Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 22:20, 08 maj 2020

Magleska napisał(a)

jaka stara ,to po pierwsze ,a po drugie ,to co tam niech mają ubaw my tu to rozumiemy najładniejsze fotki wychodzą z poziomu trawnika
trawniczek cudoooo ,ale i rabaty już gęste -piękniutko

jakbyś nie doczytała u mnie ,te zielone poduchy ,to macierzanka ,którą Ci wysyłałam rośnie u mnie jak gooopia
przeżyła Ci zimę ?

Hehe, stara ale jara no może nie taka stara
Czego się kochana nie robi dla dobry foty ogrodowej tylek wypinałam jak ta lala!
Trawnik cieszy bardzo, bardzo, tak samo rabaty

Tak tak już Ci odpisałam Macierzanka ma się dobrze
Jeszcze raz wielkie dzięki za nią
Johanka77 22:21, 08 maj 2020

Trawniczek pierwsza klasa, ale ten grab zarąbisty!!!
No ten mój dzisiejszy leśny to na pewno nie grab...
AnnaCh 22:25, 08 maj 2020

Bułeczki są Łucji, ja tylko zrobiłam zdjęcie przepisu.
Ja ostatnio robię już codziennie, dzisiaj były z żurawiną na życzenie mojej córci
Wani 22:34, 08 maj 2020

effka napisał(a)

Trawka świeżo skoszona, a stara baba kładła się z komórką w trawie i foty robiła, miny rodziny i wykonawców, którzy robią akurat nowe ogrodzenie od strony ulicy bezcenne...
Buziak!

Sąsiad który ma widok na Twój ogród też pewnie miał podobną minę
Ale było warto bo zdjęcia wyszły super. O trawniku nie wiem co napisać, w skrócie wow, nigdy takiego nie będę miała...
Nowa12 22:43, 08 maj 2020

effka napisał(a)

Trawka świeżo skoszona, a stara baba kładła się z komórką w trawie i foty robiła, miny rodziny i wykonawców, którzy robią akurat nowe ogrodzenie od strony ulicy bezcenne...
Buziak!

Ewa chyba każda z nas trochę "pajacuje" w ogrodzie .
Mnie sąsiedzi to pewnie już za wariatkę ogrodową uważają. Jeszcze ja odkryta jestem to wszyscy widzą te moje wygibasy.
sylwia_slomc... 00:05, 09 maj 2020

effka napisał(a)
Muszę się pochwalić moim odratowanym po suszy i nierównym nawożeniu trawnikiem. Na nowo sypnelam nawozu, tym razem naprawdę się starałam równo sypać i dużo podlewam, a raczej mam to szczęście, że ostatnio go deszcz podlewał.
Jest soczysty, ciemnozielony i gęsty jak dywan

Jak to było?! Samochwała w kącie stała

Boszszsz jaki równiutki i ani jednego kreta tfu tfu na psa urok
eVka 00:08, 09 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Trawniczek pierwsza klasa, ale ten grab zarąbisty!!!
No ten mój dzisiejszy leśny to na pewno nie grab...

Trawniczek prosił, żeby przekazać koleżance Johance, że dziękuje i będzie się starał być zawsze taki puszysty zieloniutki
Właśnie teraz się podlewa, żeby jutro cieszyć oczy gości

Byłam u Ciebie zobaczyć wykopanego graba, wydaje mi się, że to właśnie grab zwyklak. Ten mój tak dwa lata temu wyglądał.

Tnę go dwa, trzy razy w roku.
eVka 00:11, 09 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Bułeczki są Łucji, ja tylko zrobiłam zdjęcie przepisu.
Ja ostatnio robię już codziennie, dzisiaj były z żurawiną na życzenie mojej córci

Ah, to przepraszam, ja chlebek co drugi dzień piekę wieczorami. Bułeczki też muszę zacząć choć w weekend robić.
Mniam, z żurawiną fajowy pomysł.
eVka 00:14, 09 maj 2020

Wani napisał(a)

Sąsiad który ma widok na Twój ogród też pewnie miał podobną minę
Ale było warto bo zdjęcia wyszły super. O trawniku nie wiem co napisać, w skrócie wow, nigdy takiego nie będę miała...

Na szczęście sąsiedzi prawie nie wychodzą na ogród, a w tygodniu to już nigdy... Te dwa domu z tyłu jeszcze nie zamieszkane, jeden sprzedany ale właściciele dopiero go wykańczają a drugi stoi wolny na sprzedaż.

Dzieki za pochwalę mojego trawniczka, będziesz miała jeszcze ładniejszy, tego Ci życzę
eVka 00:18, 09 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

Ewa chyba każda z nas trochę "pajacuje" w ogrodzie .
Mnie sąsiedzi to pewnie już za wariatkę ogrodową uważają. Jeszcze ja odkryta jestem to wszyscy widzą te moje wygibasy.

Ja to jak jakąś dziwaczka łażę dzień w dzień po tym ogrodzie i oglądam każde ździebełko, kwiatka, listka, podlewam, koszę, pielę, a mąż w tym czasie zazwyczaj leży na leżaku i gra w gry. Mi to pasuje, bo mi się nie wtrąca w robotę ale nawet nie chcę wiedziec co myślą sobie ludzie
Biedna babka w pocie czoła haruje a chłop bąki zbija i pewnie jeszcze jej rozkazuje hehehe