przeróbki jakie poczyniliśmy pomagają utrzymać go w korycie choćby wypełniony po brzegi.
tu wypełniony po brzegi, ale ogród nie zalany

A tu fala powodziowa, serce mi się ściska jak sobie przypomnę. Taka fala do mnie dociera na raz jak tsunami

Ptasi gaj 23:05, 08 maj 2020

Do góry

Elu, bardzo podoba mi sie to miejsce, ma urok i dobrze dobrane kolory, brawo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies