Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:48, 24 cze 2021

Dziś mieliśmy chłodny, pochmurny, wilgotny dzień. Przez cały czas padało i mżyło na zmianę. Wszystko mokre, więc specjalnie w ogrodzie nic nie robiłam. Oprócz zdjęć . Oczywiście kropelkowych zdjęć

Na tarasie zakwitł biały oleander. Na razie ma kilka kwiatków, za chwilę będzie biała chmura

Coraz więcej lilli wodnych na stawku

galgAsia 21:56, 24 cze 2021

Teraz będzie różowo, bo cóż poradzić - właśnie kwitną róże

Ascot, Munstead Wood

Różne inne też kwitną, np. czyściec czyli królicze uszy Pszczoły bardzo je lubią

galgAsia 22:04, 24 cze 2021

Kasya napisał(a)
ło matko...czytam o burzy i kwietniku
do nas dopiero idzie, mam nadzieje ze az tak gwaltownie nie bedzie
Mam nadzieję, że nic złego się nie zadziało

antracyt napisał(a)

Nie lubią, niestety sprawdziłam na jednej swojej. Mrówki padły(a może się wyprowadziły), ale róża niestety też.
No właśnie, każde lekarstwo jedna ma skutki uboczne

inka74 napisał(a)
Przygoda z kwietnikiem nieciekawa. Można nie rozrabiać a dostać Miejmy nadzieję, że innych objawów z opóźnieniem nie będzie. Trzymam kciuki.
Jest dobrze, już w zasadzie nic nie boli. Rana też ładnie się zasklepia. Udało się
galgAsia 22:08, 24 cze 2021

Inka, Kasia, Ania - mąka kukurydziana może być fajną i bezpieczną alternatywą w walce ze ślimorami. Też z zapartym tchem czekam na wynik próby biologicznej. Iwona, do boju!
galgAsia 22:11, 24 cze 2021

TAR napisał(a)

piszesz to życ bedziesz bólu nie zazdroszecze. ech szkoda ze juz lato, wiosna mi jeszcze w glowie a lato przypomina, ze czas pieknej pogody, długiego dnia i świeżosci ucieka. tak wiec w mojej głowie ciagle wiosna ;P
Tarcia, ja tej wiosny to chyba w ogóle nie odczułam . Najpierw było za zimno, potem zrobiło się za gorąco. Szkoda, wiosna jest taka fajna
galgAsia 22:15, 24 cze 2021

jolanka napisał(a)
Doczytałam dopiero, że gwiazdy zobaczyłaś
Asiu, współczuję niefajnej przygody, dobrze, że skończyło się tylko na tym. Z głową to trzeba uważać, potrzebna jednak. Ja jestem trochę przeczulona jeśli chodzi o wichury po przejściu u mnie 3 lata temu trąby powietrznej więc jak oglądam takie zdjęcia jak Twoje z połamanymi drzewami to …. no w każdym razie oby ich nie było
Jola , ja pamiętam tę Twoją trąbę powietrzną i pamiętam to swoje niedowierzanie, kiedy oglądałam te straszne widoki. Wcale się nie dziwię, że masz uraz z tym związany. Każdy by miał. Pogoda staje się coraz bardziej gwałtowna i nieprzewidywalna, coraz częściej dzieją się takie rzeczy...
Johanka77 22:16, 24 cze 2021

galgAsia napisał(a)
Dziś mieliśmy chłodny, pochmurny, wilgotny dzień. Przez cały czas padało i mżyło na zmianę. Wszystko mokre, więc specjalnie w ogrodzie nic nie robiłam. Oprócz zdjęć . Oczywiście kropelkowych zdjęć

Na tarasie zakwitł biały oleander. Na razie ma kilka kwiatków, za chwilę będzie biała chmura

Coraz więcej lilli wodnych na stawku

Białego oleandra mam i ja.
Ale te lilie wodne! Jak marzenie
galgAsia 22:16, 24 cze 2021

Kawa napisał(a)
ojjjjj musiało bolec

ciesze się że nic bardzo poważnego się nie stało

rózyczki cudne
Kami, nic się nie stało, jest dobrze
Zaraz wstawię następne różyczki, mam nadzieję, że też się spodobają
galgAsia 22:21, 24 cze 2021

antracyt napisał(a)
Pogodynko Asiu, miałaś rację Od godziny mam u siebie burzę, przeszło oberwania chmury, pozostały przyjemne opady ciągłe, temperatura spadła do 23stopni
Cieszę się, że woda do Ciebie dotarła, po tych piekielnych upałach to miła odmiana
U nas 2 dni z temperaturą ok.20C i spokojnym niespiesznym deszczykiem. Jest bardzo miło
galgAsia 22:25, 24 cze 2021

wiklasia napisał(a)
Nie wiem czy ktoś już Ci identyfikował nn roślinkę. Ja obstawiam niecierpka parviflore czyli drobnokwiatowy
Wiklasiu, nie mogę wykluczyć Twojej propozycji , ale raczej to się nie rozstrzygnie przed kwitnieniem. Chwasty umieją nieźle się kamuflować. Np. dzisiaj zdemaskowałam łąn nawłoci kanadyjskiej, która wysiała się wśród astrów i przez długi czas udawała, że jest jedną z nich