Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

tulucy 08:33, 22 cze 2021

galgAsia napisał(a)
Aaa, pamiętam to Twoje sąsiedzkie poświęcenie U mnie nie miało to nic z robieniem dobrych uczynków.
Podwójnego widzenia ani nieostrego nie mam , mam tylko mdłości na widok mojego zakładu pracy Liczy się?!?

Takie mdłości to ja mam i bez uderzenia w głowę. I nie wiem, jak to leczyć. czasami nawet ogródek nie spełnia roli terapeuty. Zwłaszcza jak są te upały i nie mogę działać.
tulucy 08:34, 22 cze 2021

A róże piękne kupiłaś. Ja muszę sobie Mary rose odkupić, bo nie przeżyła mrowiska w korzeniach.
galgAsia 08:35, 22 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Ojacie, ale przygoda, dobrze że nic Ci się poważnego nie stało.
Właśnie się miałam o zdjęcia łysego upominać. Na wieczornym spacerze z psami widziałam, że świeci jak dziki.
Kaśku, łysy ostatnio miał bardzo niewyjściowe godziny obecności na nieboskłonie Mam nadzieję, że dziś / jutro będzie co fotografować, a nie tylko chmury... Ja w każdym bądź razie czuwam
galgAsia 08:39, 22 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Auć... biedna Twoja głowa

Dobrze że lato już przyszło
Auuuć... Faktycznie główka boli, sama z siebie i przy okazji gwałtowniejszych ruchów. Takie nieprzyjemne trochę, ale do wytrzymania.

Lato, lato, lato czeka,
razem z latem czeka rzeka,
razem z rzeką czeka las
a tam ciągle nie ma nas

No właśnie, dlaczego nas tam jeszcze nie ma???
galgAsia 08:43, 22 cze 2021

tulucy napisał(a)

Takie mdłości to ja mam i bez uderzenia w głowę. I nie wiem, jak to leczyć. czasami nawet ogródek nie spełnia roli terapeuty. Zwłaszcza jak są te upały i nie mogę działać.
Lucy, u mnie dziś 20C, więc i u Ciebie za chwilę będzie chłodniej.
Co do terapii, to jest jeden radykalny środek , ale nie wiem, czy się zdecyduję

tulucy napisał(a)
A róże piękne kupiłaś. Ja muszę sobie Mary rose odkupić, bo nie przeżyła mrowiska w korzeniach.
No właśnie muszę u siebie też to odnotować , że róże nakupiłam
Mrówki podobno nie lubią sody oczyszczonej. Ciekawe, czy lubią ją róże ?!?
galgAsia 08:48, 22 cze 2021

A więc... Kupiłam róże Tym razem odmianowe rugosy, żeby były bezobsługowe, niewymagające, pięknie kwitły i pachniały, nadawały się na konfitury (choć mam poważne podejrzenia, że będzie mi szkoda ich zbierać ) i miały owocki dla ptaków. Wzięłam Hansa, Moje Hammarberg, Roseraie de l'Hay', i obie Strandperle - Norderney i Amrum. Do kompletu dobrałam Mary Rose, na którą się napatrzyłam u Hani i za każdym razem ślinię się na jej widok
Kasya 08:55, 22 cze 2021

ło matko...czytam o burzy i kwietniku
do nas dopiero idzie, mam nadzieje ze az tak gwaltownie nie bedzie
antracyt 09:18, 22 cze 2021

galgAsia napisał(a)

Mrówki podobno nie lubią sody oczyszczonej. Ciekawe, czy lubią ją róże ?!?

Nie lubią, niestety sprawdziłam na jednej swojej. Mrówki padły(a może się wyprowadziły), ale róża niestety też.
inka74 09:26, 22 cze 2021

Przygoda z kwietnikiem nieciekawa. Można nie rozrabiać a dostać Miejmy nadzieję, że innych objawów z opóźnieniem nie będzie. Trzymam kciuki.

Co do ślimaków - ostatnio szwagierka przyniosła rewelacje sprawdzone w realu u jej teściowej, że na ślimaki jako ekologiczna trutka działa mąka kukurydziana. Podobno lubią ale nie trawią. Zapycha się im przewód pokarmowy i odchodzą z tego świata. Na razie rozsypałam w miejscach strategicznych i czekam. Koszt żaden. 3 zł niecałe kilo. Kotom i innym zwierzakom krzywdy nie zrobię mąką a może się pozbędę tych tłuściochów bo mi całe hosty w jednym miejscu zżarły. O efektach poinformuję jak najszybciej bo w ciągu zaledwie 2 tygodni litrowy słoik zebrałam paskudztw. 32 stopnie im nie straszne.
Kasia_CS 09:39, 22 cze 2021

inka74 napisał(a)

Co do ślimaków - ostatnio szwagierka przyniosła rewelacje sprawdzone w realu u jej teściowej, że na ślimaki jako ekologiczna trutka działa mąka kukurydziana. Podobno lubią ale nie trawią. Zapycha się im przewód pokarmowy i odchodzą z tego świata. Na razie rozsypałam w miejscach strategicznych i czekam. Koszt żaden. 3 zł niecałe kilo. Kotom i innym zwierzakom krzywdy nie zrobię mąką a może się pozbędę tych tłuściochów bo mi całe hosty w jednym miejscu zżarły. O efektach poinformuję jak najszybciej bo w ciągu zaledwie 2 tygodni litrowy słoik zebrałam paskudztw. 32 stopnie im nie straszne.

oo ciekawe z tą mąką!! Czekam na relację z pierwszej ręki zatem