Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:06, 11 kwi 2022

TAR napisał(a)
popadalo tyle co kot naplakal a w innej czesci pod Gd. ponoć snieg spadl, ja osobiscie nie zauwazylam. za to wicher i zimno nadal z nami
Tarciu, mam nadzieję, że u Ciebie też się odmieniło na tę mokrą stronę Niepadanie jest bardzo uciążliwe, również psychicznie Ja to już chora byłam od tej suszy, naprawdę...
galgAsia 22:12, 11 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
Wiosennie wszystko do przodu u Ciebie, u mnie grujecznik dopiero się budzi muszę pochwalić rozsady powiem trochę się napikowałaś, sporo masz tych rozsad
Basiu, grujecznik ma już spore te listki i teraz drżę, żeby nie przyszedł jakiś przymrozek
Rozsady rzeczywiście trochę jest, ale ja mam całą kolejkę chętnych na nadwyżki produkcyjne . Normalnie to już bym nadmiaru siewek się pozbywała, ale dziewczyna, która je brała, jest aktualnie po operacji barku i raczej by tego nie ogarnęła. Więc tym razem dostanie gotowce
Za pochwałę dziękuję Lubię tak sobie dziubać, tylko czasem czasu brakuje
galgAsia 22:23, 11 kwi 2022

antracyt napisał(a)

Koniecznie muszę sobie takie coś nabyć na przyszły sezon
W sumie ten regał ze zdjęć poniżej też mi się podoba
Jak znajdziesz namiary to poproszę

ps. Idziesz na rekord z siewkami pomidorów
Tacka jest nad wyraz przydatna, genialnie porządkuje teren prac ziemnych Absolutnie polecam. Mam ją już dobre 5 lat. Jednego roku myślałam, że nie zrobię rozsady, bo mi się gdzieś zapodziała, a nie wyobrażałam sobie pracy bez niej
Wyślę Ci na priv
galgAsia 22:31, 11 kwi 2022

tulucy napisał(a)
Uprasza się Koleżankę o obejrzenie mojego czegoś, co mogłoby być martagonem, ale pewności nie ma.

Ps. Czy tam wcześniej to kwitnie serduszka czy kokorycz?
Koleżanka była, ale czy coś pomogła...?!? Obstawiam martagony
To kokorycz kwitnie, kokorycz pełna Purple Bird. Bardzo dekoracyjna, prawda? Chwilowo - przejściowo jest w skrzyni zbiorczej (z innymi takimi... ), znajdę jej porządną miejscówkę, niech się rozwija
galgAsia 22:36, 11 kwi 2022

April napisał(a)
Jaką masz śliczną kokorycz. Mi się marzy taka ciemno niebieska ale ciągle brak w sklepie.
Aprilku, masz na myśli Blue Heron czy China Blue? Ta pierwsza jest chyba ciemniejsza, też mi się bardzo podoba. Jak gdzieś znajdę, dam znać Moze we dwie łatwiej upolujemy... Zrobimy polowanie z nagonką
galgAsia 22:38, 11 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Asiu, podziwiam wiosnę i jej zaawansowanie
Przekazałam Wiośnie wyrazy uznania Przyjęła jako należny jej hołd
Bo ja to nie mam na nią zbyt dużego wpływu, robi co chce
Ale faktycznie, jest co podziwiać, po zimie jesteśmy wymęczeni i wyposzczeni . A ona coraz ładniejsza, skubaniutka
tulucy 22:41, 11 kwi 2022

Koleżanka pomogła cokolwiek.
Cóż, żyję nadzieją Zdjęcia dodałam.

Kokorycz mam na liście chciejstw. Jak znajdę, to będzie moja
galgAsia 22:45, 11 kwi 2022

Gosialuk napisał(a)
Asia jak miło popatrzeć na wiosnę u ciebie. Ten czosnek z grubymi liśćmi to pewnie jakiś karatawski.
Pomidorki - prawie masowa produkcja.
Cebulicę i ja uwielbiam. Nawet siewki sobie popikowałam.
Tak jak ty wypatrzyłaś świecznicę ja wypatrzyłam zawilce wielkokwiatowe i języczkę pomarańczową. Podobna kolorystyka.
U mnie przegorzan się tak nie sieje, ale za to mam pełno siewek szczeci. Zastanawiam się teraz czy usunąć wszystkie, czy jednak coś zostawić, bo roślina miododajna.
A książkę też już mam.
Na temat zaawansowania wiosny już nie piszę.
Gosiu, bardzo możliwe, że karatawski, swego czasu kupiłam trochę odmian do przetestowania i sama nie wiem, co mi się ostało
Niestety, nie jestem minimalistką, to już sprawdzone Zawsze mam nadwyżki produkcyjne... Na szczęście mam stały krąg odbiorców i nic się nie marnuje
Z cebulicą to wcale się nie dziwię. Jest warta takich poświęceń
Jak cierpisz na niedobory przegorzana, to służę nasionkami A szczeć, oprócz tego, że miododajna, to jeszcze szczygły ją uwielbiają. Już z tego powodu hodowałabym ją na potęgę, bo uwielbiam szczygły Zostaw, zostaw...
galgAsia 22:57, 11 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak w tej Szklarskiej ludzie pielęgnują ogrody? Ten śnieg stopnieje pewnie w maju.
Siewki pomidorków pięknie urosły. Ten regał z doniczkami wzbudza szacunek.
Sweterek dla Mamy wyszedł uroczy. Na wiosenne spacery będzie jak znalazł.
Pamiątka od Ciebie już zdobi miejsce nad kominkiem.
Trzymaj się zdrowo i niech ta młodzież pracująca wraca jak najszybciej.
Hania, no to jest wyzwanie spore, nie powiem... Generalnie opony zimowe zmieniają w maju
I dlatego moja szwagierka próbowała pomidory hodować na oszklonej werandzie. Ale coś kiepsko było z zapylaczami, trzmiele nie chciały tam wlatywać. A z pędzelkiem z kolei nie chciało się jej biegać , no i pomidorków nie było...
Regały mam na szczęście dwa , więc jakby co, dobiorę sobie pięterko Jest to niebywale użyteczny mebel ogrodowo - balkonowy, ale z tym szacunkiem to już nie przesadzaj
Mama sweterek sama sobie wybrała, włóczkę też zaakceptowała, tylko nie miała pojęcia, że już go ścibolę, tego sweterka . Myślę, że będzie miała miłą niespodziankę. Ona bardzo lubi niespodzianki
Wianuszek na ścianie - znaczy wiosna ante portas
Młodzież jest w plecy z terminami przez te wszystkie lockdowny, więc niestety, trzeba wbić zęby w ścianę i przetrwać. Spoko, damy radę Na szczęście paskudztwa różne omijają mnie szerokim łukiem, czego Tobie i państwu życzę
Basieksp 23:03, 11 kwi 2022

galgAsia napisał(a)
Basia, od szalika do sweterka droga krótka, bierz się do pracy
To bardzo miłe, że sweterek tak się podoba . W sumie mogłabym jakąś krótką serię limitowaną wydziergać

No wzięłam się właśnie pruję stary sweter, za mały i robię sobie, taki szeroki szał, ala peleryna na chłodniejsze letnie wieczory, ale na szydełku, to łatwiej mi wychodzi do lata zdążę