Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

greg66 19:30, 12 sty 2021

Na razie wytypowanych były 73 szpitale, założenie było do konca stycznia zaszczepić około 750 tys ludzi w tym tempie do końca roku zaszczepionych byłoby 9mln ludzi więc aby zaszczepiono 80% populacji potrzeba około 4 lat.
Jeśli nic się nie zmieni (w obrębie gospodarki, chodzi mi o pomoc głównie dla przedsiębiorców) to gospodarka tego nie wytrzyma. Za wielu ludzi straci podstawe bytu. Tak mi się wydaje.
UlaB 21:38, 12 sty 2021

Ale na liscie punktów szczepien w kolejnym etapie jest juz wiecej punktow https://www.gov.pl/web/szczepimysie/punkty-szczepien-lista
Pojdzie szybciej - byle były szczepionki i chętni.
Magara 23:15, 12 sty 2021

Asiula, super, że już jesteś po
tulucy 23:22, 12 sty 2021

U nas szczepić mają dwie przychodnie, ale w jednym miejscu. W filii głównej gminnej przychodni, a filię przenoszą na czas szczepień do głównej siedziby. I plota poszła, że możliwe, że punkt szczepień będzie w hali sportowej... Ciekawe by to było.

My raczej też ostatnia grupa chyba że m po nowotworze załapie się wcześniej. A ja idę na konsultacje do kardiologa, czy to moje to przewlekłe, czy nie...
galgAsia 09:32, 14 sty 2021

Dzień dobry, dzień dobry
Wreszcie pogoda taka, że chce się żyć Widać słońce, widać błękit, widać śnieg (choć w ilościach nienachalnych, trzeba dodać) - od razu lepiej się oddycha.

Pogoniona przez Hanię i Helen wracam do raportowania

wschód słońca 08:04
zachód słońca 16:13
długość dnia 08:09
dzień dłuższy od najkrótszego dnia w roku o 49 minut
do wiosny zostało 65 dni

wschód księżyca 08:15
zachód księżyca 15:52
faza księżyca nów

Same dobre wiadomości
galgAsia 09:39, 14 sty 2021

W drugiej dobie po szczepieniu czuję się wyśmienicie. Wczoraj miałam delikatny dyskomfort w miejscu wkłucia - tak, jakbym miała siniaka - dziś nawet tego nie ma. Fizycznie doskonale, a psychicznie wyśmienicie . Dobrze robi świadomość, że zrobiło się coś z sensem
Ale spieszę poinformować, że znam osoby, które szczepienie "przechorowały" - ból mięśni, ból stawów, ból gardła. Na wszystko pomogły leki p-bólowe z najniższej półki. Jest to bardzo indywidualne.
Basieksp 09:46, 14 sty 2021

Dziękuję za same fajne wiadomości Pozdrawiam cieplutko bo idą mrozy
Gosiek33 09:48, 14 sty 2021

galgAsia napisał(a)
W drugiej dobie po szczepieniu czuję się wyśmienicie. Wczoraj miałam delikatny dyskomfort w miejscu wkłucia - tak, jakbym miała siniaka - dziś nawet tego nie ma. Fizycznie doskonale, a psychicznie wyśmienicie . Dobrze robi świadomość, że zrobiło się coś z sensem
Ale spieszę poinformować, że znam osoby, które szczepienie "przechorowały" - ból mięśni, ból stawów, ból gardła. Na wszystko pomogły leki p-bólowe z najniższej półki. Jest to bardzo indywidualne.

Te wiadomości wywołują uśmiech na mojej twarzy.

Choć nie rozumiem, czemu Ty dopiero teraz a nie w grudniu. Oby więcej zaszczepionych w dobrym nastroju
galgAsia 09:49, 14 sty 2021

Basieksp napisał(a)
Dziękuję za same fajne wiadomości Pozdrawiam cieplutko bo idą mrozy
No właśnie, te mrozy... Mam nadzieję, że jeszcze trochę dosypie śniegu, zawsze to jakaś izolacja.
Zastanawiam się nad grujecznikiem. Mam młode drzewko w donicy, a na weekend prognozują u mnie do -10C nad ranem. Owinąć?
Basiu, ściskam
galgAsia 09:50, 14 sty 2021

Gosiek33 napisał(a)

Te wiadomości wywołują uśmiech na mojej twarzy.

Choć nie rozumiem, czemu Ty dopiero teraz a nie w grudniu. Oby więcej zaszczepionych w dobrym nastroju
A bo na urlopiku byłam Pewnie jak bym była na miejscu, to byłby grudzień