Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:43, 06 sty 2021

paniprzyroda napisał(a)
Zima potrafi wyczarować najpiękniejsze dekoracje. Ale maskotki są odjazdowe
Dużo zdrowia i spokoju w Nowym Roku.
Mariola Życzę Ci samych dobrych dni w tym roku.

Jeśli idzie o maskotki, to można powiedzieć, że wróciłam do korzeni . Babcia uczyła mnie szydełka, gdy miałam 4-5 lat. Potem poszła cała reszta. Ale muszę przyznać, że przez ostatnie 2 m-ce nauczyłam się więcej szydełkowania niż dotychczas. Ćwiczę małą motorykę
galgAsia 21:47, 06 sty 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

O, to, to!
Bardzo ładnie się prezentują szerokie plany z ogrodu. Widać efekty ciężkiej pracy.
Dziękuję Ci bardzo Mnie też podoba się coraz bardziej. Mam nadzieję, że po kolejnych działaniach nie będzie już martwych miejsc i białych plam, które trzeba omijać obiektywem
galgAsia 21:56, 06 sty 2021

inka74 napisał(a)
Pytanie mam robiłaś może sadzonki pędowe z szałwi Amistad? Wzięłam ją do domu po pierwszym przymrozku. Ścięłam. Myślałam, że nie odbije a tu surprise, są pędy nowe więc żyje. Pomyślałam, że jak trochę podrośnie to ją przytnę celem rozgałęzienia i opóźnienia wegetacji. Czy te pędy można potem ukorzenić? Próbowałaś może? Jeśli tak to jak? W wodzie czy w ziemi z piaskiem?
Robiłam sadzonki w ub. roku. Od razu do ziemi z ukorzeniaczem. Poszło całkiem nieźle, ale dałam ciała z zimowaniem, zbyt wcześnie i niepotrzebnie wzięłam doniczkę do domu. 2/3 sadzonek padło.
Myślę, że spokojnie możesz ukorzenić te pędy. Powinno się udać.
galgAsia 22:00, 06 sty 2021

Pogoda bardzo zwariowana. Wczoraj padał śnieg. W nocy padał deszcz, wszystko spłynęło. Nada ranem znów śnieg. I znów deszcz. Zwariować można...

Krajobraz dosyć przygnębiający...
galgAsia 22:04, 06 sty 2021

Moje ciemierniki sadziłam latem ub. roku, w tym roku raczej nie liczę na kwitnienie. Cieszę się tym krzaczkiem

Za to kalina Charles Lamont powinna kwitnąć na bank

galgAsia 22:07, 06 sty 2021

Oczary już kuszą kolorami, ale kwiaty jeszcze zwinięte w rolki. Płatki wyglądają jak pogniecione wstążeczki

Ja nie wiem, jak ona to robi, ta Kimono. To chyba najbardziej pancerna róża świata

April 16:37, 07 sty 2021

Wszystko u ciebie szybciej
Ciemierniki, oczary. U mnie ciemierniki jeszcze w pąkach. A oczara muszę oblukać, bo nawet nie wiem. To pierwsza jego zima, nie jestem przyzwyczajona tak wcześnie oglądać kwiatki
antracyt 16:44, 07 sty 2021

Muszę się jutro u siebie rozejrzeć co u oczara słychać Ciemierniki mam w podobnej fazie
TAR 19:16, 07 sty 2021

Asia u Ciebie juz oczary i kaliny u mnie sniegu po łydki, wszystko przygniecione. oczar dopiero w pakach a jedna mala kalinka calkiem pod sniegiem z dachu, nie wiem czy przezyje. wczoraj saperka odkopywalam rodki. ale przychaczylam lodyge jednemu i odpuscilam, nie chce grzyba w razie gdyby jednak przezyly
Zana 16:59, 10 sty 2021

galgAsia napisał(a)
Bez traw miałabym o tej porze zupełnie łyso...

Asiula, zaglądam nieśmiało. Chyba się u Ciebie mega bardzo pozmieniało. Tyyyle traw!

Szydełkowe cudaki niezmiernie mi się spodobały. Jako dziecko szydełkowałam ubranka dla moich lalek, a teraz... hm, szkoda że czasu brak.

Uściski, całuski i życzenia najlepsze zostawiam